Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Толь покрівельний та гідроізоляційний

Толь покрівельний та гідроізоляційний (ГОСТ 10999-76) - отримують шляхом просочення покрівельного картону кам'яновугільними або сланцевими дьогтьових продуктами з наступним нанесенням мінеральної посипки на лицьову і нижню поверхні Толь покрівельний та гідроізоляційний (ГОСТ 10999-76) - отримують шляхом просочення покрівельного картону кам'яновугільними або сланцевими дьогтьових продуктами з наступним нанесенням мінеральної посипки на лицьову і нижню поверхні. При виробництві толя застосовуються кам'яновугільні дегтевиє продукти, тальк, талькомагнезит, азбест.

Гідроізоляційний толь призначений для гідроізоляції будівельних конструкцій.

Залишкова міцність гідроізоляційного толю після 24-годинного водопоглинання повинна бути не менше 35% від міцності (розривної навантаження) толю в повітряно-сухому стані.

Толь всіх марок повинен бути гнучким. При згинанні смужки толю з пісочної посипанням і гідроізоляційного толю з грубозернистим посипанням на стрижні діаметром 30 мм при температурі 20 ± 2 ° С не повинно з'являтися тріщин і ділянок з непосипану покривним шаром в результаті відшаровування посипочного матеріалу.

Толь з грубозернистим посипанням повинен бути температуроустойчівость. При нагріванні в вертикальному положенні протягом 2 годин при температурі 45 ° С не повинно бути зсуву посипання, здуття і інших дефектів покривного шару.

Просочувальний і покривний склади не повинні містити летких речовин. Для виготовлення толю не допускається застосування деревних і торф'яних дьогтю і пеков.

Толь гідроізоляційний з лицьового боку полотна повинен бути покритий дрібнозернистої мінеральним посипанням. Толь з грубозернистим посипанням і толь гідроізоляційний з нижньої сторони полотна повинні мати дрібнозернисту мінеральну посипання.

Упаковка, маркування, транспортування і зберігання толю повинні проводитися відповідно до вимог ГОСТ 2551-75. Гарантійний термін зберігання матеріалу - 12 місяців з дня відпустки споживачеві.

Пергамін покрівельний (ГОСТ 2697-83) - беспокровний рулонний матеріал, одержуваний просоченням покрівельного картону нафтовими бітумами. Для матеріалу повинен застосовуватися бітум марки БНК-45/180 (ГОСТ 9548-74) і покрівельний картон (ГОСТ 3135-82).

Він повинен бути гнучким: при згинанні смужки пергаміну на стрижні діаметром 10 мм при температурі 18 ± 2 ° С на шарі в'язкої не повинні з'являтися тріщини.

У розрізі пергамін повинен бути чорним або чорним з коричневим відтінком, без світлих прошарків непросоченого картону і без сторонніх включень.

Полотно пергаміну не повинно бути злипнувся. При температурі 5 ° С і більше рулон повинен легко розкочуватися без утворення тріщин.

Упаковка, маркування, зберігання і транспортування пергаміну здійснюються відповідно до ГОСТ 2551-75. Гарантійний термін зберігання - 6 місяців з дня відвантаження споживачеві.

Гідроізол (ГОСТ 7415-74) - беспокровний біостійкий гідроізоляційний рулонний матеріал, що отримується шляхом просочення азбестового паперу нафтовими бітумами.

В якості основи гидроїзола марки ГИ-Г слід застосовувати азбестову папір марки БГ-М, а гидроїзола марки ГІ-К - асбестовую папір марки БГ-К.

Для просочення азбестового паперу слід застосовувати нафтовий бітум марки БНК.-45/180 (ГОСТ 9548-74).

Маркування, упаковка, транспортування і зберігання гидроїзола повинні здійснюватися відповідно до вимог ГОСТ 2551-75 з наступними доповненнями. На етикетці, що наклеюється на рулон, має бути зазначено: «Зберігати у вертикальному положенні», «Рулон розгортати при температурі не менше - 5 ° С».

Гарантійний термін зберігання матеріалу встановлюється не більше 3 місяців з дня виготовлення.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама