Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрокові методики обробки фасаду будинку - в кілограмах і рублях

  1. Скупий платить двічі
  2. Оздоблення блоку без утеплення
  3. Методика №1. Традиційна, 5 шарів
  4. Методика №2. Базова, 3 шари
  5. Альтернатива і ціни
  6. Вважаємо декоративну штукатурку:
  7. Дешевше буде обробка з фарбуванням:
  8. А може утеплимо?

Блоки з пористого бетону, або, як у народі їх ще називають, газосилікат, сьогодні є найпопулярнішим будівельним матеріалом Блоки з пористого бетону, або, як у народі їх ще називають, газосилікат, сьогодні є найпопулярнішим будівельним матеріалом. Варто заїхати в будь-який будується котеджне селище і переконатися, що вдома з блоків превалюють над усіма іншими. Рецепт популярності простий: невисока ціна матеріалу і робіт, висока швидкість будівництва. При певній товщині газосиликатні стіни укладаються в білоруські норми щодо опору теплопередачі. Чи означає це, що такі стіни можна обробляти без утеплення?

Скупий платить двічі

Спочатку вирішимо одне важливе питання: чи потрібно утеплювати будинок з газосилікатних блоків чи ні?

Всі експерти практично одноголосно вважають, що утеплювати необхідно. В умовах нашого клімату, як вважає наш експерт Дмитро Жуков , Тільки стіни з газосилікатних блоків D500 товщиною 600 мм мають орієнтовний опір теплопередачі 3,5 при нормативній величині -3,2. Більш тонкі потрібно утеплювати.

Тим більше, що найближчим часом нас чекає 100% компенсація витрат на теплоносії, і інвестиції в теплі стіни швидко окупляться - буквально за 3-4 зими. Суб'єктивні відчуття власника «тепло сильно не йде» виллються потім в величезні рахунки за опалення. (Почитайте про досвід проживання в будинку з блоків без утеплення ).

Директор компанії «TermoDecor» Вадим Мартиненко також вважає утеплення фасаду будинку з газосилікату за необхідне:

«Вартість обробки фасаду - це всього лише 33% вартості цілої системи утеплення цього ж фасаду. Варто подумати над ефективністю інвестицій і, може бути, перш, ніж обробляти фасад, утеплити його? Кожен вкладений рубль повернеться через 4-5 років ».

Оздоблення блоку без утеплення

Для тих, кому доводи експертів здаються непереконливими, пропонуємо перейти до суті питання: як обробити стіни з газосилікату (без утеплення).

Є дві системи обробки поверхонь з пористих бетонів, або блоків ПГС, на які відповідальні підрядники сміливо дають гарантію до 10 років.

Методика №1. Традиційна, 5 шарів

1. Глибокопроникна грунтовка - 0,4 кг / м2.
2. Вирівнююча цементно-вапняна штукатурка - 1,7 кг / м2 на 1 мм товщини шару.
3. Клейовий склад для захисно-армуючого шару, шар 2,5-3 мм - 1,8 кг / м2 на 1 мм товщини шару.
4. Утоплена в клейовий склад щелочестойкая склосітка вагою 160 г / м2 - 1,05 м2 на 1 м2 поверхні фасаду. Відзначимо, що в процесі її укладання ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ прикладати сітку насухо до фасаду і втирати клей ЧЕРЕЗ сітку!
5. Мінеральна (в мішках) декоративна штукатурка для зовнішніх робіт (шагрень, крупа, короїд) - 2-3,5 кг / м2.
6. Фасадна високопаропроніцаемая силікатна або силіконова фасадна фарба в два шари (без грунтування!) - 0,5-0,55 кг / м2на два шари.

Методика №2. Базова, 3 шари

1. Спеціальна захисно-вирівнює тріщиностійка штукатурка для обробки блоків ПГС (виробники Сармат, Тайфун-Майстер, Ілмакс), шар 5-15 мм - 1,7 кг / м2 на 1 мм товщини шару.
2. Вона ж (див. П. 1) нанесена фактурою шагрень - 1,5 кг / м2.
3. Фасадна високопаропроніцаемая силікатна або силіконова фасадна фарба в два шари (без грунтування!) - 0,5-0,55 кг / м2на два шари.

Альтернатива і ціни

Тим, хто вважає, що стіни його будинку досить товсті, щоб природним шляхом чинити опір теплопередачі, пропонуємо порівняти ціни на оздоблювальні матеріали та роботи при різних видах обробки фасадів з розрахунку на метр квадратний стіни. Орієнтовні цифри нам надав головний інженер компанії «Базісспецмонтаж» Сергій хотяше.

Вважаємо декоративну штукатурку:

  1. На сухі газосиликатні стіни наноситься глубокопроникающая грунтовка, наприклад, Ceresit CT17.
  2. Після висихання грунтовки блочний будинок оштукатуривается мінеральної вирівнює шпаклівкою.
  3. На готову рівну стіну наноситься грунтуюча фарба Ceresit CT16, щоб дати гарне кріплення останньому шару обробки.
  4. Завершальним етапом є нанесення захисно-оздоблювальної штукатурки Ceresit СТ60 «камінцева» або декоративною силикатно-силіконової штукатурки фактури «короїд», заколероваться в обраний Вами колір.

Вартість робіт: 230 000 за 1м2.

Вартість матеріалів: 120 000 за 1м2.

Дешевше буде обробка з фарбуванням:

1. Шпаклівка поверхні стін для вирівнювання.
2. Фарбування фасадною фарбою.
Підсумкова оздоблення газосиликата знижується відразу на 20-25%.

Приблизно стільки ж ви віддасте за будинок з вентильованим фасадом з плит ЦСП (цементно-стружкових плит) по дерев'яному каркасу: 250 000 за роботу і 150 000 - матеріал.

Варто відзначити! Власникам приватних будинків з вентильованими фасадами з керамогранітних панелей по металевому фасаду доведеться віддати в 3-4 рази більше.
Вартість робіт: 350 000 за 1м2.
Вартість матеріалів: 900 000 за 1м2.

А може утеплимо?

І все ж, порахуйте ще раз, у скільки обійдеться вам комплексна система фасаду з утепленням. Невелика економія на мінвати або пінопласт сьогодні (30-33% від загальної вартості обробки), може обернутися серйозними витратами на опалення вже завтра.

Живіть в теплі, а ми будемо раді допомогти вам зробити правильний вибір!

Задати питання експерту

Чи означає це, що такі стіни можна обробляти без утеплення?
Варто подумати над ефективністю інвестицій і, може бути, перш, ніж обробляти фасад, утеплити його?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама