Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Баня з керамзитобетонних блоків: плюси і мінуси, відгуки власників, ціни

Пористі бетони швидко завоювали популярність на будівельному ринку: легкий і міцний матеріал виграє за співвідношенням ціни і якості у деревини і цегли. Керамзитобетонні блоки можна назвати найнадійнішою різновидом, так як він досить міцний і менше інших вбирає вологу через структури наповнювача. Це великий плюс, коли будуєш баню, так як дозволить заощадити на гідроізоляції. У статті представлені справжні відгуки власників лазень.

У статті представлені справжні відгуки власників лазень

Зміст:

  1. Основні плюси і мінуси
  2. Відгуки власників
  3. Розрахунок вартості

Огляд переваг і недоліків

плюси:

1. Міцність вище, ніж у піно-і газобетону.

2. Баня з керамзитобетону довго зберігає тепло.

3. Швидкість будівництва: керамзитоблоки крупніше цегли.

4. Легкість. Значить, економія на фундаменті.

5. Екологічність. Виготовляється з натуральних матеріалів.

6. Низька ціна.

7. Пожежна безпека.

8. Прекрасна шумоізоляція.

мінуси:

  • Трудомісткість роботи. Керамзитобетон вимагає шва 2-5 мм, тому звертайтеся до досвідчених мулярам.
  • Частина фірм виробляє блоки низької якості, тому перевіряйте документи і не економте.
  • Потрібно додаткове утеплення.
  • Маленький вибір готових проектів бань під ключ.

Перед покупкою зверніть увагу на марку або клас керамзитоблоков, а також на їх щільність. М35 підійде тільки для утеплення, М50 і М75 використовують для зведення перегородок або невеликих будинків (лазня, гараж, альтанка), з М100 і вище будують стіни для будинків.

«Кам'яні стіни - цегла, звично і зрозуміло, є досвід роботи «Кам'яні стіни - цегла, звично і зрозуміло, є досвід роботи. Але з деяких пір для малоповерхового будівництва з'явилася прекрасна заміна - керамзитобетонні блоки. Основні плюси: куб кладки дешевше, ніж цегельний, швидше кладеться, керамзит екологічно чистий матеріал, хороший теплоізолятор, легкий, не боїться вологості. Стіни з нього теплі і дихають, розмір для маленьких будівель більш вдалий, коли в півцеглини мало, а в цегла вже багато, по довговічності на кшталт можна порівняти з силікатною цеглою. Фундамент менш завантажений, ніж від цегли ».

Юрій Санаєв, Омськ.

«Восени побудував на дачі баню, як радив один з Липецька «Восени побудував на дачі баню, як радив один з Липецька. Виявилося, що керамзит дуже навіть підходить для таких справ. Він швидкий в роботі і, головне, недорого обійшовся. Я, коли купував матеріал, взяв багато зайвих керамзитоблоков, боявся, що буде колотися. Але практично всі так і залишилося в запасі, навесні буду сходинки до дачного будинку будувати, рекомендую ».

Кирило, Воронеж.

«Зробив баню з керамзитоблоков 3 на 5, в полблока, ніякої тепло- і шумоізоляції, всередині фольга, рейка і вагонка осика, піч залізна «Зробив баню з керамзитоблоков 3 на 5, в полблока, ніякої тепло- і шумоізоляції, всередині фольга, рейка і вагонка осика, піч залізна. Мені і товаришам моїм подобається, при великих мінусах не відчував, будівництво тільки закінчилася, всю зиму по вихідним робив внутрянку. Розглядав варіант зрубу, але зараз ліс в основному йде подсоченний, через 5 років нижнього вінця немає ».

Віктор, Урал.

«Я вже звів лазню з блоків керамзитобетону «Я вже звів лазню з блоків керамзитобетону. Три роки минуло, парімся щотижня, за цей час накопичилося кілька цікавих спостережень. Усередині парилку потрібно дуже добре ізолювати фольгою, ретельно проклеівая всі щілини. У мене подекуди пар проривається і виходить назовні, на зовнішньої, отштукатуренний стіні видно патьоки, ще й стіна на другому поверсі через це сиреет. Взимку лазня остигає досить швидко. Але якщо б зараз будував іншу, то зробив би зовсім по-іншому ».

Ігор Галкін, Самара.

«Мінус керамзитобетону (на мій погляд): погана теплоємність «Мінус керамзитобетону (на мій погляд): погана теплоємність. Жахливе якість геометричних розмірів. Але це дурниця, у порівнянні з головним. Абсолютно неможливо щось прикріпити надійно до стіни з керамзитоблоков. Цвяхи не заб'єш, шурупа не закрутиш. Доводилося довго підбирати підходящі по довжині і діаметру якісні дорогі дюбеля. Тобто, щоб прикріпити звичайну розетку, потрібно купити два дюбеля за ціною трьох розеток ».

Володимир, Москва.

Негативні відгуки будівельників і фахівців стосуються в основному неякісного керамзитобетону: маленьке виробництво не може дозволити обладнання для ідеальної нарізки, недобросовісні робочі кладуть до складу мало цементу. Якщо знайти хороший матеріал і дотримуватися технологію, то в підсумку лазня буде відповідати всім вимогам.

Думки завжди розходяться, тому що не буває будматеріалів з плюсами і без мінусів за низькою ціною. Більшість вважає за краще робити лазні з дерева: каркаснікі, зруби, але вартість деревини зростає, а ділянка може бути розташований так, що доставка обійдеться в ціле стан. Плюс термін служби дерева обмежений, а побудувати будинок в поодинці неможливо. Багатьох хвилює пожежна безпека, тут керамзитобетон для будівництва лазні однозначно виграє у інших.

Головний мінус будинків і бань, побудованих з керамзитобетону: матеріал добре вбирає вологу, а морозостійкість або кількість циклів заморожування і відтавання порівняно невелике, в середньому 50-75. Якщо ви збираєтеся експлуатувати баню взимку, потрібно виконати якісну гідроізоляцію. Приклад захисного пирога для лазні: базальтова вата, Ізоспан FB, вентзазоре і вагонка для парної і пінополістирол, спеціальна фольга, вентзазоре і оздоблення вагонкою для передбанника. Мінеральна вата не тільки збереже в приміщенні тепло, а й забезпечить шумоізоляцію, також використовують скловолокно.

Важливо: Не застосовуйте пінопласт і пінополістирол для утеплення парної, так як при високій температурі цей матеріал виділяє отруйні речовини.

вартість лазні

1. Проектування.

Залежно від розміру лазні та обладнання ціна готового проекту, включаючи матеріали і роботи, починається від 200 000 рублів. Якщо ви замовляєте розробку унікальної споруди, то за м2 робочого проекту зі схемою комунікації в недорогих бюро коштує від 500 рублів.

Зробити креслення самостійно неважко, але перед цим доведеться прочитати спеціалізовану літературу і форуми, так як через невелику прорахунку парна буде довго нагріватися і швидко остигати. Схеми лазні під ключ площею 20 м2 коштують 4 000 - 5 000 рублів, а двоповерхової сауни з басейном - 10 000. Також можна купити готовий проект у власника.

Також можна купити готовий проект у власника

2. Коробка.

Розрізняють пусто- і повнотілі блоки. Крім того, можливе будівництво з монолітного керамзитобетону, виробленого на заводі або замішаного вручну. Важливі характеристики - розмір, щільність і міцність.

Середня вартість м3 керамзитобетону М100 - 3 400 рублів. У таблиці вказані розцінки на керамзитобетонні блоки, зібрані на початку 2016 року. У графі «характеристики» дано клас, щільність і морозостійкість. Перед покупкою ознайомтеся з документами та сертифікатами виробника, а також візуально огляньте товар. Блоки з пустотами краще зберігають тепло, але мають меншу міцність. Лазні будують як з повно-, так і з пустотілих блоків.

Розмір Кількість пустот Характеристики Ціна, рублі 390х190х188 мм 4 М35-М50, F50, D900-1100 40-50 390х190х188 мм 0 М75, F50, D1200 55 390х190х90 мм 0 М75, F50, D1200 30 390х190х188 мм 2 М35, F35, D1000 40 390х190х90 мм 2 М35, F35, D1000 25

Кінцева вартість коробки без урахування робіт складе мінімум 40 000. Це значно дешевше самих маленьких зрубів. Не забудьте порахувати ціну монтажного клею, так як цементно-піщаний розчин не підійде для кладки керамзитобетону.

3. Робота бригади.

Приблизна ціна монтажу кубометра керамзітоблоков - 2 000 рублів. Якщо ви наймаєте бригаду без відгуків і хорошої репутації, контролюйте процес кладки, важливо, щоб шви були тонкими, а стіна вийшла максимально рівною. За монтаж гідро-, паро- та шумоізоляції доведеться заплатити окремо або виконати ці роботи самому.

Середня вартість лазні з бруса площею 6х5 метрів - 250 000 - 270 000. Аналогічну будову з керамзитобетону обійдеться значно дешевше - 160 000 - 200 000 рублів. Вибір бань під ключ з бруса набагато більше, а в деяких регіонах замовляти блоки потрібно здалеку, на північному заході їх виробляють менше. Але якщо матеріал виробляють у вас, сміливо будуйте: виграєте в ціні, спорудження прослужить довго. Грамотно зведену баню з керамзитоблоков неможливо відрізнити від дерев'яної по відчуттях.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама