Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Все просто - Рідке скло для гідроізоляції: характеристика, переваги, застосування || STROIM-GRAMOTNO.RU

  1. Зміст:
  2. Загальне поняття і переваги рідкого скла
  3. Сфера використання та різновиди рідкого скла
  4. Рекомендації по роботі з рідким склом
  5. Рідке скло - інструкція по роботі і застосування
  6. Рідке скло для гідроізоляції - нюанси в застосуванні
  7. Рекомендації по вибору та купівлі рідкого скла
  8. Поради з приготування розчинів на основі рідкого скла

Серед великої кількості варіантів для здійснення гідроізоляції, рідке скло виділяється безліч переваг

Серед великої кількості варіантів для здійснення гідроізоляції, рідке скло виділяється безліч переваг. Про особливості, застосуванні та характеристиці цього матеріалу розглянемо далі.

Зміст:

  1. Загальне поняття і переваги рідкого скла
  2. Сфера використання та різновиди рідкого скла
  3. Рекомендації по роботі з рідким склом
  4. Рідке скло - інструкція по роботі і застосування
  5. Рідке скло для гідроізоляції - нюанси в застосуванні
  6. Рекомендації по вибору та купівлі рідкого скла
  7. Поради з приготування розчинів на основі рідкого скла

Загальне поняття і переваги рідкого скла

Під поняттям рідке скло на увазі розчин на основі води і натрієвих або калієвих силікатів. Він має в'язку структуру, і тому відмінно справляється з виконанням робіт, пов'язаних з гідроізоляцією.

Якщо розглядати склад рідкого скла, то в ньому легко видно невеликі кристали, які після того, як наносяться на поверхню збільшуються, заповнюючи при цьому дрібні тріщини. Саме завдяки такій структурі, рідке скло характеризується водовідштовхувальним і повітронепроникним ефектом. Рідке скло використовується в різноманітних сферах, завдяки своїй екологічності та нешкідливості.

Якщо говорити про принцип дії рідкого скла, то воно має клеїться здатність. Це проявляється через те, що в молекули твердого матеріалу, які не мають між собою тісні зв'язки, потрапляють молекули рідкого скла, які проникають у внутрішню частину твердих молекул і таким чином виходить їх адгезія.

Рідке скло нагадує гуму, яка знаходиться в рідкому стані. Після її нанесення поверхня стає водо- повітронепроникної. До складу рідкого скла входить кальцієвий або натрієвий силікат, в який додали соду або кварцовий пісок. При виробництві рідкого скла відбувається його дроблення, випалювання і вторинне дроблення в порошкову масу.

Суміш рідкого скла має властивості:

  • гідрофобізатора - тобто водоотталківателя;
  • антисептика - не допускає утворення бактерій;
  • антистатичний - відсутня електризація;
  • затверджувача - матеріал, на який наноситься рідке скло, стає міцним;
  • кіслозащітітеля;
  • пожежобезпечного матеріалу стійкого до займання.

гідрофобізатора - тобто водоотталківателя;   антисептика - не допускає утворення бактерій;   антистатичний - відсутня електризація;   затверджувача - матеріал, на який наноситься рідке скло, стає міцним;   кіслозащітітеля;   пожежобезпечного матеріалу стійкого до займання

Даний матеріал володіє великою кількістю переваг, вивчаючи про рідкому склі відгуки, виділяють такі його переваги:

1. Рідке скло є дуже рідкої адгезію, яка з легкістю через текучого стану здатна проникнути в найменші пори і тріщини. Також воно характеризується сильним зчепленням з поверхнею і легко покриває як бетонні, так і дерев'яні підстави.

2. Створення рідкої водонепроникною плівки є ще однією перевагою даного матеріалу. Незалежно від того, як проводиться нанесення рідкого скла, виходить ціла і вологостійкість поверхню.

3. Невеликий витрата рідкого скла також є його перевагою. Особливо в тому випадку, коли воно додається в розчин цементу, як гідроізоляція проникаючої типу.

4. Якщо порівнювати вартість рідкого скла з іншими гідроізоляційними матеріалами, то воно успішно у них виграє, так як має найбільш доступну вартість серед альтернативних варіантів.

5. Гідроізоляція рідким склом має термін експлуатації, який становить 5 років. Даний матеріал поступово саморуйнується, але якщо покрити гідроізоляцію захисним шаром фарби, вона прослужить набагато довше.

6. Чи є єдиним ізолятором, який дозволяє проводити роботи навіть в умовах з високою вологістю.

Незважаючи на велику кількість переваг рідкого скла, є і ряд його недоліків:

1. Чи має обмежену сферу використання - застосовується в якості гідроізоляції поверхонь бетонного або дерев'яного типу. Забороняється застосовувати розчин рідкого скла для гідроізоляції цегляних поверхонь, через можливе їх руйнування.

2. Плівка, яку утворює рідке скло, досить тендітна, тому його потрібно використовувати в якості комбінації декількох видів гідроізоляції.

3. Складність нанесення - матеріал дуже швидко висихає і утворює плівку, тому потрібні навички роботи, щоб зробити гідроізоляцію якісно.

Рідке скло фото:

Сфера використання та різновиди рідкого скла

Як говорилося вище, рідке скло підходить не для всіх матеріалів, але при цьому сфера його застосування досить широка. Рідке скло використовують в таких випадках:

1. Якщо додати рідке скло в цементний розчин, то вийде надійне покриття, захищене від вологи і негативного впливу ґрунтових вод, в тому випадку, якщо розчин застосовується для заливки фундаменту.

2. Рідке скло застосовується для гідроізоляції басейнів або штучних ставків.

3. Використовується як клей, для склеювання різного роду будівельних матеріалів.

4. Застосовується для виробництва розчинів з вогнетривкими або кіслоустойчівимі характеристиками.

5. Якщо в будинку виникає проблема появи цвілі або грибка, слід нанести кілька шарів рідкого скла на попередньо очищені уражені ділянки.

6. Застосовують розчин рідкого скла в якості клею, для ремонту паперових, картонних, дерев'яних або фарфорових виробів.

7. Щоб герметизувати малоподвжние шви або обштукатурити басейн відмінно підійде розчин цементу і рідкого скла. Але, врахуйте, що працювати з таким розчином потрібно швидко, так як через деякий час він густіє і стає непридатним.

8. Якщо планується спорудження будинку на слабких грунтах, які через кілька років дадуть усадку, то розчин цементу з рідким склом застосовують для ін'єкцій, які вводять в верхні шари грунту.

Якщо розглядати сферу використання рідкого скла в якості гідроізоляції, то виділимо такі варіанти:

1. Рідке скло використовується в якості обмазувальної гідроізоляції. Перед установкою рулонної гідроізоляції, на поверхню наносять кілька шарів рідкого скла. Розчин відмінно заповнює всі тріщини і пори бетонної поверхні.

2. Розчин рідкого скла з цементом застосовують для того, щоб ліквідувати серйозні течі або в якості гідроізоляції швів фундаменту збірного типу.

3. Рідке скло входить до складу бетону, воно покращує його монолітність і забезпечує гідроізоляцію.

Поширені два види рідкого скла:

  • калиевое,
  • натриевое.

Перший варіант має хорошу клейкість, застосовується при гідроізоляції фундаментних частин будівлі. Входить до складу просочень антисептичної дії. Відмінно взаємодіє зі складами на основі мінералів.

Другий вид є добавкою з металу і сприяє поліпшенню стійких характеристик скла. Стійко перед кислотами. Не має характерного для скла блиску, тому застосовується в якості фарбування поверхонь.

Рекомендації по роботі з рідким склом

Якщо рідке скло буде наноситися на поверхню, то попередньо його розбавляють водою, в співвідношенні на 100 г матеріалу, 200 грам води. В такому випадку, на один квадратний метр буде потрібно не більше 300 г розчину.

Гідроізоляція за допомогою рідкого скла використовується на тих стінах, на яких вивітрилася штукатурка або на бетонні стіни з нерівностями. Використання рідкого скла зміцнить і вирівняє поверхню, а також створить захисний антисептичний шар.

Є кілька методів нанесення даного матеріалу. Перед тим, як примененять рідке скло слід знежирити поверхню, очистити і максимально вирівняти. Якщо потрібно просочення бетону на невеликій глибині до трьох міліметрів, то використовують краскопульт або пензлик. При необхідності в глибокому просочуванню, яка перевищує два сантиметри, потрібно нанести мінімум три шари розчину.

Якщо рідке скло використовується для гідроізоляції підлоги або бетонної стяжки, то один літр матеріалу, додається в 10 л бетонного розчину. Також рідке скло є відмінною антикорозійного просоченням, їм обробляють металеві конструкції. Щоб забезпечити захист басейну від витоку води, також застосовується нанесення розчину рідкого скла. Рідке скло входить до складу фарб вогнетривкого призначення.

Рідке скло входить до складу фарб вогнетривкого призначення

Рідке скло - інструкція по роботі і застосування

Для приготування розчину з бетону і рідкого скла пропорції складають один до десяти. Цю суміш застосовують для гідроізоляції колодязя, басейну, ванної кімнати, підвалу та інших конструкцій з бетону або залізобетону.

Нанесення матеріалу, досить легкий процес, під час якого на поверхні утворюється захисний шар, який є бар'єром для проникнення вологи.

Не слід обробляти таким растровом фасад будівлі, якщо планується його подальша фарбування, так як адгезія фарби і стіни буде низькою, і фарба практично не ляже на поверхню.

У процесі роботи з рідким склом рекомендується використовувати спеціальний одяг. Щоб зробити російську піч традиційного типу застосовують розчин на основі цементу і рідкого скла. Співвідношення компонентів пісок: цемент: силікатний клей - 3: 1: 0,2. В результаті вийде суміш, що нагадує тісто, дуже зручна в роботі і має хороші експлуатаційні характеристики в якості матеріалу для споруди печі.

Використання силікатного клею, в який додано рідке скло, дуже популярно серед будівельників. Він застосовується з метою приклеювання плитки з полівінілхлориду або лінолеуму. Рідким склом замазують водопровідні труби, щоб уникнути витоку води і закрити стики. Щоб виготовити захисну негорючую тканину, також застосовується рідке скло в якості просочення.

Рідке скло - універсальний матеріал, який застосовується навіть в садівництві. При появі невеликих ран на деревах або кущах, їх замазують рідким склом. Воно є відмінним антисептиком, і запобігає розвитку шкідливих бактерій.

Воно є відмінним антисептиком, і запобігає розвитку шкідливих бактерій

Рідке скло для гідроізоляції - нюанси в застосуванні

Перед тим, як наносити рідке скло на поверхню, слід її обов'язково очистити від пилу і бруду.

Потім виконайте ряд дій:

1. Пензликом або валиком нанесіть рідке скло на поверхню.

2. Зачекайте 30 хвилин і нанесіть ще один шар. Намагайтеся робити це рівномірно не допускаючи появи пропусків.

3. Наступний етап - підготовка захисного шару. Зробіть звичайний розчин на основі цементу і піску. Додайте в нього рідке скло, по пропорції один до одного.

4. Перемішайте і в дуже швидкому темпі нанесіть на поверхню. Другий раз такий розчин наносити не варто, так як функції рідкого скла не будуть виконуватися.

5. Проводьте змішування поступово, наносите розчин на поверхні за допомогою цементного шпателя стандартним шаром.

І пам'ятайте, перед тим як використовувати рідке скло, слід оглянути його на предмет чистоти, сторонніх предметів або грудочок. Термін зберігання рідкого скла досить тривалий, а температурний діапазон широкий. Тому навіть якщо воно зберігається на вулиці в зимову пору року, на його якостях це ніяк не відіб'ється.

Розглянемо нанесення рідкого скла на фундамент:

  • зробіть очищення поверхні від різного роду забруднень за допомогою наждачного паперу;
  • для рівномірного нанесення розчину скористайтеся валиком;
  • нанесіть другий, і за бажанням третій шари, по закінченню 30 хвилин;
  • утеплите фундамент мінеральною ватою або пінопластом.

зробіть очищення поверхні від різного роду забруднень за допомогою наждачного паперу;   для рівномірного нанесення розчину скористайтеся валиком;   нанесіть другий, і за бажанням третій шари, по закінченню 30 хвилин;   утеплите фундамент мінеральною ватою або пінопластом

Рекомендації по вибору та купівлі рідкого скла

Щоб купити рідке скло, зверніться в будь-який будівельний магазин або ринок. Серед великої кількості виробників рідкого скла, практично не існує різниці в його складі. Тому якому виробникові віддати перевагу, особиста справа кожного. Але, в принципі, навіть найдешевший матеріал, має такі самі характеристики, як і дорогий.

Рідке скло ціна становить від 2 $ за 10 л. Як бачите матеріал, дійсно не дорогий, але в той же час багатофункціональний.

Якщо робити вибір між рідким склом натрієвого або калієвого типу, то кожен варіант має свої переваги і недоліки.

Калієво рідке скло використовується для фундаменту, так як є більш в'язким, а натрієво - для гідроізоляції інших об'єктів будівельного призначення.

Калієво рідке скло використовується для фундаменту, так як є більш в'язким, а натрієво - для гідроізоляції інших об'єктів будівельного призначення

Поради з приготування розчинів на основі рідкого скла

1. Є варіант приготування грунтовки на основі рідкого скла. Не рекомендується обробляти стіни чистим розчином рідкого скла. Завдяки антисептичним властивостям рідке скло відмінно справляється з функцією грунтування, запобігання утворенню цвілі і грибка і підвищення адгезії.

Щоб приготувати ґрунтовку на основі рідкого скла необхідна наявність:

  • цементу,
  • рідкого скла,
  • води.

Кількість цементу і рідкого скла однаково, а вода повинна зробити суміш рідкої, придатної для нанесення на стіну за допомогою валика. Спочатку цемент змішується з водою, а потім додають рідке скло. Для цього скористайтеся дрилем або будівельним міксером. Рекомендується використовувати розчин протягом півгодини, якщо він затвердів - додайте трохи води.

2. Для приготування гідроізоляційного або вогнестійкого розчину слід взяти трохи просіяного піску. Однакові частини води, цементу, піску і рідкого скла змішується. Дана суміш відмінно справляється з гідроізоляцією колодязів.

Дана суміш відмінно справляється з гідроізоляцією колодязів

3. Антисептичні розчини допомагають уникнути появи мікроорганізмів або бактерій. Його приготування - простий процес. Для цього змішайте рідке скло з водою один до одного і покрийте таким розчином, наприклад, дерев'яну поверхню. Це набагато дешевше традиційних вологостійких просочень, але не менш ефективніше.

4. Щоб виготовити просочення з рідкого скла, якою покривають стіни, стелі або підлогу, слід в одному літрі води розвести чотириста грамів рідкого скла.

Рідке скло відео:

цікаві записи

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама