Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Піноблоки для перегородок в квартирі своїми руками: розміри, фото, відео

  1. переваги піноблоків
  2. Як вибрати піноблоки для будівництва внутрішніх перегородок
  3. розміри піноблоків
  4. Як зробити перегородку з піноблоків
  5. Оздоблення внутрішніх перегородок з пінобетону

Одним з найшвидших і бюджетних способів зведення внутрішньої перегородки в будинку є споруда перегородки з піноблоку. Завдяки застосуванню цього матеріалу можна проводити роботи не тільки в новобудовах, а й в будинках, які вже експлуатуються.

переваги піноблоків

Пінобетонні блоки вважаються одним з найбільш підходящих будівельних матеріалів в тих випадках, коли потрібно зведення внутрішньобудинкових конструкцій. Цьому сприяє цілий ряд причин:

  • В першу чергу, для піноблоків характерна простота в обробці. Цей матеріал легко ріжеться, пиляється, пробивається цвяхами, стругав та інше.
  • Завдяки легкості в обробці з'являється можливість істотно заощадити час при проведенні монтажу.
  • На поверхні пінобетону, за рахунок його особливої ​​структури, можна проводити практично будь-яку обробку.
  • Також варто відзначити високий рівень звукоізоляційних якостей, що дозволяє захистити приміщення від зайвих шумів навіть тонкої міжкімнатних перегородкою. Наприклад, якщо міжкімнатна перегородка виконана з пінобетону з густиною 1000 кг / м3, то її індекс ізоляції шуму буде становити порядку 40 Дб, що повністю відповідає всім вимогам СНиП.
  • Піноблоки відмінно утримують тепло, тим самим зберігаючи в приміщенні комфортний для людини мікроклімат.
  • Пінобетон - матеріал, що відмінно підходить для експлуатації в офісних і виробничих приміщеннях, так як він характеризується високим рівнем міцності. Піноблок стійкий до впливу агресивних хімічних сполук, вологи, ультрафіолетових променів і різких температурних перепадів.

Піноблок стійкий до впливу агресивних хімічних сполук, вологи, ультрафіолетових променів і різких температурних перепадів

Разом з цим, у пінобетону, так само як і будь-якого іншого будівельного матеріалу, є свої недоліки. Мабуть, найбільш значним з них є погана геометрія блоків, через що їх використання в масовому будівництві вельми проблематично. Причина полягає в тому, що такі піноблоки виготовляються не тільки великими компаніями, але і дрібними фірмами, що випускають не дуже якісну продукцію.

Як вибрати піноблоки для будівництва внутрішніх перегородок

Вибираючи пінобетонні блоки, для початку потрібно звернути увагу на те, яким способом вони були виготовлені. Метод їх виробництва може бути автоклавним і безавтоклавні. У тому випадку, якщо матеріал був виготовлений на безавтоклавні виробництві, то він може мати нерівномірного пористою структурою і, як наслідок, низькою якістю. Для таких піноблоків характерна усадка в процесі експлуатації, яка доходила до 2-3 мм. на кожен метр висоти перегородки. У піноблоків, виготовлених на автоклавном виробництві, цей показник нижче приблизно в 10 разів (навіть якщо і той і інший матеріал мають однакову щільністю). Такі внутрішні перегородки з піноблоків мають високу міцність.

Іншим важливим критерієм, на який варто звернути увагу, є ідентичність ширини блоків (зазори між ними повинні повністю бути відсутнім). Піноблоки повинні мати однорідну структуру і рівними бульбашками, чий діаметр повинен бути не більше 1 мм.

При продажу піноблоки повинні бути ретельно покриті плівкою, яка дозволяє підтримувати вологість матеріалу на необхідному рівні. У тому випадку, якщо блок упакований неправильно, він може потріскатися і, відповідно, втратити свою початкову міцність. Також варто придивитися до кольору піноблоків, який повинен бути однорідним і без будь-яких переливів.

розміри піноблоків

При будівельних роботах використовуються блоки різних розмірів, в залежності від вимог і побажань замовника. Товщина піноблоків є одним з найбільш важливих показників, що відповідають за рівень теплоізоляції і несучу здатність майбутньої стіни.

Розміри блоків з пінобетону традиційно складають 600 мм в довжину, 300 мм у висоту і 200 мм в товщину (розміри піноблоків для перегородок становлять 100 мм). Довжина блоку обумовлюється специфікою формування матеріалу на виробництві. Незалежно від використовуваної технології виробництва піноблоків, основний короб форми-оснастки володіє довжиною в 600 мм. Після розпилу масиву, верхня частина блоку стає його боковим торцем.

Завдяки різальною технологією виробництва можна отримати блоки найрізноманітніших розмірів. Незмінним пунктом залишиться лише довжина блоку, так як цей параметр регламентований ГОСТом 21520-89. За рахунок невеликої ваги матеріалу блок пінобетону розміром в 600х300х200 мм не перевищує 25 кілограм, що істотно полегшує навантажувальні і кладок. Для порівняння, блок таких же розмірів з пескобетона досягає у вазі 85 кілограм.

Як зробити перегородку з піноблоків

матеріали:

  • обрізки арматури;
  • плитковий клей або цементно-піщана суміш;
  • арматурна сітка;
  • піноблоки;
  • сталеві прути;
  • бетокварцконтакт (грунтовка для бетону, що складається з акрил-стиролу).

Порядок виконання робіт:

  • Для початку слід зазначити місце, де буде розташовуватися перегородка (наприклад, за допомогою профілю або бруса).
  • Потім в несучі стіни акуратно забивають обрізки арматури з розрахунком приблизно через кожні 2-3 ряди, проробляючи те ж саме в підлозі для більшої надійності (при бажанні можна застосовувати інші типи кріплень, будь то штирі-саморізи або дюбеля та інше). Необхідно стежити за тим, щоб прут іншим кінцем входив в горизонтальний шов кладки.
  • Після цього по натягнутому шнуру або волосіні укладають перший ряд попередньо змочених водою блоків «цеглою» або вразбежку. Пол при цьому обов'язково повинен бути чистим, сухим і загрунтованих. Всі шви ретельно заповнюються цементно-піщаним розчином таким чином, щоб не залишалося ніяких пустот.
  • Перші три ряди армують укладальної сіткою або одиночними стержнями (замість них можна використовувати скловолокнисту сітку. Потім армують кожні два ряди і, на завершення, останні два ряди. Крім цього, в обов'язковому порядку армують дверний отвір або укладають балку.
  • На відстані приблизно одного сантиметра від стелі залишають зазор, який згодом заповнюють монтажною піною.
  • Наостанок отриману стіну ретельно грунтують, що дозволить спростити процес її штукатурки.

Важливо! При створенні внутрішніх перегородок рекомендується використовувати піноблоки, чия щільність становить 500, а товщина 75 або 100 мм. Завдяки цьому стіна буде досить легкою, але її показники міцності, тепло- і шумоізоляції залишаться на належному рівні.

Для складання перегородок з пінобетону підходять кілька способів стикування блоків із зовнішньою стіною:

  • Установка перегородкові блоку на повну глибину блоку зовнішньої стіни.
  • Установка з киснем, при якому стінові блоки не зливаються один з одним.
  • Установка перегородкові блоку в блок зовнішньої стіни до глибини 150 мм., З викроювання відповідних зовнішніх блоків.

Щоб посилити стійкість перегородок, в зовнішню стіну рекомендується вмурувати 300 мм. довжини якоря, при розрахунку не менше трьох штук на висоту одного поверху, при цьому вмуровують їх слід приблизно до половини своєї довжини.

Оздоблення внутрішніх перегородок з пінобетону

Після завершення монтажу перегородка з піноблоків потребує проведення заключної обробки. Для цього її ретельно грунтують в кілька шарів і, після висихання матеріалу, акуратно штукатурять.

При бажанні перегородку можна облицьовувати плиткою. У цьому випадку варто стежити за тим, щоб була дотримана товщина блоків, а сама кладка була виконана максимально точно. Це дозволяє викладати облицювальну плитку на поверхню матеріалу без проведення будь-яких додаткових робіт з вирівнювання.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама