Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти бань з газосилікатних блоків

  1. Позитивні і негативні якості газосилікатних блоків
  2. Фундамент під баню з газосилікату
  3. Будівництво лазні з газосилікату

заощадити на   будівельних матеріалах   і прискорити процес будівництва лазні можливо, якщо використовувати проекти бань з газосилікатних блоків заощадити на будівельних матеріалах і прискорити процес будівництва лазні можливо, якщо використовувати проекти бань з газосилікатних блоків. Крім того, скоротиться кількість працівників, які будуть зводити баню. І навіть одна людина здатна побудувати лазню з газосилікатних блоків, маючи відповідний проект.

Газосиликатні блоки мають:

Коли використовується даний будівельний матеріал, всі будівельні процеси прискорюються, і не потрібно задіяти спецтехніку для підйому на певну висоту. Так як матеріал є легким, для лазні вистачатиме на довше міцного і дорогого фундаменту.

Позитивні і негативні якості газосилікатних блоків

При використанні газосилікатних матеріалів для будівництва лазні , Досить мати під рукою прості слюсарні інструменти, щоб підігнати блок під потрібні параметри.

Так як вони мають більші габарити, лазня будується значно швидше, ніж таку ж споруду з цегли або деревини. Така лазня не буде підтримувати горіння, якщо раптом виникне пожежонебезпечна ситуація.

Але якщо ви будете будувати лазню з газосилікатних блоків, необхідно передбачити достатню гідроізоляцію, так як для цього будівельного матеріалу може бути небезпечним наявність великої кількості вологи. Якщо блок вбере багато вологи, це негативно позначиться на міцності будови.

Фундамент під баню з газосилікату

Існують різні проекти бань з газосилікатних блоків, і забудовнику потрібно вибрати найбільш підходящий для нього проект, який буде доступний за вартістю і за площею. Виробляти монтаж блоків легко, тому з цього матеріалу можна створювати різні конструкції, аби вони відповідали будівельним нормам.

Починати все одно необхідно з фундаменту, і його конструкція буде залежати від того, скільки поверхів ви плануєте зводити, і яка буде загальна площа лазні.

У тих випадках, коли лазня будується на болотистих ґрунтах, потрібно користуватися столбчатим фундаментом , А для нормального грунту підійде стрічковий варіант з невеликою глибиною. Для стовпчастого фундаменту зазвичай користуються азбестоцементними трубами, діаметр яких 20 см. Стовпи потрібно встановити в кутах планованої лазні, а якщо споруда має стики, то будуть потрібні додаткові палі в цих точках.

Стовпи необхідно залити бетонним розчином і дочекатися, поки він повністю затвердіє. При установці стовпів потрібно стежити за рівнем, щоб не було перекосу.

Найдешевше використовувати стрічковий фундамент, для якого буде достатньою умовою траншея в півметра. На дно траншеї потрібно розподілити гравій і утрамбувати. Далі встановлюється опалубка, яку можна зробити з дощок різної товщини. Потім рівномірно розподіляється шару не та проводиться заливка бетонного розчину.

Будівництво лазні з газосилікату

Всі проекти бань з газосилікатних блоків передбачають наявність гідроізоляції, тому що волога є головним ворогом даного матеріалу і треба подбати про його надійний захист. Перший шар гідроізоляції повинен розміщуватися безпосередньо на стрічковому фундаменті, і як гідроізоляційний матеріал цілком достатній руберойд.

До зведення стін потрібно поставитися з особливою увагою, так як найважливіший момент - це перший ряд, який повинен викладатися по рівню і з урахуванням будівельних норм. Якщо з першим рядом грамотно розібратися, в подальшому процес будівництва піде швидше.

При будівництві з газосилікатних блоків користуються і будівельним клеєм, і цементно-піщаною сумішшю, тому слід запастися цими допоміжними матеріалами в достатній кількості. Але щоб отримувати мінімальні зазори між блоками, краще користуватися клеєм. Перед тим як їх з'єднувати, рекомендується їх змочити водою для більш міцного зчеплення.

Стандартні проекти бань з газосилікатних блоків також припускають наявність армування, тому що матеріал є легким і його потрібно штучно зміцнити. Згідно з рекомендаціями фахівців, армується кожен третій ряд - потрібно зробити отвір в блоці під арматуру, встановити металевий пруток і залити клеєм.

Є у продажу блоки, в яких вже є спеціальні порожнини під арматуру, тому їх зручно і швидко монтувати. При будівництві не варто забувати про дверні прорізи, які повинні бути виконані строго по проекту.

При будівництві не варто забувати про дверні прорізи, які повинні бути виконані строго по проекту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама