Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво лазні з блоків своїми руками

  1. Розташування на ділянці
  2. виготовлення фундаменту
  3. Чорнові, чистові оздоблювальні роботи

Баня з блоків своїми руками доступна домашньому майстру з мінімальним досвідом будівництва завдяки традиційним, новим методикам зведення об'єктів. В якості будівельного матеріалу зазвичай використовуються полегшені блоки: пінобетон, шлакобетон, черепашник, газобетон. Це дозволяє знизити загальну вагу стін, використовувати малозаглиблений фундамент, скоротити обсяг земляних робіт. Завдяки готовим (типовим) проектам бюджет, час будівництва додатково знижуються. Баня з блоків своїми руками доступна домашньому майстру з мінімальним досвідом будівництва завдяки традиційним, новим методикам зведення об'єктів

Схема фундаменту лазні з блоків.

Розташування на ділянці

Для того щоб зрозуміти, як побудувати лазню з блоків, слід вивчити рекомендації фахівців:

  • місце розташування - очисна споруда автономної каналізації лазні повинно відстояти від домашнього септика, свердловини водозабору на 15 м (згідно з нормами СНиП), краще затінене місце, наближення до існуючого / планованому водойми;
  • проектування - типовий проект (навіть з доопрацюванням) обійдеться дешевше індивідуального, але не забезпечить достатньої оригінальності в плані дизайну, архітектури, фахівці раціонально розрахують розміри, кількість, функціонал приміщень, глибину закладення фундаменту, комунікації, створять кошторис будівельних матеріалів.

Блокова лазня - бюджетний варіант, що забезпечує максимальну кількість можливих архітектурних стилів, варіантів зовнішньої / внутрішньої обробки.

Будівля може набувати вигляду рубаної хати (облицювання блок-хаусом), східній пагоди (вигнута дах, облицьована м'якою черепицею), з вбудованим басейном, обгородженим скляним фасадом.

Будівництво лазні з блоків зажадає інструмент такого вигляду:

Будівництво лазні з блоків зажадає інструмент такого вигляду:

Схема лазні з керамзитобетонних блоків.

  • ножівка;
  • кирочка;
  • кельму;
  • тара для розчину;
  • бетономішалка (зазвичай гравітаційного типу);
  • схил;
  • рівень;
  • правило;
  • перфоратор.

Крім стандартних блоків, будуть потрібні перемички (залізобетонні або з металопрокату), пиломатеріал (брус для лаг даху, перекриттів підлоги, стелі, обрізна дошка), облицювальні матеріали відповідно до пристрастями власників, бюджетом будівництва. Кладка здійснюється або готовими суміші кладки, або виготовляється розчин з суміші піску, портландцементу марки М 400.

Основними секретами кладки є:

  • при виборі проекту слід намагатися вибирати довжину стін, кратною розмірам блоку; це полегшить перев'язку кутів, позбавить від різання виробів;
  • перемички можуть заливатися на місці в знімну опалубку з матеріалу, аналогічного складу блоків, що позбавить від виникнення містків холоду при експлуатації;
  • матеріал не дає усадки, тому блоки вікон, дверей встановлюються без технологічних зазорів;
  • вентиляція приміщень є обов'язковою, кожен канал починається на рівні 1,7-2 м від чистового статі, піднімається вище рівня покрівлі на 0,7-1,5 м, не з'єднуючись з сусідніми;
  • фанова труба вентиляції не може з'єднуватися з вентиляційними каналами приміщень, також піднімається вище покрівлі, є продовженням внутрішнього стояка (при необхідності вона може замінюватися вакуумним клапаном);
  • під підставу печі, водяного бака виготовляється окремий фундамент;
  • гідроізоляція (зовнішня) підстави є обов'язковою.

Всі операції можна зробити своїми руками для лазні, що дозволить заощадити на кожному етапі будівництва, отримати конструкцію з максимальним ресурсом, яка потребує експлуатаційних витрат. Якщо будуємо двоповерхову конструкцію, раціональніше використовувати бетонні перекриття першого поверху . Якщо будуємо лазню з мансардою, використовується традиційна схема з дерев'яними перекриттями.

виготовлення фундаменту

Схема лазні з піноблоків.

Для зменшення глибини залягання стрічкового фундаменту може використовуватися теплоізоляція кам'яної ватою зовнішньої його площині. Теплоизолирующий шар починається від рівня землі, доходить до дна траншеї, після чого відходить від будівлі назовні під кутом 90˚ на відстань 1-1,5 м. Заливка в опалубку дозволить заощадити на придбанні, доставці, укладанні вантажопідйомними механізмами готових фундаментних блоків , Однак збільшиться час робіт (виготовлення бетону, розподіл його всередині опалубки, висихання, набір міцності).

Останнім часом практикується виготовлення гвинтового пальового фундаменту. Його можна зробити своїми руками, навіть якщо лазня знаходиться на ділянці з високим УГВ, на гористій місцевості зі складним ландшафтом. Для цього по кутах в середині стін монтуються гвинтові палі, по нівеліру виставляються оголовки, що приварюються до тіла труб, на які укладається обв'язка з металопрокату (куточок, швелер).

Вікна лазні мають різні розміри:

  • в мийної кімнаті вони невеликі (зниження тепловтрат через склопакет);
  • в кімнаті відпочинку можуть мати будь-який розмір;
  • в санвузлах зазвичай не ставляться.

Для одноповерхової будівлі рідко використовуються ж / б плити перекриття. Тому при кладці останнього ряду блоків в нього вмуровують мауерлат - брус по зовнішньому краю стіни, обгорнутий в руберойд. На нього встановлюються крокви, навантаження від яких рівномірно розподіляється на всі несучі стіни.

На нього встановлюються крокви, навантаження від яких рівномірно розподіляється на всі несучі стіни

Схема бескаркасной стіни з блоків.

При мінімальному досвіді зварювальних робіт можна зробити своїми руками піч в баню. Існують вертикальні, горизонтальні конструкції топки з труби, листової сталі з баками, що задовольняють потреби в окропі сімей з різною кількістю користувачів. Зовнішні несучі стіни мають товщину «в блок», перегородки виготовляються «в полблока» або споруджуються щитовим способом (брус, обшитий з обох сторін дошкою).

Після зведення коробки залишиться зробити своїми руками підлогу в лазні. Найнадійнішим варіантом є бетонування з подальшою обробкою кахлем, керамогранітом, плиткою ПВХ, декінг, дерев'яними дошками. При необхідності в бетонну стяжку вмуровують системи «теплої підлоги», що збільшують комфортність користування помивочной кімнатою.

Чорнові, чистові оздоблювальні роботи

Усередині лазні використовуються негорючі оздоблювальні матеріали, що мають низький коефіцієнт розширення. Традиційна обробка - стіни з вагонки, підлоги з терасної дошки (декинга) або керамограніт. Характеристики бань з пінобетону поступаються рубаним конструкціям, тому використовується теплоізоляція стін. Шар утеплювача ставиться зовні, що забезпечує раціональну схему теплоізоляційного контуру, позбавляє від роси на зовнішніх поверхнях

Сучасна лазня часто має обробку парних приміщень соляними блоками, цеглою, панелями, іншими екзотичними оздобленням (пробка, бамбук і так далі). Професіонали рекомендують при влаштуванні каналізації зробити своїми руками для бань системи дренажу, ливневки, істотно збільшують термін служби цоколя, покрівлі, підстави. Причому ливневку, дренаж будуємо при облагороджування території, створення навколо будівлі ландшафтного дизайну, що знижує земляні роботи вдвічі.

Завдяки сучасним полімерним трубам, зробити своїми руками в лазні каналізацію під силу будь-якому непідготовленому користувачеві. Шар утеплювача (екструдований пінополістирол, кам'яна вата) може встановлюватися всередині стін або в системи мокрого фасаду, в останньому випадку скорочується витрата матеріалу (одночасно з утепленням коробки відбувається зовнішнє оздоблення). Вентильований фасад збільшує бюджет будівництва, облицювання має високу ремонтопридатність, не вимагає періодичного оновлення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама