Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захист колодязя від грунтових вод - гарантія його тривалої експлуатації

  1. зовнішня гідроізоляція
  2. Внутрішня гідроізоляція

Для захисту колодязя від попадання забруднень і впливу грунтових вод на його зовнішні стінки, а також для виключення можливості інфільтрації необхідно проводити гідроізоляцію.

Для захисту колодязя від попадання забруднень і впливу грунтових вод на його зовнішні стінки, а також для виключення можливості інфільтрації необхідно проводити гідроізоляцію

Гідроізоляція колодязя може проводитися як зсередини, так і зовні в залежності від типу грунту, в якому він монтується

Захисні заходи можна проводити як в процесі риття і будівництва колодязя, так і після тривалої експлуатації.

зовнішня гідроізоляція

Для захисту від грунтових вод можуть використовуватися рулонні гідроізолятори, наприклад, звичайний руберойд. Його кріплять в кілька шарів до зовнішньої стінки бетонних кілець перед їх установкою. Перед тим як укутати стінки, їх ретельно очищають від різних забруднень, усувають нерівності. Щоб забезпечити краще зчеплення гідроізолюючого матеріалу з бетоном, поверхня кілець можна прогрунтувати.

Гідроізоляція рулонними матеріалами обов'язково повинна виконуватися за рівнем з надземним краєм колодязя. Якщо застосування такого захисту неможливо, розглядається варіант використання спеціальної просочення

Захист свердловини від грунтових вод по зовнішній стінці проводиться за допомогою використання особливого просочувального складу, що володіє високими гідроізоляційними властивостями.

Гідроізоляція колодязя може проводитися як зсередини, так і зовні в залежності від типу грунту, в якому він монтується

На підготовлену поверхню бетону наносять гідроізоляційну просочення, яка проникає глибоко в пори матеріалу і кристалізується. При цьому зовнішня стінка колодязя буде являти собою єдину, абсолютно монолітну поверхню, що не пропускає ні воду, ні частки грунту.

Внутрішня гідроізоляція

Найчастіше фахівці компанії «Три криниці» проводять внутрішню гідроізоляцію. При такому захисті колодязя від грунтових вод також проводиться ретельна очистка його внутрішніх стінок і днища. Якщо колодязь вже експлуатувався, то спочатку шви бетонних кілець ретельно затираються і очищаються. Очищення стінок проводять жорстку металеву щіткою або спеціальною шліфувальною машинкою.

Гідроізоляція стиків бетонних кілець в питному колодязі

Стики і шви, а також дрібні тріщини штробятся на незначну глибину до 25 мм, після чого зволожуються і покриваються скріплює складом. Потім на всі стики наносять гідроізолюючу мастику.

Після підготовки поверхні стіни бетонного колодязя ретельно зволожуються. Це необхідно, щоб гідроізолююча просочення не проникала занадто глибоко і швидко не висихала. В іншому випадку захисний шар буде нерівномірним, і можуть з'явитися тріщини

Гідроізоляційний розчин наносять в декілька підходів в залежності від умов експлуатації. При цьому кожен шар наносять після часткового затвердіння попереднього.

Щоб забезпечити достатній захист колодязної води від різних забруднень і грунтових вод, можна провести і зовнішню, і внутрішню гідроізоляцію. Доцільніше виконати дані роботи на етапі будівництва конструкції, щоб виключити великий обсяг земляних робіт при проведенні захисних заходів в процесі експлуатації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама