Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

утеплення мансарди

  1. Для створення житлової мансарди на горищі необхідно:

Мансарда - це додаткове приміщення в будинку і дуже часто з нежитлового горища власники хочуть зробити житлову мансарду. Простір під дахом можна використовувати в будь-яких цілях - тут може розташуватися спальня, їдальня, вітальня, студія, дитяча, оранжерея ... Все залежить від фантазії власників. Мансарда часто є найбільш просторим приміщенням у будинку, куди безперешкодно проникає свіже повітря.

Для того щоб зробити з горища затишну мансарду необхідно провести ряд робіт, які не вирізняються, втім, особливою складністю Для того щоб зробити з горища затишну мансарду необхідно провести ряд робіт, які не вирізняються, втім, особливою складністю. В першу чергу слід подумати про створення комфортних умов освітлення в мансарді. Для цього можна або облаштувати слухові вікна, або врізати спеціальні похилі мансардні вікна. Будівництво слухових вікон обходиться в кілька разів дорожче, ніж установка мансардних вікон. Облаштування слухових вікон може порушити зовнішній вигляд будівлі, його архітектурну і стильову цілісність. Більш того, слухові вікна не дають того результату, заради якого їх і будують - якісного освітлення приміщення. За цим показником мансардні вікна значно перевершують слухові. Для порівняння можна навести такі показники: вертикальне (слухове) вікно площею 1 м2 висвітлює близько 8 м2 приміщення, в той час як мансардне вікно такої ж площі здатне висвітлити близько 12 м2. Мансардні вікна рекомендується розміщувати на рівні одного метра від підлоги для того, щоб людина, що знаходиться в приміщенні, міг бачити пейзаж за вікном в будь-якому положенні.

При проектуванні скління мансарди необхідно враховувати призначення приміщення, розташування сходів і меблів, кут нахилу скатів даху. Також необхідно, щоб мансардні вікна розташовувалися не менше ніж в 50 см від коника покрівлі, ендови і звисів.

Для створення житлової мансарди на горищі необхідно:

  • Проектування. На даному етапі визначається кількість приміщень, їх призначення та необхідність у висвітленні. Професійне проектування здатне значно скоротити витрати на обладнання мансарди. Довірити проектування мансарди, особливо з великою площею, краще досвідченому архітектору.
  • облаштування гідроізоляції . При різниці температур на внутрішній поверхні покрівельного матеріалу виникає конденсат, який необхідно ізолювати від шару утеплювача. Компанія БУДМЕТ рекомендує використання в якості гідроізоляційних матеріалів плівки Tyvek , Juta .
  • Підготовка отворів у покрівлі для врізання мансардних вікон. Для цього Вам знадобиться розібрати покрівлю. Створення отвору описується в інструкції по монтажу похилого вікна.
  • Монтаж утеплювача. Тип і товщину утеплювача необхідно підбирати відповідно до тим навантаженням, яке йому доведеться витримувати, зокрема залежати це буде від того, чи використовується мансарда в холодну пору року. Для утеплення мансарди можуть застосовуватися жорсткі мати мінеральної, негорючої вати. М'який утеплювач може з плином часу втратити свої властивості. Також не рекомендується застосування рулонного матеріалу, так як він з часом сповзає вниз, і деякі ділянки залишаються незахищеними.
  • Монтаж пароізоляції. Пароізоляційний матеріал буде захищати утеплювач від впливів парів, що проникають з приміщень.
  • Монтаж обрешітки і гіпсокартону. Для забезпечення міцності і додаткової пожежної безпеки стіни обшивають в два шари.

Якщо ж під час спорудження будівлі мансардне приміщення не було передбачено, то його можна організувати за умови наявності високих стель (більше 4,5 м). На отриманому просторі-антресолі можна облаштувати дитячу кімнату, невелику кімнату для прийому гостей або відокремлений кабінет.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама