Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пінополістирол. Будинок з пінополістиролу.

  1. стінові блоки
  2. Корисні поради
  3. Не тільки блоки
  4. Оздоблення
  5. перекриття
  6. переваги технології
  7. Увага, вентиляція !

У Західній Європі будинку з пінополістиролу будуються, починаючи з 60-х років; до нас ця технологія прийшла тільки в середині 90-х. Завдяки своїм винятковим теплозберігаючих характеристик, будівлі, побудовані з її застосуванням, отримали «родове» ім'я «Термодім», а стінові елементи стали називати «термоблоками».

Будував термодом майже так само просто, як і грати в кубики. Спочатку пінополістирольні термоблоки виставляють відповідно до плану, потім прокладають в них арматуру, після чого заповнюють блоки бетоном. Пінополістирол виконує роль незнімної опалубки і забезпечує теплоізоляцію стіни.

стінові блоки

Термоблок складається з двох вертикальних пінополістирольних панелей товщиною 50 мм, з'єднаних один з одним поперечними перемичками. Відстань між панелями - 150 мм. Габаритні розміри блоків, як правило, 1000 х 250 х 250 мм. Перемички бувають з пінополістиролу або з пластика. Пластикова перемичка може бути незнімної і знімною (розбірний блок), а також мати змінну довжину, що дозволяє змінювати ширину блоку і, відповідно, регулювати товщину стіни . До переваг пластикової перемички відносять можливість розміщення всередині блоків більшої кількості арматури, що дозволяє використовувати їх для пристрою вінця (армованого обв'язувального пояса), а також зручність при навішуванні меблевих полиць (збільшується ймовірність попадання дюбеля в товщу бетону, а не в пінопласт). Монтаж блоків ведеться за принципом стіновий кладки - зі зміщенням, що дозволяє забезпечити необхідну жорсткість стіни. Багато виробників пропонують цілу номенклатуру стінових блоків, куди входять елементи рядові і торцеві (для виведення кутів і прорізів), перегородкові (відстань між панелями - 90 мм), а також поворотні, або шарнірні (мають спеціальні замкові елементи, що дозволяють з'єднувати блоки під довільним кутом - для криволінійних стін). В асортименті деяких фірм є навіть облицювальні термоблоки - їх зовнішня стінка покрита офактуренной плитою з композитного матеріалу, що дозволяє обійтися без штукатурення. Оскільки на ринку присутня безліч виробників термоблоків, у замовників з'являється проблема - грамотно вибрати продукт. Перш за все, необхідно звернути увагу на наступні моменти:

  • блоки повинні мати правильну геометрію, а пінополістирольні перемички - радіусу форму примикання до стінки (закруглення збільшує площу примикання і стійкість блоку до навантажень);
  • краще, якщо стінки блоків поверху і низом матимуть не просто паз і гребінь, а спеціальні замки, що забезпечують щільне зчленування блоків і перешкоджають їх зміщення при заливці бетоном;
  • щільність пінопласту повинна бути 25-35 кг / м3 (чим більше - тим краще), інакше блок може розірвати бетоном; крім того, від щільності залежить якість з'єднувального замка.

Корисні поради

Корисні поради

Прийнявши рішення про будівництво будинку з пінополістиролу, пам'ятайте:

  • не встановлюйте занадто багато рядів блоків за один захід. Бетоном потрібно заповнювати не більше трьох рядів блоків в один прийом. Тільки тоді стіни вийдуть рівними і гладкими;
  • контролюйте процес бетонування. Бетон не повинен доходити до верхнього краю блоку, щоб не забруднити його. Тільки тоді вдасться добре підігнати черговий ряд. В іншому випадку бетон буде витікати на стику рядів;
  • НЕ штукатурьте пожовклий піно-полістирол. Тривале інтенсивне вплив сонячних променів призводить до пожовтіння і поверхневої крихкості пінополістиролу. Тому перед оштукатурюванням зніміть шар, який змінив колір;
  • будьте уважні при нанесенні гідроізоляційної мастики. Для пінополістиролу шкідливий не тільки безпосередній контакт мастикою (в результаті пінополістирол просто розчиняється), але навіть з її випарами.

Не тільки блоки

Не тільки блоки

Елементами незнімної опалубки з пінополістиролу при будівництві стін термодома можуть служити не тільки блоки, але і великоформатні панелі у вигляді перфорованих плит, з'єднаних між собою просторовими арматурними каркасами. Кріплення плити до каркасів проводиться в місцях перфорації за допомогою гайок-грибків індивідуального виготовлення з поліетилену високого тиску. Стандартний розмір опалубного панелі - 3,0 х 1,0 м. Зазор між плитами в панелі для стін зазвичай становить 150 мм, що достатньо для будівництва будівель в 2-3 поверхи. Товщина панелі з внутрішньої сторони завжди приймається 50 мм, а із зовнішнього - згідно теплотехнічного розрахунку (для умов України це, як правило, також 50 мм). Опалубні панелі поставляються на будівництво як в зібраному вигляді, так і поелементно (плити, каркаси, гайки).

Оздоблення

Оздоблення

Найчастіше стіни з термоблоків обробляються штукатуркою по сітці, але їх можна облицювати лицьовою цеглою або плиткою. Перед нанесенням штукатурки для поліпшення адгезії стіну термодома зовні можна протерти Грубозерниста наждачним папером або спеціальним напівтерком, чинним аналогічно тертці для овочів. Це особливо необхідно в разі, якщо пенопо-лістірол під впливом сонячних променів встиг пожовтіти. Зсередини будинку рекомендується облицювання стін гіпсокартонними плитами або нанесення гіпсової штукатурки, а також оздоблення плиткою.

перекриття

перекриття

У будинках з термоблоків можуть влаштовуватися різні перекриття - дерев'яні, залізобетонні монолітні, із збірних залізобетонних плит, часторебрістое зі звичайного і легкого бетону. Але повною мірою ідеї термодома відповідають перекриття з піно-полістирольних плит. Отримувані перекриття відносяться до типу часто-ребристих. Плити мають бічні полиці, які після укладання плит утворюють лоток-опалубку, куди вкладається арматурний каркас для отримання бетонних ребер. Знизу плити підпирають стійками, а по їх поверхні також розкладають арматуру, після чого заливають бетоном. Таке перекриття характеризується високими теплоізоляційними показниками: коефіцієнт теплопередачі К = 0,3 Вт / (м2.К). У разі, коли таке перекриття відокремлює опалювальні приміщення від неопалювальних (наприклад, над неопалюваним підвалом або під експлуатованим горищем), воно не вимагає додаткової теплоізоляції.

переваги технології

переваги технології

  • Стіни можна звести самостійно - потрібна лише грамотна адаптація проекту до даної технології. Отже, можна заощадити на робочій силі - ідеальне рішення для тих, хто обмежений у коштах, але при цьому має часу і фізичними можливостями.
  • Будинки з пінополістиролу - теплі: коефіцієнт теплопередачі стіни товщиною 25 см становить К = 0,28 Вт / (м2.К), а товщиною 35 см -К = 0,16Вт / (м2.К).
  • Ця технологія забезпечує різноманітність архітектурних рішень -стіни можуть мати криволінійну форму (використовується або поворотний блок, або стінка звичайного блоку розрізається на секції необхідного розміру, які потім з'єднуються скобами з дроту); отворів можна легко надати арочну форму.
  • Термоблоки легкі, отже, не виникає проблем з їх розвантаженням і перенесенням. Вони монтуються всуху, завдяки чому на будівництві легко підтримувати чистоту.

Увага, вентиляція !

У деяких забудовників викликає побоювання герметичність будинків з пінополістиролу. Оскільки цей матеріал пропускає водяну пару в мінімальній кількості, стіни не дихають. У разі несправності вентиляції надлишок вологи може конденсуватися на віконному склі, а іноді також на віконних рамах (через те, що волога конденсується на найхолоднішою поверхні). Щоб цього не сталося, необхідно в кожному приміщенні передбачити окремий вентиляційний канал, а у вікнах встановити провітрювачі. Ефективніше і прогресивне, хоча і більш дороге рішення - механічна припливно-витяжна вентиляція з рекуператором - пристроєм, в якому відбувається теплообмін між холодним припливним повітрям і теплим відпрацьованим повітрям, що видаляється з приміщення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама