Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рекомендації по кладці стін з блоків

Транспортування і зберігання твінблоков на будмайданчику

Перевезення твінблоков, упакованих на піддоні, здійснюється автомобільним транспортом Перевезення твінблоков, упакованих на піддоні, здійснюється автомобільним транспортом. Використовуваний автотранспорт повинен мати кузов з горизонтальною поверхнею, що відкриваються або знімні борти, а також знімні стійки. При транспортуванні виробів необхідно забезпечити їх захист від механічних пошкоджень і зволоження. Для запобігання пошкодження блоків, кожен ряд піддонів з продукцій необхідно закріпити до платформи машини кріпильними ременями.

Для розвантаження піддонів з твінблокамі слід застосовувати м'які стропи, що забезпечують надійну фіксацію вантажу і виключають псування кромок виробів Для розвантаження піддонів з твінблокамі слід застосовувати м'які стропи, що забезпечують надійну фіксацію вантажу і виключають псування кромок виробів. Використання для цієї мети металевих строп призводить до руйнування продукції.

Твінблокі слід зберігати на піддонах, які повинні бути розміщені на спеціально підготовлених рівних майданчиках Твінблокі слід зберігати на піддонах, які повинні бути розміщені на спеціально підготовлених рівних майданчиках. З метою захисту твін- блоків від дощу і снігу при зберіганні не рекомендується знімати поліетиленове полотно з верхньої частини піддону.

підготовчі заходи

Кладка твінблоков починається на попередньо підготовлений фундамент Кладка твінблоков починається на попередньо підготовлений фундамент. У більшості випадків, при малоповерховому будівництві фундаментом служить залізобетонна плита, товщина і технічне рішення якої визначається конструктивними особливостями будівлі, що зводиться. Після того як фундамент набрав міцність, приступають до зведення стін. Спочатку проводиться розмітка місць розташування зовнішніх і внутрішніх стін, а також намічають місця установки кутових блоків. Далі, для запобігання проникнення вологи між фундаментом і опорним першим рядом виконують гідроізоляцію. Остання здійснюється за допомогою гідроізоляційного розчину (гідроізоляційної мастики, проникаючої гідроізоляції та ін.), Що наноситься на фундамент в кілька шарів. Також, для цієї мети може бути використана рулонний гідроізоляція (руберойд 1-2 шари), що укладається по шару цементно-піщаного розчину товщиною 10 мм. У всіх випадках ширина гідроізоляційного покриття повинна бути трохи більше ширини стіни.

П ріготовленіе клейового розчину

Для кладки твінблоков застосовується тонкошаровий клейовий розчин на основі сухої суміші, що складається з портландцементу, тонкомолотого піску і добавок, призначений для кладки виробів з пористого бетону Для кладки твінблоков застосовується тонкошаровий клейовий розчин на основі сухої суміші, що складається з портландцементу, тонкомолотого піску і добавок, призначений для кладки виробів з пористого бетону. Для приготування клейового розчину суху суміш зачиняють водою ретельно перемішують за допомогою міксера (лопатева мішалка, що приводиться в обертання електродрилем). Приготування клейової суміші повинно здійснюватися у суворій відповідності з інструкцією виробника. Важливе значення для клейової кладки має консистенція клейової суміші. Вважається, що суміш має необхідну консистенцію якщо при її нанесенні на вертикальну поверхню твін- блоку вона не спливає і не обвалюється шматками. При роботі з клеєм необхідно строго дотримуватися рекомендацій щодо застосування, розроблені виробником.

Кладка першого ряду

По шару гідроізоляції укладається шар цементно-піщаного розчину товщиною 10-15 мм, на який встановлюються кутові блоки першого ряду По шару гідроізоляції укладається шар цементно-піщаного розчину товщиною 10-15 мм, на який встановлюються кутові блоки першого ряду. Між кутовими блоками натягається контрольний шнур. Далі, укладаються інші блоки першого ряду. Положення блоку перевіряється за допомогою рівня, при необхідності його коригують за допомогою гумової киянки.

Правильність закладки кутів будівлі контролюється куточком. Перший ряд - найважливіший, так як він буде забезпечувати точність укладання подальших рядів. Цоколь будівлі повинен бути виконаний «западає», тобто вищерозміщений ряд блоків повинен звисати над цоколем на 40-50 мм, при висоті цоколя не менше 500 мм від рівня вимощення.

ліквідація нерівностей

Зазвичай при кладці блоків навіть самій ідеальній геометрії, утворюються нерівності величиною 1 - 3 мм Зазвичай при кладці блоків навіть самій ідеальній геометрії, утворюються нерівності величиною 1 - 3 мм. Кожен такий виступ попереднього ряду обов'язково внесе свій вклад в нерівності подальшого, а за рахунок клейового шару завтовшки 1-3 мм вирівняти утворилися виступи і западини практично неможливо. Тому нерівності в покладених блоках усуваються теркою, шліфувальної дошкою або рубанком, потім віддаляється пил і дрібні осколки. Усунення нерівностей кладки дозволить знизити витрату клею і підвищити міцність кладки.

нанесення клею

Приготований клей за допомогою зубчастої кельми або шпателем (величина зубів гребінки 4-5мм), що підбирається в залежності від товщини блоків, рівномірно наноситься на горизонтальну і вертикальну поверхню твінблоков шаром 1-3 мм Приготований клей за допомогою зубчастої кельми або шпателем (величина зубів гребінки 4-5мм), що підбирається в залежності від товщини блоків, рівномірно наноситься на горизонтальну і вертикальну поверхню твінблоков шаром 1-3 мм. Клейову суміш слід наносити на всю горизонтальну поверхня не залишаючи вільних зон.

На вертикальну поверхню наноситься розчин згідно зі схемою.

•   Нанесений розчин на блоці повинен мати бороздообразную форму Нанесений розчин на блоці повинен мати бороздообразную форму. Проміжки між пазом і гребенем, а також між захватними кишенями для рук не заповнюються. Влітку, перед нанесенням клейового розчину, рекомендується трохи змочити поверхню блоків водою.

Виготовлення добірних блоків

Добірні блоки легко випилюються за допомогою ручної або електричної пилки Добірні блоки легко випилюються за допомогою ручної або електричної пилки. Для забезпечення точності різання блоків і дотримання прямих кутів застосовується металевий кутник.

Кладка другого і наступних рядів

Після того, як викладено перший ряд блоків, здійснюється кладка другого ряду Після того, як викладено перший ряд блоків, здійснюється кладка другого ряду. Після нанесення клею, блок з максимальною точністю встановлюється за місцем, його положення контролюється за допомогою рівня і при необхідності коригується гумовим молотком. При виконанні кладки необхідно домогтися повного заповнення шва. Незаповнені шви або їх окремі ділянки можуть привести до виникнення тріщин усадочного характеру. Виступаючий з шва розчин не затирається, а віддаляється за допомогою кельми. Товщина шва між твінблокамі не повинна перевищувати 3 мм.

Вертикальність поверхонь стін і кутів кладки перевіряється рівнем і схилом. Кладку слід вести з перев'язкою в полблока. Кладка наступних рядів здійснюється відповідно до рекомендацій, наведених вище.

армування кладки

При зведенні конструкції з твін- блоків необхідно передбачати конструктивне поперечне армування в площині кладки стін:

• в рівні перекриттів;

• в підвіконних зонах;

• на глухих ділянках стін, а також у всіх випадках по висоті кладки при відстані у світлі між перекриттями до 3 м в одному рівні по висоті, при відстані більше 3 м в 2 рівня по висоті.

Для армування потрібно використовувати арматуру класу А 400 з площею перетину:

• не менше 0,785см2 при армуванні підвіконної зони;

• не менше 2,26см2 при конструюванні армопоясу в рівні перекриття;

• не менше 150мм2 на 1 м2 вертикального поперечного перерізу стіни, при армуванні глухих ділянок стін і у всіх випадках при висоті кладці при відстані у світлі між перекриттями більш 3м. Арматура укладається в заздалегідь прорізаний в кладці паз (рекомендований розмір 25х25). Паз виконується за допомогою спеціального штрабореза. Після нарізування необхідно видалити пил, що утворився з паза. Далі, в паз закладається клейовий розчин, який використовується для кладки блоків. Після цього слід укласти і максимально вда вити арматурні стержні в розчин. Необхідно забезпечити, щоб арматура була повністю покрита клейовим розчином.

Число арматурних стержнів по ширині кладки не менше 2 (двох). При неможливості розміщення двох стержнів по ширині, допускається їх розташовувати в сусідніх по висоті швах або підсилювати кладку одним стрижнем еквівалентної площею перетину. Всі металеві елементи, що встановлюються в кладку, повинні виготовлятися з нержавіючої сталі або звичайної сталі з антикорозійним покриттям.

Докладні питання армування розглянуті в альбомі УралНІІАС.

монтаж перемичок

Перемичка підбирається відповідно до товщини стіни. Висота перемички повинна збігатися з висотою твінбло- ка, глибина обпирання повинна становити не менше 25-30 см з кожного боку. У деяких випадках для цієї мети може бути використаний металевий куточок.

У деяких випадках для цієї мети може бути використаний металевий куточок

Сполучення зовнішніх і внутрішніх стін рекомендується здійснювати перев'язкою твінблоков або за допомогою металевих анкерів. Як металевих анкерів можна використовувати металеві скоби діаметром 10-12 мм, Т-образні анкери зі смугової сталі товщиною 3 мм. і ін. варіанти. Зв'язки між поздовжніми і поперечними стінами повинні бути встановлені, в рівні підвіконь і в рівні перемичок над вікнами. Крім того, для сполучення зовнішніх поздовжніх і поперечних стін в рівні перекриття передбачається армопояс. Площа перерізу арматури в армопояс, повинна становити не менше 2,26см2 і не ме нее2-хстержнейдіаметр 12мм класу А400.

Стрижні повинні йти безперервно по всьому периметру і по внутрішніх стінах. При необхідності зварювання між собою, міцність зварного шва повинна бути вище міцності металу за основним перетину стрижнів. Під торцями плит перекриття, опірающіхсянастену, арматурниестержні повинні проходити всередині монолітної залізобетонної подушки. По краях монолітної подушки встановлюються заставні деталі до яких приварюються стержні армопоясу. Стрижні армопоясу, які проходять в середині залізобетонної подушки, привариваются знизу заставної деталі, а стрижні, що проходять по поздовжніх стін, привариваются зверху заставної деталі. Стрижні армопоясу в поздовжніх стінах укладаються в спеціально прорізані пази на склосітку, так, щоб вона потрапляла під стрижні і притискалися ними до твінблоку, пази заповнюються клеєм.

У більшості випадків для влаштування перекриття використовується залізобетонна пустотна плита. Для запобігання руйнуванню пористого бетону, спирання залізобетонних плит перекриття на стіну повинно здійснюватися через залізобетонну монолітну подушку товщиною 120 мм і шириною 250 мм, яка виконується на всю довжину обпирання диска перекриття на стіну. Плити перекриття повинні спиратися на стіну не менше ніж 120 мм через залізобетон онную подушку. У внутрішніх несучих стінах залізобетонна подушка влаштовується на всю ширину стіни. Залізобетонна подушка армується сітками з арматури діаметр не менше 1 0 мм класу А400. Осередок сітки повинна мати розміри 100x100 мм. Для виготовлення монолітної подушки необхідно використовувати бетон класу В15. Подушка повинна заходити в поздовжні стіни на глибину 200-250 мм з забезпеченням теплоізоляції торця подушки шаром твінблока товщиною не менше 140 мм.

Від торця плити перекриття до зовнішньої грані стіни будівлі повинен залишатися шар з пористого бетону товщиною не менше 140 мм. Між стіною і торцем плити повинен залишатися порожньою зазор товщиною 1-2 см для сприйняття температурних деформацій будівлі. Зазор між торцем плити перекриття і стіною може додатково утеплятися ефективним утеплювачем. При утепленні торців плит утеплювачем укладання кладок арматурних склосіток горизонтальний шов кладки під плитою і над плитою обов'язкова. Паз глибиною 20 мм, що утворився під і над плитою перекриття рекомендується закладати легко деформується матеріалом: древесноволокнистой рейкою або цементно-ізвес тково-піщаним розчином марки М25.

Кріплення до стін

Газобетон легко гвоздится дюбелем або спеціальним цвяхом для пористого бетону, стандартним цвяхом Газобетон легко гвоздится дюбелем або спеціальним цвяхом для пористого бетону, стандартним цвяхом. Для великих навантажень рекомендуються ін'єкційні або Розклинювальні дюбеля. Для запобігання руйнуванню бетону під різьбленням при використанні саморізів необхідно уникати високої швидкості закручування.

Пристрій прихованої проводки

Перед оздоблювальними роботами виконують канали під електропроводку, трубопроводи спеціальним штрабореза або штепсельної фрезою (свердлом) Перед оздоблювальними роботами виконують канали під електропроводку, трубопроводи спеціальним штрабореза або штепсельної фрезою (свердлом). Виїмки та отвори для розеток, вимикачів, трубопроводів виконують дрилем зі спеціальною фрезою (свердлом).

Оздоблення

Оздоблення фасаду будівлі з твінблоков може бути виконана з кладок матеріалів (лицьова керамічна цегла, силікатна цегла), виробів з механічним кріпленням (вентильовані фасади, сайдинг), а також штукатурними і забарвлень Оздоблення фасаду будівлі з твінблоков може бути виконана з кладок матеріалів (лицьова керамічна цегла, силікатна цегла), виробів з механічним кріпленням (вентильовані фасади, сайдинг), а також штукатурними і забарвлень. У всіх випадках обраний вид обробки, повинен забезпечувати влагонеп- роніцаемость конструкції з твінблоков, але в той же час бути паропроникним. Для внутрішнього оздоблення можуть бути використані як штукатурні і фарбувальні склади, так і вироби на основі гіпсо- картону, оздоблювальних плит і ін. Наносити оздоблювальні склади слід відповідно до рекомендацій виробника.

Наносити оздоблювальні склади слід відповідно до рекомендацій виробника

Інструмент для кладки і монтажу твінблоков

Стрічкова пилка Стрічкова пилка

Призначена для розпилювання пористого бетону. Прямий привід. Автоматичне відключення. Вага 125 кг, висота 175 см.

Ручна пила Ручна пила

Призначена для ручного різання ніздрюватого бетону. Має твердосплавні зуби і високу ступінь зносостійкості.

Свердло для стін

Свердління пористого бетону для трубних розводок. Довжина 300 мм, 020 мм або 030 мм

гвинтове свердло гвинтове свердло

Виконання отворів для трубних розводок. Довжина 300 мм, 050 мм.

свердло свердло

Підготовка виїмок в стінах з пористого бетону для розподільних коробок, вимикачів, розеток.

Ручний спеціальний штрабореза

Виконання в стінах з пористого бетону штраб для труб і електропроводки. Застосуємо для бетону В2,5

долото долото

Виконання в стінах з пористого бетону штраб для труб і електропроводки.

Застосуємо для бетону <2,5.

рубанок рубанок

Призначений для зняття фасок з виробів з пористого бетону

лопатева мешалка лопатева мешалка

Застосовується для перемішування клейових складів, як змінне обладнання до електричної дрилі

ківш ківш

Застосовується для швидкого нанесення і розрівнювання клею при кладок роботах. Виготовляється для всіх товщин стін, тобто 100, 200, 300 і 400 мм.

гумовий молоток гумовий молоток

Застосовується для рихтування блоків з метою запобігання їх пошкодження.

шліфувальна дошка шліфувальна дошка

Призначена для ліквідації нерівностей на поверхні пористого бетону.

косинець косинець

Призначений для забезпечення точностірезанія блоків на добірні елементи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама