Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Закладення тріщин в бетоні. Матеріали і технології

  1. Причини виникнення тріщин
  2. Технологія закладення тріщин

Ремонт тріщин в бетоні

Ремонт тріщин в бетоні

[Натисніть на фото
для збільшення ]

Випереджу наша розповідь про технології закладення тріщин в бетоні загальною рекомендацією. Перед тим, як братися за ремонт тріщини, необхідно достовірно визначити причину її виникнення. Можливо, роботи доведеться починати з загального зміцнення деформованої бетонної або залізобетонної конструкції.

Причини виникнення тріщин

  • Деформація конструкції внаслідок недостатньої її міцності. В першу чергу необхідно проаналізувати, що могло викликати деформацію. Знаючи це, можна приступити до підсилення конструкцій і закладенні тріщин в бетоні.

Читайте також: Розрахунок матеріалів для виробництва бетону Розрахунок бетонів - одна з основних задач, яка повинна бути вирішена перед початком будівництва будинку. Тому вам необхідно знати, який компонент і в якій кількості використовувати при виготовленні бетону.

  • Деформаційні тріщини, викликані температурними розширеннями і нерівномірною усадкою. Виявляються в несучих або малонавантажених конструкціях, наприклад, в стяжках, фундаментах ганочків, підставах доріжок і так далі. Можуть мати велике розкриття, до декількох міліметрів. Не впливають на загальну міцність споруд. Можуть збільшуватися або змінюватися в залежності від температури повітря, вологості, осідання фундаментів, грунтів і підстав.
  • Усадкові тріщини викликані занадто швидким висиханням і схоплюванням бетонної суміші при виробництві монолітних робіт. Як правило, мають нерівномірний і невелике розкриття, до 0,5 мм. Можуть покривати бетон павутинкою дрібних тріщин, які не помітних оку. Якщо поверхню змочити, їх розташування виявляється. Усадкові тріщини не становлять загрози міцності конструкцій і малопомітні. Однак, через дрібні тріщини в бетон з вулиці надходить волога. Можливе утворення усадочних тріщин в зонах, де арматура знаходиться дуже близько до поверхні бетону.

Технологія закладення тріщин

Перший крок - очищення тріщини від розкришити бетону, пилу і бруду. Далі, тріщина обробляється глибокопроникаючою ґрунтовкою для бетонних поверхонь.

Усадкові тріщини викликані занадто швидким висиханням і схоплюванням бетонної суміші при виробництві монолітних робіт.

Якщо дефект стався не внаслідок втрати міцності конструкції і не знаходиться в навантаженої зоні, закладення тріщин в бетоні може бути проведена спеціальними ремонтними сумішами на цементній основі. Такі суміші модифіковані полімерними добавками для зменшення усадки, підвищення міцності, зниження часу схоплювання і так далі. Існують суміші з наповнювачем різної крупності, якими можна закрити тріщини розкриттям від 1 до 35 мм і навіть більше. Вартість складів помірна.

Дуже тонкі, волосяні тріщини рекомендується прогрунтувати, обштукатурити або пофарбувати поверху.

Нестабільні тріщини в ненавантажених конструкціях, наприклад, в стягуванні підлоги, закладають силіконовим або іншим еластичним герметиком.

Відео: Ремонт тріщин на бетоні - ремонтним складом C2 CrackFi

Закладення тріщин у бетоні навантажених несучих конструкцій проводиться шляхом нагнітання в них синтетичних смол, що володіють низькою в'язкістю. Уздовж тріщини свердлять діагональні отвори, спрямовані до неї. В отвори вставляють втулки, через які буде нагнітатися ремонтний склад. Зовні тріщина закладається, щоб смола не витікала. За допомогою інжектора запресовують в тріщину смолу. Такий метод забезпечує високу міцність конструкції, вона продовжує працювати як цілісний елемент. Технологію можна назвати дешевою.

& copy Build-Chemi.ru. Захищено авторським правом

Мітки: стіни Підлога фундамент підрозділ: ремонт бетону

технології

Новини

Читайте також

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама