Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розрахувати керамзитобетонні блоки: схема і приклади

  1. Навіщо потрібно проводити розрахунок матеріалу?
  2. схема обчислення
  3. приклад розрахунку
  4. Загальна площа стін
  5. Кількість керамзітоблоков в кубометрах
  6. число блоків
  7. Поради фахівців
  8. висновок

керамзитобетонні блоки - унікальний будівельний матеріал, за своїми характеристиками багато в чому переважає над іншими подібними. Коротко про головне: міцність, легкість, екологічність. Один блок за розміром майже в два рази більше цегли, тому будинок ви побудуєте швидше, адже в будівництві їх потрібно менше, ніж, наприклад, звичайної цеглини. Вага керамзитоблоки мають менший, це дозволить значно заощадити гроші для фундаменту, адже він не повинен бути значних розмірів, вистачить стрічкової структури. Більш того, стіни, виконані блоками з керамзитобетону, забезпечать хорошу тепло- і звукоізоляцію.

керамзитобетонні блоки

Навіщо потрібно проводити розрахунок матеріалу?

Відповідь проста: це значно скоротить витрати. Від незнання можна купити більше керамзитоблоков і пошкодувати про витрачені гроші, або ж не докупити і переживати про брак матеріалу.

Повернутися до списку

схема обчислення

Розрахунок проводиться трьома способами:

  1. Просто порахувати число штук.
  2. визначити число керамзітоблоков на 1 м3 .
  3. Обчислити, скільки керамзітоблоков поміститься в 1 м2.
Повернутися до списку

приклад розрахунку

Перш за все необхідний проект будинку для прорахунку кількості блоків.

Перш за все потрібно знати розміри майбутнього будинку, а саме: висоту, довжину і товщину кожної стіни. Припустимо, що ми хочемо побудувати двоповерховий будинок, в якому стіни будуть мати розміри 15 на 30 м, товщиною 600 мм (0,6 м), висота стель - 3 м. Знаючи точні розміри, можемо сміливо приступити до обчислення.

Повернутися до списку

Загальна площа стін

Довжину 1 стіни (15 м) множимо на 2 (пара стін) і на 6 (на кожному з двох поверхів висота стель по 3 м). (15м * 2) * (3м * 2) = 180 м2-площа пари 15-метрових стін. Тоді площа 30-метрових стін буде 360 кв.м. Якщо скласти ці числа, отримаємо загальну площу двоповерхової будівлі 180 360 = 540 м2.

Повернутися до списку

Кількість керамзітоблоков в кубометрах

Множимо загальну площу будинку на товщину стіни (в метрах): 540 * 0,6 = 324 м3 - необхідну кількість матеріалу.

Повернутися до списку

число блоків

Припустимо, у нас є блоки 390 на 190 на 188 мм. У метрах це: 0.39 на 0.19 на 0.188 м. Щоб обчислити, скільки в одному блоці кубометрів, множимо всі ці показники:

  • 0.39 * 0.19 * 0.188 = 0.014 м3.

Ділимо необхідну кубатуру матеріалу на обсяг одного блоку:

  • 324 / 0.014 кб. м. = 23142, 8. Округляючи, отримуємо 23 143 блоків.

Кладка внутрішніх перегородок відрізняється від звичайної, там використовують блоки з керамзитобетону половинного розміру Кладка внутрішніх перегородок відрізняється від звичайної, там використовують блоки з керамзитобетону половинного розміру. Їх кількість можна розрахувати так само: загальний обсяг кладки в кубометрах поділити на кубатуру одного напівблоки.

У наших розрахунках ми спеціально не врахували розмір отворів для вікон і дверей. Це робити необов'язково, так як в даному випадку запас матеріалу не буде зайвим. Але якщо ви бережете свої гроші і не хочете зайвих витрат, можна порахувати необхідну кількість керамзитобетонних блоків з урахуванням дверних і віконних прорізів.

Отже, припустимо, що в нашому двоповерховому будинку буде 7 вікон розміром 1,5 на 1,7 м і 3 двері розміром 1,4 на 2,5 м. Щоб розрахувати обсяг всіх віконних прорізів, перемножуємо довжину, ширину вікон і товщину кладки:

  • 7 * (1,5 * 1,7 * 0,6) = 10,71 м3.

Те ж саме виконуємо з розрахунком обсягу дверних прорізів:

Від загальної кубатури будівлі віднімаємо отримані числа:

Вважаємо скільки знадобиться блоків: 307 / 0,014 = 21 928 штук. Погодьтеся, що різниця в 1 815 штук значна, але не забувайте про те, що частина матеріалу може загубитися або пошкодитися при перевезенні, підгонці або неправильному поводженні.

Повернутися до списку

Поради фахівців

Що стосується кладки, є кілька особливостей:

  • під час кладки знадобляться як самі блоки, так і напівблоки;
  • інструменти знадобляться ті ж, що і при звичайній цегляній кладці;
  • ціна кладки блоків з керамзитобетону менше, ніж кладка цегли або ж пінобетону.
Повернутися до списку

висновок

У керамзітобетонного блоку є безліч переваг: маленька щільність, великі габарити, незначна усадка після висихання стійкість до різкої зміни температур. До того ж, забити цвях в стіну з керамзитобетону зможе навіть дитина, на відміну від цегли.

Без правильних розрахунків будматеріалу не змогло б початися жодне успішне будівництво. Тому не варто купувати все і відразу, розрахунки за запропонованими нами схемами не віднімуть у вас багато часу і дозволять заощадити. А будинок з керамзитобетону вийде міцним, теплим, тихим і прослужить Вам довгі роки.

Навіщо потрібно проводити розрахунок матеріалу?
Навіщо потрібно проводити розрахунок матеріалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама