Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

квокки

Посміхається уві сні

підніжний корм

сумчасті тварини Австралії - це окремий клас тварин, більшу частину якого становлять кенгуру, які мають близько п'ятдесяти різновидів, більш відомі з яких: великий рудий кенгуру, сірий лісовий кенгуру, гірський кенгуру валлару, деревні кенгуру валлабі, кенгурові щури і невеликий короткохвостий кенгуру - квокки. Ось про це самому квокки і піде мова в даному огляді.

Ось про це самому квокки і піде мова в даному огляді

Вийшло так що, коли прибули на початку ХIХ століття в Австралію голландці під проводом Самуеля Волькерсена відвідали лежала не далеко від берегів острів, побачили на ньому безліч цих звірків і прийняли їх за щурів, тому цей острів вони назвали «Роттнест», що з голландського перекладається як «щуряче гніздо». Хоча дещо пізніше вони переконалися що в Австралії дійсно мешкають щури, але вони жодного відношення не мають до квокки, назва острова так і залишилося до цих пір. А відмінності ковокк від щурів цілком помітно. Посудіть самі, ось на фото сумчастий сердита злісна щур.

Посудіть самі, ось на фото сумчастий сердита злісна щур

А ось фото цілком милого, забавного і зовсім нешкідливого квокки. У нього навіть вираз мордочки виглядає так, як ніби він добродушно посміхається.

У нього навіть вираз мордочки виглядає так, як ніби він добродушно посміхається

Напевно саме тому квокки або як їх ще називають їх куокка - «quokka», живуть в місцях де їм ніщо не загрожує. Місця їх проживання складають невеликі острови Балд, Роттнест, Пінгвін, а так само щодо ізольовані від основного континенту місця в Олбані, це район Західної Австралії.

Там немає диких кішок, лисиць і собак Дінго , А люди, знаючи їх нешкідливість їх не чіпають. Не дивно що цих звіряток запросто можна зустріти в невеликих містечках або селищах де вони ні чого не бояться.

Квокки виглядають досить симпатично. Довжина їх тіла трохи більше півметра, а важать вони в середньому 4-5 кг. Хутро короткий і густий сірого, бурого або коричневого кольору, черевце більш світлого кольору з рудуватим відтінком. Вушка невеликі, але широкі, короткі і округлі зовсім небагато виступають з хутра. Хвіст покритий рідкісними жорсткими волосками, не дивно що через цю особливість їх і взяли спочатку за гігантських щурів, здатних накинутися на людей. Але це абсолютно не так. Квокки є абсолютно травоїдним тваринам. У них 32 зуба, але немає іклів. Вони їм не потрібні, тому як харчуються травою і будь-який інший рослинною їжею. Живуть вони в місцях з густою рослинністю, де для них багато їжі. Віддає перевагу болотисту місцевість з чагарниками і деревами, в тіні яких можна сховатися від денної спеки. Ведуть нічний спосіб життя, виходять на пошуки їжі в сутінках, пересуваючись по протоптаних стежках в листі. Годуються молодими пагонами, травою, листям.

Передні короткі лапки майже як руки у людини. Вони можуть ними зривати листя, плоди і підносити їх до рота, ну зовсім як справжні кенгуру.

Вони можуть ними зривати листя, плоди і підносити їх до рота, ну зовсім як справжні кенгуру

У плані розмноження квокки ведуть досить своєрідний спосіб життя. Зазвичай самці і самки живуть самі по собі. І спілкуються тільки на час спаровування. Потім самка де то через місяць народжує дитинча. Він дуже маленький і не зовсім доразвитем, але у нього існує вроджений інстинкт, завдяки якому цей Малишок вагою трохи більше одного грама, чіпляючись сильними передніми лапками за шерсть, заповзає в черевну сумку матері де і продовжує розвиватися протягом 5 місяців, харчуючись молоком матері. При цьому є один дивовижний факт не зустрічається більше ні в однієї тварини. Справа в тому що якщо дитинча з якоїсь причини не виживає, то самка може ще через місяць народити другу, при чому для цього спаровування абсолютно не потрібно, так як в її організмі зберігся з затримкою розвитку недорозвинений «запасний» ембріон. Ось так дивно подбала природа про збереження цього виду.

Ось так дивно подбала природа про збереження цього виду

Досить цікавий факт, що в умовах коли у квокки немає ворогів, вони розмножуються дуже активно. Це особливо стало помітно останні роки. Співробітники заповідників виявили, що популяція квокки стала настільки зростати, що їх стало навіть більше, ніж їх може розміститися в заповіднику. Тому частина звірків відловлюють і віддають в зоопарки або в спеціальні розплідники. Правда в розплідниках вони живуть менше, зазвичай не більше 7 років, хоча умови утримання там краще ніж в заповідниках.

Квокки досить цікавий і рухливий звірок. У природних умовах він розшукуючи собі їжу може досить легко перестрибувати перешкоди висотою до півтора метрів. Опинившись серед людей, швидко освоюється, і якщо відчуває що йому ніщо не загрожує із задоволенням може поласувати тим що йому дадуть люди, будь то шматочок хліба, булочка або печиво.

Або ось подивіться як він позує знімає його на фотокамеру людині, ні скільки не побоюючись оточуючих його людей, настільки він довірливий.

Це привітне істота мабуть найщасливіший на світі. Він завжди усміхається, навіть коли спить.

Життя у цих цікавих тварин в природних умовах триває близько 10 років. Вони по праву занесені в Червону Книгу як вразливий вид. І це не дивно, адже з розвитком цивілізації, в Австралії все менше залишається незайманих місць. І тільки завдяки тому що уряд прийняв рішення створити в своїй країні кілька заповідників вплинуло ні то що квокки досі збереглися на землі. І це дуже правильно і благородно. Адже такі привітні звірята приносять радість в наше життя і вселяють надію в те що добра на нашій землі більше ніж зла.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама