Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стеля на лоджії: утеплення, оздоблення, гідроізоляція

  1. Утеплення та оздоблення стелі
  2. Чим можна утеплити стелю?
  3. утеплення пінопластом
  4. Утеплення мінеральною ватою
  5. утеплення Піноплекс
  6. висновок

Лоджія є неопалюване приміщення, яке є частиною квартири, пов'язане з кімнатою і має вхід з боку цієї кімнати.

Перед оздоблювальними роботами необхідно провести роботи з утеплення з усіх холодних сторін лоджії, в тому числі і стелі, так як утеплити стелю на лоджії потрібно обов'язково, тому що бетонна плита буде поглинати тепло, котре піднімалося вгору.

Перед оздоблювальними роботами необхідно провести роботи з утеплення з усіх холодних сторін лоджії, в тому числі і стелі, так як утеплити стелю на лоджії потрібно обов'язково, тому що бетонна плита буде поглинати тепло, котре піднімалося вгору

Облицювання потоку панелями ПВХ. Стеля утеплений фольгированним пінополіетиленом

Утеплення та оздоблення стелі

Стеля оздоблена глянцевими панелями ПВХ

Стеля оздоблена глянцевими панелями ПВХ

Утеплення стелі лоджії мінеральною ватою

Утеплення та оздоблення стелі на лоджії або балконі виробляється різними матеріалами і різними способами, причому різні способи не означають, що якийсь із них є неправильним, точно так же, як і різноманітність матеріалів не говорить про те, що один вид матеріалу кращий за інший. Кожен спосіб і матеріал хороші по-своєму.

Чим можна утеплити стелю?

  1. Якщо стеля лоджії просто підшити панелями ПВХ або МДФ або гіпсокартоном і при цьому не покласти між облицюванням і бетонною плитою ніякого утеплювача, то все одно відбудеться утеплення.
    Звичайно, воно буде мінімальне, так як повітряна подушка між підвісною і основною стелею буде тепловим бар'єром для опускається вниз холодного повітря від бетонної плити.
  2. Стеля лоджії можна утеплити фольгированним пінополіетиленом, вибравши товщину утеплювача за потребою (товщина фольгованого пінополіетилену, що застосовується в побуті, коливається від 2 до 10 мм).
  3. Пінопласт щільністю від 15 до 25 кг / см2 дуже непогано підходить для утеплення стелі, як для підвісного, так і для шпаклёванного.
  4. Для утеплення стелі застосовується мінеральна вата. Іноді для зручності в роботі і для захисту від конденсату використовують не звичайну, а фольгированную мінеральну вату.
  5. Екструзійний пінополістирол або Піноплекс (пінопласт щільністю від 35 до 45 кг / см2) застосовується зазвичай в тих випадках, коли стеля буде зашпаклёван.

Чим можна обробити стелю?

  1. Класичний варіант обробки стелі - це шпаклівка з подальшим фарбуванням, причому фарбувати можна в різні кольори.
  2. Оздоблення панелями ПВХ (пластиковою вагонкою) дозволяє легко доглядати за стелею, така стеля не боїться вологи і добре взаємодіє з побутовими миючими засобами.
  3. Оздоблення панелями МДФ більше імітує природні матеріали, але така стеля боїться вологи і потребує «сухому» догляді.
  4. Оздоблення стелі на лоджії рейками має дуже гарний вигляд і передбачає легкий догляд за собою.
  5. Оздоблення стелі гіпсокартоном дозволяє в подальшому використовувати шпаклівку, шпалери і (або) керамічну плитку.

утеплення стелі

Утеплення фольгированним пінополіетиленом

Утеплення стелі фольгированним пінополіетиленом

Утеплення стелі фольгированним пінополіетиленом

П-образне кріплення для профілів каркаса, яким можна зафіксувати утеплювач

фольгований утеплювач для балкона у вигляді пінополіетилену легко укладається на площину, найголовніше - зафіксувати його до установки каркаса для обробки гіпсокартоном або вагонкою. Утеплювач можна притиснути П-образними кріпленнями для каркаса, якщо ви будете опускати або вирівнювати стелю або притиснути рейкою до бетонної плити.

Можна також нанести на бетонну плиту смуги монтажної піни або силікону і притиснути утеплювач - він добре зафіксується.

утеплення пінопластом

Утеплення стелі пінопластом

Утеплення стелі пінопластом

Грибок-дюбель для кріплення пінопласту

Пінопластом можна утеплювати стелю під шпаклівку і під навісну обробку. Під шпаклівку потрібно використовувати панелі щільністю 25 кг / см2 і кріпити їх спочатку на клей для пінопласту або плитковий, а потім фіксувати п'ятьма грибками-дюбелями кожен лист, по кутах і в середині.

Під навісну стелю досить пінопласту щільністю 15 кг / см2, але він більше кришиться при різанні. Листи просто засовували між профільними рейками або протягується крізь П-подібні кріплення, а зверху кріпляться профілі каркаса. Решта щілини при будь-якому вигляді кріплення задуваються монтажною піною.

Утеплення мінеральною ватою

утеплення мінватою

Утеплення стелі на лоджії мінеральною ватою здійснюється тим же способом, що і утеплення балкона пінопластом , З тією лише різницею, що минвату не використовують під шпаклівку, а лише під навісні стелі. Мінеральний утеплювач такого типу впускается в рулонах або в брикетах. Вата може бути скляною, кам'яної і шлакової, а також мати фольгированное покриття або обходиться без нього.

Порада. При роботі з мінеральною ватою використовуйте рукавички, закритий одяг і захисні окуляри.

Людям, страждаючим захворюваннями дихальних шляхів, слід використовувати респіратор.

утеплення Піноплекс

Задування стиків монтажною піною

Екструзійний пінополістирол або пеноплеккс, по суті, той же пінопласт, але має щільність 35-40 кг / см2, тому і укладають його точно таким же чином і під шпаклівку і під навісні стелі.

Але Піноплекс, на відміну від пінопласту має пази на торцях аркуша, тому і укладається відповідно. Так як екструзійний пінополістирол в два рази жорсткіше пінопласту, то для його кріплення досить двох грибків-дюбелів, але коли його використовують під шпаклівку, то обов'язково садять на клей.

Порада.

Піноплекс дуже легко ріжеться будівельним ножем і якщо на обрізаному торці листа потрібен паз - його дуже легко зробити, надрізавши торець і площину, а потім прибравши зайвий шматок.

висновок

Вид утеплювача для стелі не має вирішального значення - все залежить від передбачуваної обробки, але бувають ситуації, коли необхідна гідроізоляція стелі лоджії. Для цього використовують мінеральну вату з фольгированним покриттям, або щільну целофанову плівку.

Чим можна утеплити стелю?
Чим можна обробити стелю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама