Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок витрати клею для газобетону: точна формула

  1. Який розчин вибрати для кладки газобетону
  2. Розрахунок витрати клею при кладці газобетону
  3. Характеристики та склад клею для газобетону
  4. Вартість клейових складів для газобетону

Блоки з газобетону - сучасний будівельний матеріал, який завдяки поєднанню міцності і низьку теплопровідність все частіше застосовується в цивільному та приватному будівництві. При плануванні будівництва, на стадії калькуляції, потрібно в кошторис включити і витрати на витрату клею для газобетону.

Який розчин вибрати для кладки газобетону

Дуже важливо правильно вибрати розчин кладки Дуже важливо правильно вибрати розчин кладки. Чи годиться звичайний цемент для кладки газобетонних блоків ? Тільки для нижнього ряду, який встановлюється і кріпиться безпосередньо на фундамент. Наступні ряди розробники матеріалу і досвідчені виконроби радять класти на спеціальний клей, що забезпечує тонкошовную кладку. Більш того, виробники газобетону також рекомендують використовувати саме цей склад, а не традиційний розчин: так кращі властивості будівельного матеріалу проявляються в повній мірі.

Порада! Якщо ви поки недосвідчений будівельник, замішують невеликі порції. Розчин застигає приблизно за 15-20 хвилин і ви встигнете скорегувати дрібні недоліки при роботі на невеликій площі.

Переваги застосування клею для газобетону перед традиційним розчином:

  • висока адгезія (добре «схоплюється» з матеріалом блоку);
  • може використовуватися в якості грунту, шпаклівки при обробці стін;
  • завдяки дрібній фракції складових і високої пластичності, клей дозволяє мінімізувати шви до товщини - 2-5 мм, що значно (в 3 6 разів) знижує обсяг розчину, а це, в свою чергу, не тільки економія фінансів на будівництво, а й економія тепла, коштів на опалення;
  • можливість виконання робіт при негативних температурах при застосуванні морозостійких клеять складів;
  • після застигання клею стіна перетворюється на моноліт, який не тріскається і не лопається по швах;
  • мінімальна кількість води для розведення суміші охороняє блоки від надлишку вологи;
  • безусадкова висихання - міцні шви і мінімум роботи по фінішній обробці швів;
  • стійкість при будь-яких погодних умовах;
  • однорідність клею на всьому протязі будівництва;
  • можливість приготувати ту кількість розчину, яке потрібно: хоч 1 кг;
  • рівна, акуратна кладка.

Порада! Якщо ви купили неякісний матеріал із значним вадами поверхонь і граней - можна використовувати традиційний розчин, так як шви в 2 ... 3 мм при такій геометрії блоків неможливо гарантувати.

Розрахунок витрати клею при кладці газобетону

У загальному випадку існують рекомендації по кількості розчину при кладці газобетонних блоків У загальному випадку існують рекомендації по кількості розчину при кладці газобетонних блоків. При відмінній якості поверхні і чітких гранях витрата клею для газобетону на 1 м3 складає 25 кг. Як правило, це одна упаковка сухої суміші. Однак потрібно враховувати, що на деяких рівнях технологія будівництва вимагає закладки арматури в спеціальні пази. Крім того, не скрізь вийде виконати мінімально можливий шов.

Також витрата залежить і від розмірів блоків, використовуваних при зведенні будівлі. Тому, за порадою досвідчених майстрів, норма витрати клею для газобетону повинна бути збільшена до 38 кг на кубометр блоків. Втім, докупити суміш можна і протягом будівництва, так як склад кожної пачки стабільний і ідентичний навіть в різних партіях.

Деякі фахівці рекомендують наступний розрахунок витрат на 1м3 кладки:

P = 1,4 (L + H) • K / L • H,

де

  • L і Н, м - довжина і висота одного блоку відповідно;
  • - K, мм - товщина шва;
  • - 1,4, кг / м2 - питома витрата клею (по сухій масі) для товщини шару в 1 мм.

Розрахувати кількість клею виходячи з площі кладки також можна, знаючи товщину зовнішніх і міжкімнатних стін. Так як газобетон випускається різної щільності і, відповідно, різної теплоізоляційної здатності, то товщина стін залежить від марки матеріалу і від призначення стіни.

Так, для гаража досить 200-300 мм блоків, для міжкімнатних стін товщина може становити 100-150 мм, для одноповерхового будинку рекомендована товщина по Московській області становить 375-450 мм, для двоповерхових - 400-500 мм, для триповерхових - 460-535 мм.

Порада! При виборі товщини стін керуйтеся вимогами СНиП для відповідних споруд. Від цього залежить і витрата суміші. Не користуйтеся під час дощу або сніг - це збільшить вологість матеріалу.

Знаючи товщину стін, можна розрахувати витрати клею для газобетону на 1 м2.


Виконаємо розрахунок виходячи з 25 кг / м3 для вищенаведених товщини стін:

  • 100 - 150 мм - 2,50 - 3,75 кг / м2;
  • 200 - 300 мм - 5,00- 7,50 кг / м2;
  • 375 - 450 мм - 9,375 - 11,25 кг / м2;
  • 400 - 500 мм - 10,00 - 12,50 кг / м2;
  • 460 - 535 мм - 11,50 - 13,375 кг / м2;

Також виконаємо розрахунок виходячи з 38кг / м3 для вищенаведених товщини стін:

  • 100 - 150 мм - 3,80 - 5,70 кг / м2;
  • 200 - 300 мм - 7,60 - 11,40 кг / м2;
  • 375 - 450 мм - 14,25 - 17,10 кг / м2;
  • 400 - 500 мм - 15,20 - 19,00 кг / м2;
  • 460 - 535 мм - 17,48 - 20,33 кг / м2.

Знаючи площу стін, легко визначити кількість клею (по сухій масі), необхідне для будівництва.

Характеристики та склад клею для газобетону

При виборі клею для свого будівництва потрібно керуватися не тільки ціною, але і враховувати деякі характеристики, позначені на етикетці сухої суміші.

Вибирайте клей для газобетону, характеристики якого відповідають вашому матеріалу і типу будови. Серед основних:

  • фракція наповнювача - чим менше, тим тонше шов і менше матеріалу буде потрібно;
  • температура застосування - враховуйте сезонність будівництва;
  • витрата води - чим нижче цей показник, тим менше вологи ви внесете в блоки;
  • товщина шару розчину, витрата матеріалу - чим менше, тим тонше шов і менше матеріалу буде потрібно;
  • тривалість сушки і витримки, час корекції - чим нижче, тим швидше доведеться працювати і виправляти можливі огріхи.

Призначення клею завжди вказано на етикетці. Склад клею для газобетону в загальному випадку включає речовини: - портландцемент вищого гатунку:

  • чистий і просіяний (підготовлений) пісок дрібної (тонкої) фракції;
  • модифікатори - полімерні добавки для поліпшення пластичності;
  • спеціальні присадки для запобігання розтріскування.

Склад модифікаторів і присадок у різних виробників відрізняється Склад модифікаторів і присадок у різних виробників відрізняється. Крім цього, «літній» і «зимовий» склади також мають відмінності. «Літній» клей на морозі просто замерзне, не встигнувши провести необхідні для затвердіння реакції гідратації. «Зимовий» клей в своєму складі містить спеціальні противоморозні, як правило, сольові добавки, що дозволяють знизити температуру замерзання води, що дає можливість розчину провести необхідні реакції. Купуючи клей для газобетону зимовий, зверніть увагу на мінімальну температуру при якій можна класти стіни з їх застосуванням. Чим більше добавок в складі суміші, тим нижче може бути температура роботи з нею. Деякі клеї можна використовувати при кладці газобетону до мінус 10 ° С, інші - до мінус 15 ° С. Враховуйте ваші погодні умови.

Порада! Куплені упаковки з сухою морозостійкої сумішшю і інструмент зберігайте при плюсовій температурі. Готуйте розчин на півгодини роботи, в теплому приміщенні, а воду для розчину підігрійте до 60 ° С. Переконайтеся, що блоків не покриті снігом або льодом - це погіршить якість кладки.

Вартість клейових складів для газобетону

Зараз можна купити різні клейові склади, як для літнього вживання, так і для зимового. Зверніть увагу, що морозостійкий клей для газобетону завжди має більш високу вартість. Його можна використовувати і влітку, а ось річний взимку застосовувати не можна.

Ціна одного мішка клею для газобетону коливається від 150 до 250 рублів, залежно від якості, і морозостійкості.

Крім сухих сумішей, зараз з'явилися і готові пінисті клеї в балонах на основі поліуретану, що дають надтонкий шар при склеюванні газобетонних блоків. В Європі їх активно використовують, але в Росії вони поки широкого поширення не отримали.

Сподіваємося ця стаття допоможе кожному забудовнику визначитися з видом клею, з розрахунком необхідної кількості клею при різних умовах і товщині стін, а також з обсягом фінансових витрат на цю позицію при будівництві будинку.

18.03.2016

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама