Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Закладення швів між плитами перекриття

Шви між плитами перекриття відносяться до числа важко піддаються закладенню дефектів стелі. Відбувається це через те, що плити зміщуються між собою як при усадці будинку, так і при сезонних переміщеннях грунту. Іноді це зміщення, непомітне оку, викликає повне руйнування розчину, що заповнює стики, і шов проявляється знову. Закладення звичними розчинами допомагає лише на час. Багато вирішують цю проблему за допомогою підвісних стель з гіпсокартону або натяжних стель, але якщо висота приміщення не дозволяє це зробити, для виконання обробки необхідна закладення швів між плитами перекриття на стелі.

підвісних стель з гіпсокартону

необхідні матеріали

Щоб якісно і надійно зашпаклювати шви між плитами перекриття, необхідно провести підготовчі роботи з розшивки й ущільнення шва, а також придбати необхідні матеріали, що мають специфічні властивості і які підходять саме для цієї мети:

  • Для глибоких швів необхідний цемент марки НЦ, особливістю якого є розширення при застиганні, що дозволяє йому щільно заповнити глибокі шви і стики;
  • Для широкого шва перекриття необхідно застосовувати ущільнювальні матеріали зі спіненого поліетилену або полістиролу, або монтажна піна;
  • Грунтовка глибокого проникнення;
  • Шпаклівка із залишковою еластичністю, наприклад, латексна;
  • Серпянка шириною не менше 20 см;
  • Шпаклівка для стелі, попередня і фінішна;

Інструмент: вузький і широкий шпателі, кисть і пульверизатор.

  1. Шви перекриттів закладають зазвичай одночасно з ремонтом стелі, тому підготовчі роботи зручніше проводити в комплексі. Зі стелі видаляють старе покриття: побілку або водоемульсійну фарбу змочують водою з пульверизатора, витримують 10-15 хвилин і знімають широким шпателем до штукатурки. Якщо стеля покрита товстим шаром шпаклівки, її зачищають тільки в тих місцях, де вона має погану адгезію. Якщо на стелі є сліди іржі - їх видаляють спеціальними складами. Шви між плитами розшивають: видаляють стару шпаклівку і штукатурку, погано закріплену в стиках. При необхідності можна використовувати перфоратор. Після обробки шов повинен мати П-образну або злегка розширену всередину форму, щоб шпаклівка краще трималася. З отриманого шва видаляють пил, змітаючи її пензлем і протираючи вологою губкою.

    Видалення старого покриття зі стелі і підготовка шва

  2. Оглядають отриманий шов. Якщо його ширина більше 3 см, а глибина невелика - його закладають монтажною піною. Для цього злегка зволожують шов чистою водою і наносять піну з балона. Чекають її розширення і почала затвердіння, після чого видаляють надлишки, зрізуючи їх ножем так, щоб на місці шва утворилося поглиблення трикутної форми з максимальною глибиною 0,5 см. Якщо шов глибокий і при цьому неширокий, його необхідно ущільнити пінопластом, спіненим поліетиленом або будь-яким іншим еластичним матеріалом. Шов попередньо обробляють ґрунтовкою глибокого проникнення і добре просушують. Ущільнювач закріплюють за допомогою вологостійкого герметика, поверхня бетону при цьому повинна бути сухою. Ущільнювач закладають в глибину плити, із зовнішнього боку шов закладають розчином цементу марки НЦ так, щоб на стику залишилася невелика углубленіе.Просушівают цементний розчин.

    Видалення старого покриття зі стелі і підготовка шва

    Видалення старого покриття зі стелі і підготовка шва

    Зразок зашпаклювати шва всередині якого монтажна піна

  3. На підготовлене поглиблення із застиглою монтажною піною або цементним розчином наносять шпаклівку для рустів з залишкової еластичністю, наприклад, латексну. Вирівнюють її врівень з поверхнею плити. Закладати шпаклівку в шов зручно за допомогою двох шпателів: на широкий наносять достатню кількість шпаклівки, а вузьким закладають її в шов, ущільнюючи і розгладжуючи всередині шва. Після нанесення шпаклівки на частину шва її розгладжують широким шпателем, видаляючи надлишки.

    Процес нанесення латексної шпаклівки

  4. Розчин просушують протягом доби і приступають до шпаклівки швів. Наносять на шов та прилеглу поверхню плит перекриття шар попередньої шпаклівки і приклеюють поверх неї серпянку або малярську сітку, втискаючи її в шар шпаклівки. Пропрасовують шпателем, вздовж напрямку шва. Ширина серпянки або сітки повинна бути не менше 20 см. Просушують шпаклівку, і після висихання вирівнюють її наждачним папером. Наносять ще один шар попередньої шпаклівки з більш дрібним зерном на всю стелю, вирівнюючи її широким шпателем. Сушать і обробляють наждачним папером. Після цього наносять шар гладкої фінішної шпаклівки, висушують, вирівнюють дрібним наждачним папером і забарвлюють.

    Після нанесення шпаклівки її просушують добу

  5. Якщо плити перекриття мають перепад по висоті більше 1 см, стелю після закладення швів доведеться штукатурити. Оштукатурювання виробляють складом на основі гіпсу з арматурної малярської сітці. Стеля обробляють спеціальною ґрунтовкою «бетон-контакт», що містить тверді частки - вона створює шорсткий шар на поверхні плит і полегшує адгезію розчину. Сітку кріплять на шар штукатурки, ретельно розгладжуючи її. Після повного висихання штукатурки протягом 2-3 днів можна приступати до шпаклівки.

    Технологія штукатурення стелі

Виконаний таким чином стеля виглядає абсолютно рівним, при цьому не відбувається руйнування закладення швів, а отримувані мікротріщини завдяки пластичності шпаклівки залишаються непомітними. Однак, такий спосіб неприйнятний для квартир в новобудовах - будинок протягом трьох-чотирьох років дає осадку, і плити неминуче будуть зміщуватися. Тому для нових будинків краще використовувати інші види обробки стелі, наприклад, натяжна стеля.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама