Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Глава VIII. Охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки під час проведення масових заходів і надзвичайних ситуаціях


«<Попередня. | ЗМІСТ

172. Організація охорони громадського порядку і громадської безпеки під час проведення масових заходів або іншого надзвичайного стану в залежності від їх значення і масштабу забезпечується відповідно МВС Росії, МВС, УВС (ГУВС), УВСТ (ОВДТ) і міськрайлінорганів в тісній взаємодії з органами прокуратури та безпеки.

173. Для охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки під час проведення масових заходів і при надзвичайних ситуаціях можуть залучатися особовий склад служб та підрозділів органів внутрішніх справ, внутрішні війська МВС Росії.

174. При необхідності для більш ефектного управління силами і засобами, що залучаються на охорону громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, створюється оперативний штаб. Чисельність і склад штабу визначаються характером і масштабом масових заходів, надзвичайних обставин, а також складається оперативною обстановкою.

175. Управління силами і засобами в період проведення масових заходів здійснюється із спеціально організованих пунктів, на яких обладнуються робочі місця для членів оперативного штабу, груп управління і організації зв'язку. Пункти управління створюються, як правило, в районі проведення масового заходу і розміщуються в місцях, придатних для оперативного керівництва знаходяться в підпорядкуванні силами і засобами. Пункти управління можуть бути стаціонарними (в будівлях, спорудах) або пересувними (в автобусах). Вони обладнуються засобами зв'язку, а при необхідності кіно-, фото-, відеоапаратурою.

176. При організації забезпечення охорони громадського порядку та громадської безпеки під час проведення масового заходу начальник органу внутрішніх справ (керівник оперативного штабу) повинен керуватися положеннями Декларації прав і свобод людини і громадянина, прийнятої Верховною Радою РРФСР 22 листопада 1991, і чинним законодавством Російської Федерації.

177. Після отримання завдання на забезпечення охорони громадського порядку та громадської безпеки під час проведення масового заходу повинна проводитися підготовча робота, яка включає в себе:

    - уточнення програми, місця, часу і порядку його проведення, можливу кількість і склад учасників, а також наявність або відсутність факторів, що вимагають заборони на проведення масової акції;

    - здійснення спільно з організаторами та представниками зацікавлених відомств комісійного обстеження місця проведення масового заходу, визначається його придатність до організації належної охорони громадського порядку та вживаються заходи до усунення недоліків;

    - проведення рекогносцировки місцевості, в процесі якої вивчаються особливості території, маршрутів руху транспорту і пішоходів, визначаються пункти збору, порядок проходження і розміщення людей, місця стоянки транспорту, необхідність змін в організації руху транспорту та пішоходів, а також межі зон, секторів, ділянок, необхідну кількість сил і засобів, місце розміщення оперативного штабу, резервів.

178. На основі всіх необхідних даних і розрахунків розробляється план охорони громадського порядку і громадської безпеки під час проведення масового заходу, в якому передбачається:

    - зміст і програма заходу, місце, час його проведення, очікувана кількість учасників і глядачів;

    - межі оточують території зони, сектори, ділянки;

    - склад і кількість залучених сил і засобів, місця їх розміщення, види і завдання нарядів, відповідальні за організацію їх служби в зонах, секторах і на ділянках, схема управління і зв'язку;

    - порядок взаємодії з сусідніми міськрайлінорганів та органами внутрішніх справ на транспорті, органами безпеки, військами;

    - організація забезпечення громадського порядку в місцях формування колон, збору глядачів на підступах до місця проведення заходу, а також на зупинках міського транспорту та контрольних пунктах;

    - маршрути проходження учасників і глядачів, шляхи відводу транспортних і пішохідних потоків, порядок регулювання їх руху до початку і після закінчення заходу, місця стоянки транспортних засобів;

    - порядок організованого виходу учасників після закінчення заходу, а також порядок їх евакуації в разі необхідності;

    - заходи щодо забезпечення пожежної безпеки;

    - організація медичного та матеріально-технічного забезпечення.

План оформляється на карті (схемі) з додатком розрахунків, таблиць, пояснень і затверджується начальником органу внутрішніх справ.

179. В необхідних випадках через засоби масової інформації завчасно робиться повідомлення про тимчасові зміни маршрутів руху транспорту, обмеження доступу громадян в район проведення масових заходів.

180. В період підготовки до забезпечення громадського порядку і громадської безпеки під час зборів, мітингів, вуличних походів, демонстрацій та інших масових заходів повинні проводитися інструктажі та тренування з особовим складом по вивченню нормативних актів, що регламентують права та обов'язки міліції, заходів відповідальності організаторів і учасників масових акцій за порушення правопорядку, а також відпрацювання тактичних прийомів несення служби в умовах ускладнення обстановки. На інструктажі з використанням схеми території роз'яснюється програма проведення масового заходу, уточнюються ділянки і сектора охорони громадського порядку, напрямки, маршрути руху людей і стоянки транспорту, розміщення пунктів управління, резервів, медичних пунктів, торгових точок, санітарних вузлів, а також проводиться ознайомлення нарядів з зразками перепусток (квитків та інших документів), що дають право проходу (проїзду) в зону оточення. Тренування здійснюються напередодні масового заходу безпосередньо на місці його проведення. При цьому уточнюються завдання, розстановка нарядів, перевіряється реальність встановлених строків розгортання сил; відпрацьовуються питання взаємодії нарядів міліції, військ та інших залучених сил на випадок виникнення надзвичайних обставин.

181. Особовому складу, зайнятого в нарядах по забезпеченню громадського порядку та безпеки під час проведення масового заходу, вогнепальну зброю не видається. Резерв може бути озброєним.

182. При проведенні масових заходів застосовуються ланцюжка (Ц), групи супроводження (ГС), пости спостереження (ПН), резерв (Р), загородження (З), групи патрулювання, обмеження руху транспорту, роз'яснення законів, забезпечення зв'язку, оточення (блокування ), фіксації правопорушень і Інші.

Кожну групу очолює старший, який призначається завчасно командиром спеціального зведеного загону.

182.1. Ланцюжок - виставляється для оточення території, на якій проводиться масовий захід, з метою недопущення сторонніх осіб, а також для побудови напрямних коридорів, що забезпечують організоване просування учасників заходів, глядачів або розмежувальних квадратів (прямокутників) в місцях розміщення учасників заходів і глядачів. До складу ланцюжків можуть входити працівники міліції, військовослужбовці, представники громадськості. Ланцюжки поділяються на рідкісні, коли особовий склад розташовується з інтервалом більше 2 м, нормальні - при інтервалі 1-2 м, посилені - при інтервалі менше 1 м, багаторядні - в два і більше рядів. З метою посилення ланцюжків на найбільш небезпечних напрямках встановлюються загородження зі спеціальних бар'єрів, автомобілів і військової техніки.

182.2. Група супроводу - забезпечує громадський порядок при побудові колон, їх супровід та розміщення в відведених для них місцях.

182.3. Пост спостереження - забезпечує своєчасну інформацію в ході проведення масового заходу і зміни обстановки. Він встановлюється в пункті, що забезпечує хороший огляд території, і оснащується необхідними технічними засобами.

182.4. Резерв - призначається для вирішення завдань охорони громадського порядку у випадках ускладнень обстановки під час проведення масових заходів. Резерв повинен розташовуватися в місцях, звідки він може швидко вводитися в дію.

До складу резерву, що знаходиться в розпорядженні начальника оперативного штабу, може виділятися до 20% всіх залучених до охорони громадського порядку сил і засобів. Резерви, що знаходяться в розпорядженні начальників секторів, ділянок або напрямків, становлять 10-15% сил і засобів, що використовуються на службі в даному секторі, ділянці або напрямку. Задіяні резерви негайно поповнюються за рахунок вивільнення сил і засобів з менш важливих ділянок і напрямків.

182.5. Група патрулювання - формується з особового складу органів внутрішніх справ, а також внутрішніх військ і навчальних закладів МВС Росії (в разі їх залучення) для здійснення охорони громадського порядку на прилеглій до району проведення масових заходів громадян території.

182.6. Група обмеження руху транспорту - формується з працівників дорожньо-патрульної служби ДАІ і організовує рух транспорту, пішоходів в обхід зони блокування, а також забезпечує безперешкодний проїзд до місця проведення спеціальних заходів автотранспорту органів внутрішніх справ і внутрішніх військ, аварійно-рятувальних служб.

182.7. Група роз'яснення законів - формується з числа найбільш підготовлених співробітників органів внутрішніх справ, навчальних закладів МВС Росії. Основним завданням цієї групи є проведення роз'яснювальної роботи серед учасників масових заходів.

182.8. Група забезпечення зв'язку - формується із співробітників підрозділів зв'язку та спеціальної техніки, а також особового складу, що має навички роботи із засобами зв'язку. Вона покликана забезпечити надійне управління силами і засобами. Порядок використання зв'язку та режим роботи радіозасобів визначаються керівником оперативного штабу.

182.9. Група оточення (блокування) - формується з особового складу підрозділів патрульно-постової служби, дільничних інспекторів міліції, навчальних закладів, а також частин і підрозділів внутрішніх військ (в разі їх залучення).

Група здійснює оточення (блокування) відповідного району місцевості з метою обмеження доступу громадян, спрямування на фільтраційний пункт осіб, активно намагаються проникнути в район оточення (блокування), затримання правопорушників, припинення проїзду в район заходи стороннього транспорту. В необхідних місцях створюються КПП для організованого пропуску громадян, транспорту, виявлення (затримання) організаторів та активних учасників протиправних дій.

182.10. Група фіксації правопорушень - формується із співробітників підрозділів кримінальної міліції, оснащується засобами візуального спостереження, фотографування, відео- і звукового запису. Забезпечує документування протиправних дій на місці події, перевірку доставлених правопорушників.

183. Для забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення масового заходу має залучатися лише реально необхідну кількість сил і засобів. Наряди вводяться в дію в міру розгортання проведеного заходу, а коли мине потреба негайно знімаються і переводяться в резерв.

184. В день проведення масового заходу керівниками служб і підрозділів проводиться перевірка особового складу та його екіпіровки, робочий інструктаж старших самостійних груп, повідомляється про можливі зміни в часі початку і порядок проведення запланованого заходу та інші зміни в оперативній обстановці, забезпечується розстановка наявних сил і засобів , встановлюється взаємодія з організаторами заходу.

185. Під час проведення масового заходу наряди зобов'язані:

    - знати і вміло виконувати поставлене завдання;

    - проявляти особливу обачність і витримку при несенні служби, в будь-яких умовах діяти спокійно і впевнено, особливо при припиненні порушень громадського порядку, попереджаючи тим самим виникнення паніки і групових порушень правопорядку;

    - перебувати в зазначеному місці і без спеціального дозволу не залишати доручену ділянку роботи;

    - видаляти з місця проведення масового заходу осіб, які перебувають у стані сп'яніння, і інших порушників громадського порядку;

    - в разі виявлення обставин, що ускладнюють проведення заходу, забезпечення громадського порядку і безпеки глядачів та учасників, негайно доповісти відповідальному за охорону порядку на об'єкті.

186. Громадяни, які проживають або працюють у зоні оточення, пропускаються до місця проживання після пред'явлення паспорта або іншого підтверджує це документа, а до місця роботи за спеціальними перепустками. За рішенням начальника оперативного штабу може бути встановлений інший порядок пропуску.

187. По мине потреба, що вводяться на період проведення масового заходу обмеження скасовуються, за рішенням начальника органу внутрішніх справ (керівника штабу). Після закінчення масового заходу здійснюється відведення сил і засобів, які брали участь в охороні громадського порядку, відновлення нормальної життєдіяльності підприємств, організацій, установ, руху транспорту, а також проводиться перевірка наявності особового складу, засобів індивідуального захисту та інших технічних засобів, підводяться підсумки несення служби, дається оцінка дій співробітників основних і доданих служб і підрозділів.

188. При виникненні масових заворушень і групових порушень громадського порядку керівники та особовий склад органів і підрозділів внутрішніх справ та внутрішніх військ керуються чинним законодавством Російської Федерації і відповідними нормативними актами МВС Росії.

Особливості несення служби при надзвичайних ситуаціях

189. При виникненні масових заворушень і групових порушень громадського порядку керівники та особовий склад органів і підрозділів внутрішніх справ та внутрішніх військ керуються чинним законодавством Російської Федерації і відповідними нормативними актами МВС Росії.

190. Надзвичайні ситуації наступають при виникненні масових заворушень, стихійних лих, пожеж, великих виробничих аварій, катастроф, епідемій, епізоотій, що ставлять під загрозу життя і здоров'я населення та вимагають введення аварійно-рятувальних і відновлювальних робіт.

У цих умовах органи внутрішніх справ і внутрішні війська МВС Росії у взаємодії з органами безпеки організовують та провадять такі спеціальні заходи:

    - відновлення і підтримання встановленого громадського порядку і безпеки дорожнього руху, попередження і своєчасне припинення злочинів та інших протиправних дій;

    - захист населення, облік втрат, порятунок людей і надання необхідної допомоги постраждалим;

    - охорону власності, що залишилася без нагляду;

    - надання сприяння в проведенні аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт.

191. В МВС, УВС (ГУВС), УВСТ (ОВДТ) і горрайлинорганах з метою забезпечення постійної готовності особового складу до дій при надзвичайних ситуаціях розробляються оперативні плани, які затверджуються керівником органу внутрішніх справ і узгоджуються з відповідними органами Державного комітету Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих. У планах передбачаються:

    - характеристика можливої ​​обстановки на території, що обслуговується в період виникнення надзвичайних ситуацій;

    - порядок приведення сил і засобів органів внутрішніх справ, в тому числі і доданих, в готовність до виконання поставлених оперативно-службових завдань;

    - перелік і послідовність невідкладних дій начальника і чергового органу внутрішніх справ при надзвичайних ситуаціях;

    - розрахунок сил і засобів, що залучаються для здійснення заходів при надзвичайних ситуаціях, і їх розстановку, види службових нарядів, спеціальних груп, їх завдання і особливі обов'язки, склад резерву і порядок його використання;

    - особливі умови несення служби на території (ділянці), де не обходимо зосередити зусилля по охороні громадського порядку і боротьбі зі злочинністю, попередження розкрадань власності;

    - охорона важливих об'єктів, перелік яких заздалегідь узгоджується з місцевими органами державної влади і управління;

    - заходи щодо забезпечення безпеки особового складу, який несе службу, евакуації і порятунку громадян, майна, а також обліку втрат населення;

    - порядок оточення небезпечних зон, розгортання загороджувальні пости і заслонів, контрольно-пропускних пунктів і патрульних груп для забезпечення встановленого пропускного режиму, безпеки дорожнього руху;

    - евакуація з небезпечних зон затриманих і засуджених, зброї, боєприпасів, спеціальних засобів, цінного майна і службових документів;

    - взаємодія з сусідніми органами внутрішніх справ, ГКЧС, органами федеральної безпеки, частинами і з'єднаннями Збройних Сил;

    - порядок організації управління і зв'язку;

    - заходи по припиненню неправдивих чуток і паніки серед населення.

До плану додаються:

    - карта, на яку наносяться: межі території, що обслуговується, пункти дислокації органів внутрішніх справ, виправно-трудових установ, в тому числі дислокація з'єднань та військових частин внутрішніх військ та навчальних закладів МВС Росії, пункти управління, АЕС, важливі об'єкти народного господарства, райони можливих затоплень і аварій, дислокація збірних евакопункту, основні і запасні маршрути евакуації;

    - схема оповіщення особового складу, розрахунок сил і засобів, в тому числі доданих, а також варіанти їх розстановки в раз особистих ситуаціях;

    - схеми, плани, карти, графіки, картотеки невідкладних дій, зразки перепусток для транспорту і громадян, що залучаються для ведення аварійно-рятувальних і відновлювальних робіт.

При необхідності рішенням керівника органу внутрішніх справ можуть розроблятися і інші документи виходячи з місцевих умов і особливостей.

192. Начальник органу внутрішніх справ, отримавши інформацію про виникнення або реальну загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, зобов'язаний:

    - провести оповіщення та збір особового складу за відповідними планами і розрахунками;

    - оцінити надійшли відомості про час, місце, характер надзвичайних ситуацій, масштабах, що настали, наявності жертв і кількість постраждалих, ускладненні оперативної обстановки, ступеня загрози населенню, органу внутрішніх справ і на цій основі прийняти відповідне рішення про введення в дію оперативного плану, віддати необхідні розпорядження черговому, керівникам служб і підрозділів, направити на місце надзвичайних обставин оперативні групи;

    - при необхідності виїхати особисто для проведення рекогносцировки та уточнення ситуації;

    - проінформувати вищий орган внутрішніх справ, відповідні органи державної влади і управління, органи федеральної безпеки, прокуратури, органи ГКЧС;

    - організувати отримання постійної інформації від метеорологічної, гідрологічної, сейсмічної, медичної, санітарно-епідеміологічної та інших служб з метою прогнозування змін в обстановці і своєчасного прийняття рішень щодо використання сил і засобів захисту особового складу та населення, при необхідності проводити розвідку в районі надзвичайної обставини;

    - встановити час і порядок проходження сил і засобів в райони ускладнення обстановки, здійснення зв'язку, обміну інформацією;

    - організувати роботу оперативного штабу, пунктів управління, визначити чисельність і склад оперативного резерву;

    - перевірити готовність особового складу, технічних і спеціальних засобів до дій в умовах надзвичайних обставин, організувати проведення інструктажів особового складу але виконання поставлених завдань;

    - постійно контролювати роботу оперативного штабу, заслуховувати керівників служб і підрозділів, спеціальних груп, ставити завдання на наступний період;

    - здійснювати взаємодію з сусідніми міськрайлінорганів, органами державної влади та управління, органами ГКЧС, органами федеральної безпеки, військовими частинами внутрішніх військ та Збройних Сил;

    - приймати рішення щодо реагування на зміну оперативної обстановки.

193. Начальник органу внутрішніх справ у міру нормалізації обстановки повинен:

    - здійснити відведення сил і засобів в місця їх постійної дислокації, організувати поступове переведення особового складу на повсякденний режим несення служби;

    - забезпечити правопорядок і організувати надання сприяння в поверненні евакуйованих громадян на постійне місце проживання;

    - підвести підсумки дій особового складу і доданих сил в умовах надзвичайних обставин, при необхідності відкоригувати оперативні плани з урахуванням досвіду і виявлених недоліків;

    - направити до вищестоящого органу внутрішніх справ повідомлення про завершення операції по ліквідації наслідків надзвичайних обставин.

Невідкладні дії патрульно-постових нарядів при надзвичайних ситуаціях

194. При пожежі:

    - негайно повідомити в найближчу пожежну частину, черговому по міськрайлінорганів та оповістити при необхідності населення, організувати гасіння пожежі, порятунок людей і майна;

    - вжити заходів до встановлення причин виникнення пожежі, охорони місця події та затримання підозрюваних, встановленню свідків, очевидців;

    - при наявності постраждалих викликати медичну допомогу або направити їх в лікувальні установи; не допускати в палаючі будинки нікого, крім осіб, залучених до ліквідації пожежі.

195. При виявленні не розірвалися авіабомб, снарядів, мін, вибухових речовин, а також радіоактивних, хімічних та інших предметів, які становлять небезпеку для населення:

    - доповісти про подію черговому і вжити заходів до оточення небезпечної зони, недопущення в неї людей і транспорту;

    - організувати виклик до місця події аварійних або спеціальних служб, сприяти в евакуації і порятунку людей.

196. При виникненні аварій, катастроф і аварій:

    - доповісти про те, що трапилося черговому, посадовим особам;

    - вжити заходів до порятунку людей, майна, надання допомоги потерпілим і направлення їх у лікувальні установи;

    - організувати гасіння пожежі;

    - не допускати сторонніх до місця події, крім осіб, залучених до ліквідації його наслідків;

    - забезпечити охорону місця події до прибуття осіб, призначених для розслідування;

    - в необхідних випадках організувати залучення населення, транспорту та інших засобів для ліквідації наслідків надзвичайної події.

197. При повені, паводку:

    - доповісти черговому і запросити рішення, оповістити посадових осіб і населення про загрозу затоплення;

    - вжити заходів до порятунку людей і майна, при необхідності організувати евакуацію населення (в першу чергу дітей, жінок, людей похилого віку і хворих) і майна, надати допомогу постраждалим;

    - забезпечити порядок при переправі населення з затоплюваних районів; організувати охорону майна, що залишилося без нагляду.

198. При епідемій та епізоотій:

    - оповістити посадових осіб медичних установ і чергового про факти захворювання;

    - дотримуючись заходів особистої безпеки, забезпечити обмеження пересування людей, транспорту і прогону худоби в заражену зону;

    - організувати охорону джерел водопостачання, вогнищ можливого зараження; забезпечити громадський порядок в місцях скупчення людей.

199. При землетрусі:

    - з'ясувати обстановку, встановити зв'язок з черговим, іншими нарядами і працівниками міліції;

    - позначити місця, небезпечні для руху транспорту і пішоходів;

    - вжити заходів до порятунку людей і майна, надання допомоги потерпілим і направлення їх у пункти медичної допомоги, а також до локалізації та ліквідації пожежі.

200. Під час хуртовин, ураганів і снігових заметів:

    - доповісти обстановку черговому, посилити спостереження за рухом транспорту і пішоходів, попереджати водіїв і громадян про небезпеку та необхідні заходи безпеки;

    - надати допомогу потерпілим, які знаходяться в безпорадному стані сприяти в мобілізації працездатного населення і транспортних засобів для розчищення вулиць, доріг і занесених будинків.

1 Далі - «патрульно-постова служба».

2 Далі - «черговий»

«<Попередня. | ЗМІСТ


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама