Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення покрівлі зсередини: технологія, процес монтажу, матеріали

  1. Переваги утеплення покрівлі зсередини
  2. Основні складові покрівельного пирога
  3. Будівельні матеріали, що використовуються для формування покрівельного пирога
  4. Утеплення покрівлі зсередини: що використовуються будматеріали
  5. Технологія утеплення покрівель різної конструкції
  6. Процес Теплоізолювання покрівлі

Наскільки ефективно утеплення покрівлі зсередини, чи будуть вкладення виправдані? Питань на цю тему багато, хоча всі розуміють, що теплоізоляція будинку забезпечує зниження споживання енергоносіїв за рахунок зниження теплових втрат. Тому сьогодні вдома, які експлуатуються давно і новобудови, утеплюють починаючи від фундаменту до даху.

Переваги утеплення покрівлі зсередини

Слід враховувати, що утеплення покрівлі зсередини має дві основні переваги:

  1. Утеплення значно зменшує тепловтрати через дах, які, за різними даними, можуть досягати 15% загальних тепловтрат житлового будівництва. Така економія фінансових ресурсів в умовах постійного зростання вартості енергоносіїв і підвищення енергоефективності житла, досить істотна.
  2. Після того як проведено Теплоізолювання даху, житлове будівництво отримає додаткову вільну площу, після відповідної обробки її можна буде використовувати для житлових кімнат.
Наскільки ефективно утеплення покрівлі зсередини, чи будуть вкладення виправдані

Утеплення покрівлі зсередини

Там, де необхідно провести утеплення покрівлі давно використовуваного будови, найправильнішим рішенням є здійснити утеплення даху зсередини.

Якщо проектом будівництва індивідуального будинку передбачається Теплоізолювання покрівлі, його найефективніше проводити зовні перед початком монтажу покриття покрівлі.

Таке утеплення може знадобитися, якщо житлове будівництво зводять в погану погоду.

Основні складові покрівельного пирога

Листкова конструкція, складена набором елементів, що утворюють теплоізоляцію покрівлі, називається покрівельним пирогом. Фундамент цієї системи, на деталях якої розміщуються складові покрівельного пирога - стропіловочная конструкція. Послідовність укладання елементів, починаючи від покриття покрівлі, розташованого зовні покрівлі, в класичному вигляді становить:

Послідовність укладання елементів, починаючи від покриття покрівлі, розташованого зовні покрівлі, в класичному вигляді становить:

Схема покрівельного пирога під металочерепицю

  1. Будматеріал покрівельного покриття.
  2. Обрешеточних конструкція (або настил).
  3. Контробрешеточная конструкція для формування вентзазоре.
  4. Гідроізоляційний шар.
  5. Теплоізоляційний шар.
  6. Шар пароізолірующую плівки.
  7. Обрешеточних конструкція для обшивки всередині.
  8. Обшивка внутрішньої частини покрівлі.

Формування покрівельного пирога в такій послідовності запобіжить тепловтрати в зимовий період, а в теплу пору - надмірний нагрів простору під покрівлею. Вона також нейтралізує ймовірність попадання в теплоизолирующий шар вологи з атмосфери і водяної пари з внутрішньобудинкового простору.

Будівельні матеріали, що використовуються для формування покрівельного пирога

Якісні теплоізоляційні властивості всієї системи покрівельного пирога забезпечують, в першу чергу, шари гідро-, тепло- і пароізоляції. Решта, складові покрівельний пиріг елементи, не роблять істотного впливу на ці характеристики.

Гідроізоляційний шар повинен виконувати дві важливі завдання:

  • не допускати проникнення вологи на теплоизолирующий шар з атмосфери;
  • видаляти водяну пару, що потрапляє на теплоізоляційний шар з внутрішньобудинкового простору.

Для високоякісного гідроізолювання застосовуються спецмембрани і спецпленкі. Гідроізолююча плівка являє тришаровий будматеріал з мікроперфорацією - сітка з поліпропілену, заламіноване з обох сторін шарами поліетилену.

У мембранної гідроізоляції - неткана структура. Шар, розташований у неї посередині, виконує функції паро- та гідроізолювання, а зовнішні поверхні - надають міцність. Ці мембранні гідроізолятори ще називаються супердифузійної. Їх паропроникні характеристики вище, ніж інших спецпленок, тому їх можна розміщувати безпосередньо на утеплювач без формування вентзазоре.

Формування вентзазоре між утеплювачем і спецпленкой потрібно обов'язково виконувати, так як паропроникність звичайних плівок не забезпечує повноцінне видалення всієї парообразной води, проникаючої з внутрішньобудинкового простору в утеплювач. Такі скупчення вологи призводять до намокання теплоізоляції і до втрати нею теплозберігаючих характеристик. Термін експлуатації мембран набагато більше, ніж у плівкових Гідроізолятор.

Важливо: шар пароізоляції повинен запобігти потраплянню водяної пари з внутрішньобудинкових приміщень на шар утеплювача. Для цього, на наш погляд, найкраще підходять матеріали пароізоляції Техноніколь .

Для формування теплоізоляційного шару покрівлі застосовуються різні будматеріали. Важливими властивостями для таких матеріалів, що утеплюють будматеріалів є:

  1. Щільність. Теплоізолюючі характеристики будуть кращими у утеплювачів з більш низькою щільністю, а пористість утеплювача зростає пропорційно зі зменшенням його щільності. Від значення показника пористості залежить головний показник утеплювача - теплопровідність.
  2. Теплопровідність. Чим нижче значення цього показника, тим матеріал утеплювача має кращі теплоізоляційні характеристики. Крім показників пористості на значення показника теплопровідності істотний вплив роблять значення температури і вологості утеплювача. Зі збільшенням значень температури і вологості теплопроводящие характеристики різко збільшуються.
  3. Вологопоглинання - здатність будматеріалу вбирати і утримувати воду. Зменшується гідрофобізацією будматеріалу. При покупці скло або нанести утеплювача необхідно уточнювати, гідрофобізовані вони.
  4. Стійкість до дії негативних температур.
  5. Негорючість.
  6. Стійкість до дії хімічних речовин.
  7. Екологічна безпека.

Утеплення покрівлі зсередини: що використовуються будматеріали

Найчастіше для формування теплоізоляційного шару покрівлі застосовуються:

Найчастіше для формування теплоізоляційного шару покрівлі застосовуються:

Приклад утеплення даху пінопластом зсередини Матеріал утеплювача Опис Скло-і мінвата Ці утеплювачі надходять у продаж як в рулонах, так і в плитах. Мінвата має кращі, в порівнянні зі скловатою, характеристики, особливо вона стійка до високих температур. Пінополістирол (звичайний пінопласт) Надходить у продаж в плитах або в екструдованих виробах. Основним недоліком цього утеплювача є його горючість. Під час горіння пінополістиролу виділяються дуже небезпечні отруйні речовини. Його укладання вимагає досить надійного захисту від вогню. Пінополіуретан Надходить у продаж у вигляді рідких сумішей, які наносяться на елементи конструкції в процесі Теплоізолювання, або готовими панелями.

Важливо: використання рідких теплоізоляційних сумішей повністю виключає самостійне виконання утеплення покрівлі зсередини, тому що для цього буде потрібно використання дорогого і складного в експлуатації обладнання.

Технологія утеплення покрівель різної конструкції

Різноманіття конструкцій облаштування покрівель передбачає наявність різних технологій для їх теплоізоляції. Свої корективи в сам процес Теплоізолювання вносять і різноманітні типи покриттів покрівлі. Наприклад, Теплоізолювання гнучкою даху здійснюється зовні домобудівництва, в ході підготовки до монтажу покриття покрівлі. Всі ці роботи виконуються перед укладанням покриття покрівлі. Технології, які використовуються для утеплення плоскої або скатної покрівель, також будуть мати відчутні відмінності.

Важливо не просто мати достатні загальні знання, як виконати утеплення покрівлі зсередини, а здійснити це вірно, щоб готова покрівля експлуатувалася багато років.

Теплоізолювання покрівлі має проводиться шляхом укладання теплоізоляційного будматеріалу без западин, пустот і щілин.

Незалежно від наявності або відсутності теплоізоляції, на стропильних ногах скатної покрівлі монтується гідроізоляційний шар. А щоб запобігти скупченню конденсату на внутрішніх поверхнях покрівельного покриття формується вентзазоре.

Схема пристрою вентзазоре

Якщо гідроізоляційний шар відсутній, то утеплення покрівлі зсередини починається з укладання гидроизолирующего будматеріалу до крокви. Потрібно пам'ятати, що між покрівельним покриттям і шаром гідроізоляції формується зазор для циркуляції повітря не менше 2 см. Найпростіше вентзазоре отримати, додатково закріпивши на крокви або на нижній частині обрешеточних конструкції бруски.

Для гідроізолювання найкраще застосовувати супердифузійні плівки / мембрани. Це дозволить виключити формування вентзазоре між шарами гідро- і теплоізоляції.

Процес Теплоізолювання покрівлі

Теплоізоляційний матеріал розміщується між стропіліни, частіше двома шарами, так, щоб запобігти формуванню наскрізних стиків листами теплоізоляції. Товщина утеплювача повинна бути більше 15 см. Якщо у брусів, з яких виготовлені крокви, ширина менше такого значення, то другий шар теплоізоляції розміщується з перекриттям стропіліни. Це дозволить значно поліпшити якість теплоізоляції. Обрешеточних конструкція для кріплення обшивки всередині даху, може монтуватися до кроквяних ніг безпосередньо через теплоізоляційний шар, одночасно прикріплюючи і плівку пароізоляції.

Скатну дах теплоизолировать значно простіше, ніж плоску. Теплоізоляційний шар прикріплюється до горизонтальних площинах без опори. Тому на стелі попередньо кріпляться бруски, з відстанню між ними - меншим, ніж ширина листа утеплювача, а висота брусів повинна дорівнювати його товщині.

Теплоізолянние листи щільно розподіляються між брусами. Потім зверху утеплювача розміщується пароізоляційний шар і лати для закріплення обшивки.

Важливо не економити на покупці якісного будматеріалу для теплоізоляції, в потрібному для повноцінного Теплоізолювання, обсязі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама