Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення даху зсередини: підготовка, етапи та помилки при утепленні

  1. Важливі правила утеплення
  2. Підготовка до утеплення
  3. Ізоляційні матеріали для даху
  4. Помилки при теплоізоляції
  5. Процес утеплення даху зсередини
  6. Скатна покрівля: особливості утеплення
  7. Утеплення мансардного даху
  8. дах гаража
  9. Вартість робіт по утепленню
  10. Таким чином:

В першу чергу треба зуміти правильно підібрати матеріал для покрівельного покриття, гідро- і теплоізоляції В першу чергу треба зуміти правильно підібрати матеріал для покрівельного покриття, гідро- і теплоізоляції. На сьогоднішній день ринок переповнений якісними ізолюючими утеплювачами для даху, що володіють відмінними експлуатаційними властивостями.

Вибираючи матеріал для утеплення, необхідно звертати увагу на такі моменти:

  • товщину теплоізоляційного шару: вона повинна складати як мінімум 25 мм, а ідеальним вважається 10 см;
  • експлуатаційні характеристики;
  • вартість матеріалу;
  • стійкість по відношенню до кліматичних і механічних пошкоджень.

Крім перерахованого, велике значення має і конфігурація даху.

Розрізняють такі види покрівель:

  • плоска,
  • скатна,
  • шатрова,
  • мансардні.

Особливо популярними матеріалами для утеплення вважаються плити з мінераловати, пінобетон, пінополістирольні і стекловолокнітстие плити, пінополіуретан, вспененное скло.

Кожен з утеплювачів відрізняється від інших по екологічності, теплопровідності, водопоглинанню, паропроникності, міцності. Відмінності стосуються також ціни.

Одним з найбільш затребуваних матеріалів є мінeраловата. Її популярність пояснюється низькою теплопровідністю і здатністю витримувати високі температури.

Мінеральна вата може проводитися на основі різних матеріалів.

Розрізняють такі види даного матеріалу:

  • на основі з базальту,
  • на основі зі скловолокна,
  • пінопласт,
  • пінополістирол,
  • піноскло,
  • целюлозні матеріали.

За своєю суттю теплокровля являє собою особливий формат даху з закладеним в нього шаром утеплювача, завдяки чому чудово утримує вологу.

Мінеральна вата перших двох видів - досить вдалий вибір. Але слід пам'ятати про те, що влагопоглощающие властивості скловолокна не надто високі.

Крім того, застосування вати на увазі додаткові витрати на установку паро- і гідроізоляційного захисту як зсередини, так і зовні.

Пінопласт є пористі (спінені) маси пластика. Щільність даного матеріалу значно нижче щільності полімеру (вихідної сировини), так як основну частину його обсягу займає газ.

Це обумовлює досить високі звуко- і теплоізоляційні властивості цього матеріалу. Теплоізолюючі якості пінопласту бувають досить високі за умови, що температура експлуатації конкретного виду матеріалу не вище температури його руйнування і втрати структури (температури деструктаціі).

До його переваг належить і нетоксичність. Окремі види (пінополістирол) дозволені навіть для контакту з продуктами харчування. Легкість пінопласту робить його дуже зручним для використання в будівництві.

Серед недоліків матеріалу можна відзначити наступні:

  • хоча пінопласт володіє достатньою стійкістю до дії мікроорганізмів і несприятливий для розвитку грибів і водоростей, його шорстка поверхня може створювати сприятливі умови для закріплення на ній колоній водоростей (мікроорганізмів);
  • крім того, сьогодні на ринку будматеріалів зустрічається пінопласт, який в період використання при наявності деяких умов експлуатації може завдавати шкоди як споживчим якостям будівлі, так і здоров'ю знаходяться в ньому людей;
  • матеріал легкий при обробці, але вимагає дотримання правил безпеки: обов'язковою умовою є виконання робіт на відкритому повітрі або в приміщеннях з хорошою вентиляцією.

На фото схема утеплення даху пінополістиролом: 1 - Гіпсокартон; 2 - Крокви; 3 - Екструдований пінополістирол; 4 - Решетування; 5 - Гідроізоляція.

Пінополістирольні плити

також є прекрасним вибором в якості матеріалу для утеплення. Одним з їх головних плюсів є профілактика утворення так званих містків холоду (через які буває витік тепла).

Досягається це завдяки спеціальним ступінчастим або шип-паз з'єднанням. Матеріал має і дуже високими вологостійкими властивостями. Його застосування дозволяє не встановлювати додатковий захист від снігу і дощу.

До того ж пінополістирол відрізняється високою міцністю і несучою здатністю. Після закінчення монтажу утеплювачів можна отримати цілісну конструкцію, прекрасно витримує високі температури і напруження.

У наші дні нерідко використовується екструдований пінополістирол. Даний матеріал майже універсальний і поєднується з будь-якими видами робіт.

Ціна утеплювачів залежить від їх якісних характеристик, щільності, розміру, товщини.

Наприклад, лист пінопласту розміром 100х100 см, щільність якого становить 25, товщина - 40 мм, коштує 80 рублів; при товщині 50 мм ціна становить 100 рублів; а якщо товщина листа 100 мм, то вартість зростає до 200 рублів.

В останні роки популярним стає і інший утеплювач - изовер. Завдяки особливій технології виготовлення структура скловолокна містить в собі повітря, що обумовлює його вкрай низьку теплопровідність.

Одне з найважливіших якостей скловати - довговічність (термін експлуатації може становити 50 і більше років). Іншим її перевагою є те, що вона практично не горить і забезпечує високу паронепроницаемость.

Разом з утеплювачами використовуються і матеріали для гідроізоляції, метою яких є захист від вологи. Найбільш затребуваними матеріалами на сьогодні є поліуретан, мастика, руберойд і т. Д.

А ви знаєте що таке   ендова даху А ви знаєте що таке ендова даху ? Все про її правильному пристрої і монтажі.

Як змонтувати кроквяну систему четирехскатной даху описано в цій статті . Там же ви знайдете докладний відео по цій темі.

Важливі правила утеплення

  • При утепленні даху необхідно стежити за тим, щоб матеріал для утеплення не закривав вентиляційний зазор.
  • При застосуванні супердифузійної мембрани необхідно монтаж матеріалів для теплоізоляції проводити впритул до неї.
  • При використанні звичайної підпокрівельної плівки слід передбачити зазори над і під плівкою.
  • Стики розташованих поруч утеплюють плит повинні бути в шаховому порядку.
  • Ширина ущільнювача повинна бути більше відстані між кроквами для його щільного прилягання до крокв.
  • Слід звернути увагу на щільне прилягання теплоізоляційних плит один до одного.
  • При використанні мінераловатних плит потрібен і гідроізолірующій матеріал. Монтаж повинен проводитися якісно, ​​на особливу увагу при цьому вимагає виконання стиків.
  • При наявності між кроквами великого кроку матеріал слід додатково закріпити також з боку приміщення: в крокви вкрутити саморізи, між ними натягнути дріт.
  • При великому перерізі крокв утеплювач укладається між балками і під ними.
  • Будівельники з великим досвідом радять при шарі утеплювача 200 мм застосовувати два шари по 100 мм, а не чотири по 50.

Будівельники з великим досвідом радять при шарі утеплювача 200 мм застосовувати два шари по 100 мм, а не чотири по 50

Підготовка до утеплення

Вибір конкретного утеплювача обумовлений конфігурацією даху.

Утеплення звичайної скатної покрівлі обійдеться не так дорого, як утеплення четирехскатной.

Говорячи про переваги термокровлі, слід зазначити прекрасну звуко- і теплоізоляцію і запобігання основного покриття від пошкоджень. Це впливає на техніку проведення монтажних робіт.

Є кілька важливих моментів, які необхідно пройти до початку робіт з утеплення покрівлі:

  • перевірка деталей даху. При виявленні вогкості, гниття або пошкоджень їх слід замінити;
  • обробка елементів даху антисептиком;
  • перевірка електричних проводів, деталей водопостачання та опалення (при їх наявності під дахом).

Ізоляційні матеріали для даху

Процес утеплення покрівлі передбачає також вибір ізоляційних матеріалів.

Основними з них є:

  • плівки з поліетилену,
  • перфоровані,
  • армовані тканиною,
  • армовані сіткою.

Оскільки плівки односторонні, при їх використанні треба звертати увагу на те, яким боком вони укладаються. Інакше можна домогтися зворотного ефекту.

Помилки при теплоізоляції

Хоча на перший погляд утеплення здається процесом легко здійсненним, але при самостійному виконанні робіт можливі деякі помилки.

Найбільш часто це стосується неправильного вибору матеріалу, його ширини. Недостатня ширина утеплювача стає причиною утворення щілин і низьку ефективність утеплення будівлі.

Інший помилкою є використання вологого матеріалу, що призводить до утворення іржі на металевих елементах, гниття конструкції перегородок, крокв і появи в підпокрівельному просторі неприємного запаху.

При високій вологості утеплювача неможливо буде уникнути проникнення води всередину будинку.

Наступна помилка стосується відсутності гідро- і пароізоляції. Шар теплоізоляційного матеріалу неодмінно потрібно захистити від скупчення води і вологи.

Тому будуть необхідні влагоізоляціонние матеріали для шару теплоізоляції зовні і захисту підпокрівельного простору. З боку житлової зони захист від впливу водяної пари створюється за допомогою пароізоляції.

З боку житлової зони захист від впливу водяної пари створюється за допомогою пароізоляції

Процес утеплення даху зсередини

Ідеальним вибором для скатної покрівлі є плитні або рулонні матеріали. Їх укладають між кроквами, на обрешітку.

В процесі ізоляції необхідно подбати про захист матеріалу для утеплення знизу (за допомогою пароізоляційної плівки) і зверху (за допомогою застосування герметизирующей стрічки). Між покриттям даху і утеплювачем повинен зберігатися зазор.

Крім укладання теплоізоляційного матеріалу між кроквами, можна скористатися і іншим способом: укладати їх на крокви. При коректному виконанні роботи можна забезпечити не тільки тепло -, але і шумоізоляцію будівлі.

Скатна покрівля: особливості утеплення

Утеплення скатної покрівлі, під якою мається на наявність житлового приміщення, має свої особливості. При високій вологості на горищі рекомендується використовувати армовані плівки, на одну зі сторін яких нанесена фольга.

Особлива увага повинна бути приділена ділянках змикання стелі і зовнішніх стін. У цих місцях утеплювач повинен щільніше примикати до стін.

При наявності карнизів необхідно подбати і про їх утеплення для запобігання попадання холодного повітря в підпокрівельний простір.

На складних ділянках для прикріплення плівки використовують будівельний степлер, що значно полегшує весь процес. Можна скористатися також дерев'яними рейками.

Утеплення мансардного даху

Мансарда більше інших приміщень потребує утеплення, так як не захищена від холоду ззовні. Крім того, вона має велику площу взаємодії із зовнішнім середовищем.

При завищених вимогах до теплоізоляції вимоги до якості теплоізоляційних матеріалів також підвищуються. Найбільш затребуваним матеріалом для утеплення мансарди є мінеральна вата.

З внутрішньої сторони утеплювача поміщають пароізолірующую шар, з іншого - гідроізолірующій. Необхідно також забезпечити простір для вентиляції з метою видалення надлишків вологи і провітрювання приміщення.

З огляду на вимоги до якості теплозбереження, при створенні теплоізоляції даху мансарди доцільне використання в якості покрівельного матеріалу черепиці або шиферу. Метал краще не вибирати.

Метал краще не вибирати

дах гаража

У регіонах з дуже холодним кліматом необхідно подбати і про утеплення гаража. Найбільш часто для цього застосовують скловату, яка виробляється в рулонах.

Ширина матеріалу в них для зручності відповідає кроквяної кроку. Скловата має достатню щільність, що є ще одним плюсом.

Якщо бруси настільки широкі, що в них можливо виконати 50-міліметрові отвори між шаром утеплювача і гідроізоляційним матеріалом, то можна закріплювати скловату між кроквами.

При недостатній товщині утеплювач кріпиться поверх встановлених Сропіла. Кінцева товщина шару теплоізоляційного матеріалу складе 10 мм.

Поверх скловати повинен бути встановлений паробар'єр для захисту гаражного приміщення від пара. Зверху набивають особливі бруски і укладають облицювання. Як облицювання можливе використання сухої штукатурки, вагонки, гіпсокартону або іншого матеріалу.

Ознайомившись з нашими порадами,   установка відливів на дах   не викличе у вас труднощів Ознайомившись з нашими порадами, установка відливів на дах не викличе у вас труднощів.

тут ви можете дізнатися як накрити дах профнастилом.

А правила використання бітумної мастики описані за посиланням https://rooffs.ru/krovelnye-materialy/bitumnaya-mastika/harakteristiki-i-raznovidnosti.html

Вартість робіт по утепленню

Ціни на утеплення даху можуть коливатися в залежності від матеріалу, його товщини, виду покрівлі.

Орієнтуватися можна на наступні розцінки:

  • зовнішня теплоізоляція. Вартість напилення квадратного метра матеріалу товщиною 2,5 см, щільністю 29-32 кг на кв. м становить 480 рублів за кв. м. При товщині 5 см ціна робіт зростає до 750 рублів за кв. м .;
  • внутрішня ізоляція. Ціна напилення 1 кв. м матеріалу щільністю 9-12 кг на кв. м при товщині матеріалу 5 см становить 390 рублів за кв. м, 10 см - 480 руб., 15 см - 720 руб., 20 см - 960 руб.

Таким чином:

  • важливим моментом при монтажі покрівлі є її утеплення;
  • сьогоднішній ринок пропонує величезний вибір утеплювачів;
  • при покупці необхідно враховувати вид покрівлі;
  • необхідно подбати також про гідро- і пароізоляції;
  • вартість робіт залежить від якісних характеристик обраного матеріалу і типу покрівлі.

Подивіться відео про те як правильно утеплити покрівлю:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама