Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ЗБВ

ЗАЛІЗОБЕТОННІ ВИРОБИ (ЗБВ)   Ф ундаментние блоки (ФБС)   ФБС (фундаментні блоки суцільні)   - це залізобетонні вироби, які виготовляються відповідно до сучасними технологіями з важкого або надважкого бетону і монтажної арматури

ЗАЛІЗОБЕТОННІ ВИРОБИ (ЗБВ)

Ф ундаментние блоки (ФБС)

ФБС (фундаментні блоки суцільні) - це залізобетонні вироби, які виготовляються відповідно до сучасними технологіями з важкого або надважкого бетону і монтажної арматури. Завдяки продуманій технологічному ланцюжку і використання виключно сировини найвищої якості, фундаментні блоки відрізняються великим запасом міцності, стійкі перед впливом перепаду температур, гідно реагують на вологе повітря, опади та інші впливу зовнішнього агресивного середовища. Саме із цієї причини ФБС кращі для спорудження найбільш важливого елементу будівлі - його фундаменту, тобто основи основ в будівництві. Фундамент, виконаний з ФБС спокійно витримає значні навантаження будівлі і, при грамотному монтажі, оптимально перенаправляє їх далі на грунт. Варто відзначити, що в даному випадку важливо як вибрати дійсно якісні ФБС, так і підготувати піщану подушку в підставі будови, перш ніж встановлювати фундаментні блоки.

Фундаментні блоки вже протягом декількох десятків років, зберігають пальму лідерства в категорії універсального матеріалу для швидкого і якісного зведення фундаментів будівель і споруд найрізноманітнішого призначення. На сьогоднішній день альтернативи їм немає. Зводячи фундамент з використанням фундаментних блоків, ви отримуєте досить міцну конструкцію з рівномірно розподіленим навантаженням.

Фундаментні блоки можуть застосовуватися для зведення різних видів фундаменту: стрічкового - під несучими стінами, поруч колон і самонесучими стінами; стовпчастих - під стінами; окремих - під колонами; суцільних - під деякою частиною споруди або під всією площею; масивних - під усім будинком або спорудою.

Одним з основних переваг наших фундаментних блоків, є наявність прихованих петель , А також можливість виконання робіт в найкоротші терміни на стадії «нульового» циклу будівництва, завдяки досить високій швидкості проведення монтажу і великому вибору габаритів блоків.

Крім зведення фундаментів, фундаментні блоки досить популярні для спорудження стін підвалів, підпілля технічного призначення і невисоких підпірних стінок. При цьому обов'язковою умовою є використання різних видів гідроізоляції, що безпосередньо залежить від гідрогеологічних умов тієї чи іншої ділянки будівництва.

Бордюрний камінь (БР)

Бордюр (БР) - це будівельний елемент полотна автомобільної дороги, тротуарної доріжки, своєрідна межа пішохідної ділянки, паркувального кишені. Спорудити його можна з дерева, цегли, бетону. Підійде і природний камінь, і бордюр дорожній, і металеві труби, і бордюрний камінь.

Саме бордюрний камінь набув широкого поширення на наших вулицях.

В основі виробництва бордюрного каменю лежить метод вібропресування, що в свою чергу дозволяє отримати високу якість і відмінні естетичні характеристики, які безпосередньо залежать від виду матеріалу, що використовується для його виготовлення. Традиційний бордюрний камінь виготовляється зі звичайного бетону. Бордюрний камінь має відмінну зносостійкість, стійкий до впливів низьких температур, вологи і значних навантажень, що дає можливість використовувати його в різних кліматичних зонах пострадянського простору.

Бордюр дорожній широко затребуваний не тільки при спорудженні доріг, але і при впорядкуванні тротуарів, зупинок громадського транспорту, велосипедних доріжок, майданчиків у дворах, автостоянок і т. Д. Бордюр дорожній - це зараз одна з неодмінних частин пристрою автодороги. Він не тільки роздільник проїжджої частини дороги від пішохідної, але і служить упором при укладанні тротуарної плитки або при асфальтування.

Фундамент стрічковий (ФО)

Залізобетонні плити стрічкових фундаментів (ФО) або як їх ще називають фундаментні подушки виготовляються відповідно до ГОСТу 13580-85, і призначені для виготовлення підстави стрічкового фундаменту під блоки стін підвалів ФБС. ФО є високоміцним виробом, здатним нести значне навантаження і тому виготовляються з бетонів високих марок і армуються масивними сталевими каркасами.

Плити (ФО) залізобетонні для стрічкових фундаментів служать для збільшення площі опори стрічкових збірних фундаментів. Відомо, що несуча здатність стрічкового фундаменту незалежно від конструкції визначається сумарною площею його опори на грунт. Ця умова особливо важливо в тих випадках, коли несуча здатність грунту мала. Крім того, ФО, завдяки своїй трапецієподібної формі в перерізі, служать надійним захистом проти здимаються. Сили пучения компенсуються вагою матеріалу зворотної відсипання, що діє на виступаючу за межі фундаменту підошву, в зустрічному напрямку по відношенню до сил морозного обдимання.

Плити ФО призначені для застосування в сухих і водонасичених грунтах, при температурі повітря до -40. C включно, з розрахунковою сейсмічністю до 9 балів і в ґрунтових водах з різним ступенем впливу. Глибина закладення фундаментів будівель (якщо це не схема стрічкового фундаменту) встановлюється в залежності від властивостей і характеру нашарувань ґрунтів і величини діючих на підставу навантажень.

Стрічковий фундамент використовують при будівництві будинків з важкими стінами (бетонними, кам'яними, цегляними) або з важкими перекриттями.
Стрічкові фундаменти закладають під всі зовнішні і внутрішні капітальні стіни, при цьому форма поперечного перерізу однакова по всьому периметру фундаменту. Даний вид стрічкового фундаменту необхідний, коли під будинком влаштовується підвал або гараж, або передбачається цокольний поверх.

Кільця (КС), Плити перекриття кілець (ПП), Днища кілець (ПН)

Серед основних видів ЗБВ виробів - це бетонні кільця. Бетонні кільця використовуються в будівництві комунікаційних систем і колодязів, а також при ремонті тепломереж.

Маркування кільця розшифровується просто: КС (КЦ) кільце стінове далі 2 цифри через дефіс - внутрішній діаметр і висота кільця в дм.

Виготовляються бетонні кільця з бетону марки М-200 - М-500 у відповідності з усіма стандартами і мають, на вибір, різні показники величин.

Технологія виробництва бетонних кілець досить проста. У форму закладається арматура, далі заливається бетонним розчином, а потім здійснюється утрамбовка. Арматура міцно тримає каркас, завдяки чому бетонні кільця виходять дуже міцними, витримують великі навантаження і розраховані на тривалий термін їх експлуатації. При їх монтажі використовуються плити перекриттів і плити днищ . Колодязі легше змонтувати з бетонних кілець, ніж з каменю або цегли. У певних умовах можливе спорудження монолітних колодязів, але при цьому потрібні довгі перерви, які необхідні для того, щоб бетон затвердів.

Різний діаметр і висота даного виробу дозволяє застосовувати бетонні кільця для зведення труб і стоків. В теперішній час жодна міська система каналізації і водопостачання, не обходиться без залізобетонних кілець, тому що захищають труби від корозії та інших небажаних впливів. Бетонні кільця, також, широко застосовуються при будівництві колодязів, приватних і промислових.

Кабельний канал (Л 20.5, Л 20.10) і Залізобетонні кришки кабельних лотків (П 10.5)

Залізобетонні уніфіковані елементи виготовляються з важкого бетону і призначені для будівництва відкритих розподільних пристроїв, електропідстанцій напругою 35-500 кВ, будівель основного та допоміжного призначення

лоток Л 20.5 і Л 20.10 призначений для укладання в них кабелів при спорудженні відкритих розподільних пристроїв (ВРП) трансформаторних підстанцій напругою 35-500 кВ.

Кабельний канал є електротехнічним виробом. Конструкція кабельного каналу складається з жолоба і фітингів, всередині розташовуються проводи та кабелі. Монтується конструкція на архітектурну поверхню. Складається кабельний канал з підстави і кришки. Спочатку до поверхні прикріплюється підстава, потім в нього вкладається провід / кабель, після чого конструкція закривається кришкою.

При правильному підключенні мережу, яка перебуває всередині кабельного каналу, повністю заекранувати по відношенню до зовнішнього електромагнітного випромінювання, і, що також важливо, не володіє власним електромагнітним випромінюванням.

Плитка тротуарна (6 К.5, 6 к.10, 8 к.10)

Бетонні тротуарні плити призначені для пристрою збірних покриттів тротуарів, пішохідних площ, садово-паркових і пішохідних доріжок, посадкових майданчиків на лініях громадського транспорту.
Тротуарні плити виготовляються з важкого бетону. Клас бетону по міцності на стиск В25-В35 (М350-450). Марка бетону по морозостійкості - F200.

Плити виготовляються відповідно до технічних вимог ГОСТ 17608-91.

Перемички (2ПБ, 5ПБ)

Перемички залізобетонні призначені для перекриття віконних і дверних прорізів в блокових і цегельних стінах різних споруд. Такі перемички виготовляються з попередньо напруженого бетону класу не нижче В15. Існують різні види перемичок: плитні (ПП), перемички залізобетонні брускові (ПБ) і Г-образні бетонні (ПГ). Залежно від типу стін і призначення будівлі вони також можуть бути посиленими і простими. Різниця їх полягає у величині допустимого навантаження, що становить 370 і 100 кг / см відповідно.

Мета застосування залізобетонних перемичок - збільшення міцності, а відповідно надійності, будівель і споруд, де встановлюються такі ЗБВ. Завдяки використанню важкого армованого бетону залізобетонні перемички є практично незамінним елементом при будівництві різних будівель з цегли, природних і штучних каменів.

Плита причалу (ПЖ)

Залізобетонні плити покриття проїздів та робочих майданчиків портових територій і причалів.

Лотки (Л), Плити лотків (П 10)

Л - лоток водовідвідний призначений для пропуску води, для будівництва каналів під трубопроводи.
П - плита перекриття водовідвідних лотків.

Виготовлення лотків, плит перекриття лотків відповідає вимогам серії 3.006.1-2.87 "Збірні залізобетонні канали і тунелі з лоткові елементів"

Палі (С)

Палі залізобетонні цільні суцільного квадратного перетину з ненапружуваною арматурою призначені для пальових фундаментів будівель і фундаментів з палі для споруд при застосуванні у всіх кліматичних районах, в тому числі в районах розповсюдження вічній грунтів.

Маркування паль залізобетонних забивних складається з буквено-цифрових груп.
Наприклад, марка палі забивний залізобетонної
З 60-30-6 розшифровується так:
З - паля залізобетонна суцільна квадратного перетину;
60-30 - довжина 6000мм, перетин 300х300мм;
6 - тип армування.

Виготовлення залізобетонних забивних паль відповідає вимогам ГОСТ 19804-91

Плита забору (П5ВК)

Залізобетонна плита огорожі (П 5 ВК) - основний елемент збірних залізобетонних конструкцій. Панель один з найпопулярніших будматеріалів для зведення довговічних, міцних парканів різної протяжності. Використання плити і додаткових елементів дозволяє створювати масивні огорожі в короткі терміни. Основне завдання такого паркану - захист приватних, цивільних і промислових об'єктів від проникнення сторонніх.

Огорожа з суцільних збірних елементів дозволяє зробити територію не переглядається, що робить його привабливим для огорожі приватній території. Плитний паркан дозволяє захистити не тільки прямі ділянки, але і зони з ухилом. Це дозволяє істотно розширити сферу застосування таких залізобетонних виробів.

Плити огорожі виготовляються відповідно до технічних вимог ГОСТ 13015 за робочими кресленнями серії 3.017-1.

Підпірна стіна (СП-1)

Залізобетонна підпірна стінка призначена для будівництва складів сипучих матеріалів (вугілля, пісок, щебінь тощо).

Тетрапод (Т-5,0)

Тетраподи призначені для берегозахисних і огороджувальних споруд, виготовляються по ГОСТ 20425-75.

Тетраподи повинні бути морозостійкими і водонепроникними. Марки бетону тетраподів по морозостійкості і водонепроникності призначаються проектною організацією в залежності від кліматичних умов району будівництва.

Цифри в позначенні марки означають масу тетрапод в тоннах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама