Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

керамзитобетонні блоки

  1. переваги
  2. недоліки
  3. Як визначити якість керамзітобетонного блоку?

Поява на ринку нових сучасних матеріалів часто викликає безліч питань у людей, лише початківців знайомитися з ними. Тому в інтернеті, на різних будівельних форумах, своїми враженнями від застосування цих матеріалів діляться ті, хто вже має досвід роботи з ними.

У даній статті мова піде про керамзитобетонних блоках, виготовляються які на основі керамзиту - обпаленої глини, що проходить на етапі виробництва своєрідне «вспенивание». Кожна гранула керамзиту наповнена застиглої пінної субстанцією. Міцність гранулі надає оболонка, обпалюється в печі. За своїми характеристиками керамзитобетон вигідно відрізняється від інших легких бетонів.

переваги

Плюси керамзітоблоков:

  1. Цей матеріал відрізняє хороша міцність і відмінні теплоізоляційні властивості.
  2. Ціна блоків з керамзитобетону набагато привабливіше вартості цегли.
  3. У порівнянні з цементним блоком, керамзитобетонний - більш влагоустойчив, володіючи підвищеною хімічною стійкістю.
  4. У порівнянні з легкими бетонами, керамоблок забезпечить будинок хорошою шумоізоляцією.
  5. Відсутність всередині блоку фракціонованого наповнювача забезпечує йому низьку питому вагу і легкість.
  6. Це екологічно чистий матеріал, стійкий до утворення цвілі і грибків.
  7. Керамоблоки дають можливість виконання за 1-у зміну в три рази більшого обсягу кладки, в порівнянні з цегляною.
  8. Застосування цього матеріал замість цегли, знижує собівартість робіт на 40%.

Застосування цього матеріал замість цегли, знижує собівартість робіт на 40%

До змісту ↑

недоліки

Мінуси у керамзитобетонних блоків, також, є:

  1. Керамоблоки, зважаючи підвищеної пористості, можуть поступатися важким бетонів за фізико-механічними характеристиками - щільності, міцності, морозостійкості.
  2. Виконані з керамзитобетону вироби більш крихкі в порівнянні з класичним бетоном. Тому, для закладки фундаменту краще взяти звичайний бетон.
  3. Керамоблоки вимагають проведення додаткових робіт з облицювання будівлі.
До змісту ↑

Як визначити якість керамзітобетонного блоку?

Якщо ви вирішили купити керамоблоки для свого майбутнього будинку, обов'язково, крім ознайомлення з паспортом і сертифікатами, необхідно перевірити їх якість. Це можна зробити і без допомоги випробувальних лабораторій. Забракувати неякісний продукт можна за допомогою звичайних домашніх ваг або своїх рук.

Просто зважте керамоблок на вагах. Щільність блоку легко визначається діленням його ваги на підрахований, виходячи з розмірів блоку, обсяг (див. Розміри керамзитобетонних блоків ). Виходячи з отриманих даних вам будуть відомі два важливі параметри блоку, а порівнявши їх зі стандартними даними, розрахунок яких ми проведемо нижче, можна буде говорити про якість матеріалу.

Керамоблоки повинні бути легкими, тому часто навіть ваг не буде потрібно, достатньо просто зважити блок в руці. Наприклад, пустотілі або перегородкові блоки стандартних розмірів повинні бути дуже легкими. Якщо, взявши в руки блок, подібних відчуттів ви не відчуваєте, слід насторожитися. Адже маса виробу прямо пов'язана з його складом. Надмірна вага керамзитного блоку може показувати, наприклад, на те, що у виробництві використаний неякісний керамзит, який перемішаний з відсівом або цегляної крихтою. А, може бути, виробник додав цементу, так як відсів незадовільно вбирає воду, і, значить, такий блок буде мати невисоку міцність. Ці блоки вже не можна назвати керамзитобетонні, адже в них втрачається головне достоїнство керамзитових виробів - їх відмінні теплові властивості. Дому з таких блоків загрожує ризик виявитися неміцним, холодним, а, може, і небезпечним по санітарним нормам.

Яку ж щільність повинен мати якісний керамоблок і скільки він повинен важити? Потрібно розуміти, що більш легкий по вазі блок має кращі теплові властивості, але, при цьому, менш міцний. А блок важчий буде більш «холодним», але зате міцніше. Середня щільність повнотілих керамоблоков повинна бути, починаючи від 1000 кг / м3 (для більш легких), і закінчуючи 1500 кг / м3 (для блоків важчих). Пустотілі блоки за своїми показниками щільності наближаються до нижньої межі параметрів повнотілих керамоблоков, адже основною вимогою до щілинним виробам є збереження тепла, в той час, як характеристики міцності зсуваються на другий план. Так, перегородкові блоки, 120 або 90 см в ширину, можуть мати щільність 1000-1100 кг на 1 м3, а важити такі блоки повинні приблизно кілограм 9-10.

Проаналізувавши відгуки про керамзитобетонних блоках ми прийшли до висновку, що вони залишають задоволеними своїх нових господарів.

Користувачі на форумах пишуть, що керамзитоблоки, через свою міцності і легкої ваги дозволяють вибудувати більше будова, ніж цегляна і - за меншою ціною. Та й то, що цей матеріал екологічно чистий, також, розуміють багато.

Ось, наприклад, що пише щасливий володар нового будинку з керамзитоблоков:

«Побудувавши будинок 3 роки тому, я аніскільки не пошкодував про свій вибір керамзитобетонних блоків для будівництва. У моєму будинку дихається легко і комфортно жити в будь-який час року - взимку в ньому тепло, а влітку - прохолодно ».

У нашій країні цей чудовий будівельний матеріал сьогодні використовується не дуже часто. Європейці застосовують його набагато частіше, прекрасно розуміючи, що керамзитобетонні блоки, відгуки про які завдяки екологічності цього матеріалу, його порівняно невисокою ціною і невеликій вазі, досить сприятливі - це майбутнє будівництва.

Дивіться також:

Яку ж щільність повинен мати якісний керамоблок і скільки він повинен важити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама