Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія будівництва будинків з незнімної опалубки

  1. Етапи будівництва будинку з незнімної опалубки
  2. Особливості будинків з незнімної опалубки
  3. Переваги незнімної опалубки
  4. Недоліки незнімної опалубки
  5. Звертайтеся до нас

Незнімна опалубка являє собою спеціальну конструкцію

Незнімна опалубка являє собою спеціальну конструкцію. Технологія зведення будинків з її використанням, на сьогоднішній день отримала досить широке поширення, і це не випадково. Практика показала, що будинок з незнімної опалубки - це один з найбільш доступних видів будівництва власного житла, яке відрізняється надійністю, економічністю і простотою зведення всієї конструкції - побудувати будинок за даною технологією можна порівняти з процесом складання конструктора.

Суть технології полягає в зборі єдиної конструкції, тобто попередньо встановлені блоки зі спеціальними порожнечами, збираються в пази, на перемичках закладається арматура. Далі все порожнини заливаються цементом високої марки міцності. Таким чином, в результаті виходить монолітна з / б стіна, утеплена пінополістиролом.

Будівництво з незнімної опалубки дає результат міцного будови, яке не вимагає додаткового утеплення. Швидко, економічно, і головне - недорого.

Ціна будівництва приватного будинку з незнімної опалубки складає від 13 600 рублів за м2

Приклад кошторису на будівництво будинку з незнімної опалубки

Етапи будівництва будинку з незнімної опалубки

Коротко розглянемо основні етапи будівництва будинку з незнімної опалубки. Всього шість основних етапів:

1. Вибір проекту - найважливіший етап, так як будинок будується не на один рік, то до вибору планування і допоміжних факторів варто підійти дуже відповідально. Незважаючи на те, що будівництво з незнімної опалубки дозволяє зводити будинки до 16 поверхів, найбільшого поширення набули саме малоповерхові будівлі. Так як пінополістирол легко можна обробити, можна отримати практично будь-яку конструкцію. Це робить можливим будувати складні архітектурні форми з незнімної опалубки. Будинок з незнімної опалубки може мати різні конфігурації, практично будь-яке планування і включає можливість перепланування, наприклад, додавання деяких елементів.

2. Будівництво фундаменту. Тип цієї конструкції визначається особливостями будівництва будинку, характеристиками місцевого ґрунту, рівнем грунтових вод та іншими факторами. Будинок з незнімної опалубки може бути зведений на стрічковому, столбчатом і збірному залізобетонному фундаментному підставі. Найбільшого поширення набув стрічковий фундамент, як найбільш проста і надійна конструкція. Глибина закладки фундаменту становить приблизно півтора метра, нижче рівня промерзання грунту. Це вимагає проведення ґрунтовних земляних робіт, що здорожує будівництво з незнімної опалубки. При бажанні заощадити, можна облаштувати фундаментне підставу без цокольного поверху. Економія складе 15% від загальної вартості будівництва, при цьому використовується збірна конструкція стрічкового типу фундаменту. Для даного типу будинку обов'язково проведення гідроізоляції.

3. Після того, як фундамент буде готовий, можна приступати до будівництва стін. Зауважте, що цей процес максимально простий і включає в себе три основних цикли:

  • - Установка блоків;
  • - Армування;
  • - Цементування.

Перший ряд кріпиться до фундаменту шляхом вертикальної арматури. Далі за проектом будинку починають укладати в пази блоків прутки по горизонтальному рівні. Ці ж прутки шляхом скручування будуть з'єднані з вертикальною арматурою. Другий ряд блоків укладається методом перекриття, що створить міцну і надійну конструкцію. Цементування проводиться через кожні два ряди блоків. Так як пінополістирол має високий коефіцієнт теплового опору, то стіни можна отримати досить тонкі, при цьому додаткового утеплення не буде потрібно. На матеріалі буде суттєва економія.

4. Етап проведення комунікацій включає в себе ряд процесів, які безпосередньо пов'язані з попередніми. У проекті спочатку закладені схеми проведення комунікацій в будинок, при цьому і при будівництві фундаменту, і при будівництві стін ці факти повинні бути враховані. Підведення водопровідних і газових труб, електрокабелів та інших комунікаційних елементів здійснюється спільно з будівництвом стін, де облаштовуються спеціальні вводи. Всі основні комунікації можуть бути прокладені всередині опалубки - не потрібно облаштування коробів.

5. Етап зовнішньої обробки необхідний, так як пінополістирольні блоки мають неестетичний зовнішній вигляд. Для зовнішньої обробки можна вибрати практично будь-який матеріал, наприклад сайдинг, натуральний камінь, оштукатурювання декоративними видами штукатурки і багато інших - все обмежується фантазією і фінансовими можливостями.

6. Внутрішнє оздоблення - процес довгий і вимагає фінансових витрат. Також визначається фінансовими можливостями власника будинку. Гладка поверхня блоків дозволяє істотно заощадити на деяких оздоблювальних роботах. Стіни можна обштукатурити, пофарбувати або обклеїти шпалерами. Вид обробки вибирається з власних уподобань.

Особливості будинків з незнімної опалубки

Отже, ми вже з'ясували: які основні етапи включає в себе будівництво з незнімної опалубки. Основний процес включає в себе зведення стін. Це робить строго за певною технологією. Основний принцип кладки - це зміщення кожного нового ряду. З'єднання пінополістирольних блоків здійснюється при невеликому натиску на кромки, за рахунок чого спеціальні замки між собою з'єднуються щільно і надійно. Варто відзначити, що найважливіший - це третій ряд, який служить контрольним показником вирівнювання блоків по вертикальних швах. Після того, як опалубка буде споруджена, проводиться цементування пустот.

Заливка бетону в незнімну опалубку має свої особливості. Починати цементування варто з кутів, рухаючись до центру. Це допоможе уникнути утворення бульбашок повітря. Монолітна конструкція повинна вийти дуже міцною. Для досягнення цього результату бажано використовувати бетон марки міцності не менше М200. Для додаткової міцності використовують гравійну засипку фракцією гравію не більш 20. Вся заливка проводиться за допомогою бетононасоса. Також будівництво з незнімної опалубки включає в себе штикування - це процес ущільнення бетону (здійснюється також для видалення бульбашок повітря і більш рівномірної укладання шарів). Розчин заливається не більше ніж на два-три ряди, при цьому поверхня не вирівнюється. Це необхідно для того, щоб новий шар краще зчіплюється з попереднім. Зауважте, що зведення простих стін і стін, які мають складні конструктивні елементи або виступи, зводяться однаково швидко. Трудомісткість не змінюється, при цьому готовий будинок з незнімної опалубки буде мати будь-яку бажану конфігурацію.

Будівництво котеджу з незнімної опалубки дозволяє домогтися істотної економії при подальшій експлуатації. Так як на його опалення не потрібно істотних витрат, то витрати будуть істотно знижені. Це пояснюється властивостями пінополістиролу, матеріал прекрасно зберігає тепло. Зауважте, що при економії і на матеріалах, і на опаленні будинку, будинок буде мати більшу внутрішньою площею, адже стіни тонше, ніж у цегляного чи іншого будинку. Саме тому технологія незнімної опалубки набирає все більшої популярності. Ефективність опалубки виправдала себе з практичної точки зору, при цьому процес не включає демонтаж опалубки - вся конструкція виходить повністю монолітною. Саме цей факт визначає всі властивості будинку з незнімної опалубки.

Дана технологія - це найбільш перспективний напрямок. По суті, вона являє собою швидке зведення будинку. При будівництві не буде потрібно спеціальний інструмент, досить звичайних пив, ножів, лопат і ємності для замісу бетону. Так як блоки дуже легкі, то стіни можна звести цілком самостійно. Однак робити цього не варто, так як знання процесу все-таки обов'язково. Деякі невраховані нюанси можуть призвести до плачевних наслідків. Найкраще, якщо будинок будуватимуть професіонали, отримане житло прослужить вам не одне десятиліття.

Будівництво будинку з незнімної опалубки - це надійний і швидкий спосіб отримати сучасний, красивий і економічний будинок. Вартість такого будинку набагато менше, ніж у цегляного. Поверховість вашого будинку може бути будь-який, так як пінополістирольні блоки дозволяють отримати досить високий будинок. При необхідності в будинку можуть бути облаштовані: тераса, мансарда, будь-які складні архітектурні елементи, як наприклад, еркер і багато інших елементів. Будинок з незнімної опалубки можна реконструювати і покращувати, наприклад, прилаштувати терасу.

Переваги незнімної опалубки

Отже, ми з'ясували: що технологія незнімної опалубки досить проста і не вимагає капітальних вкладень. Зазначимо деякі позитивні сторони цієї технології.

Головна перевага - це швидкість зведення будинку. Всього за 5 днів можна повністю звести стіни! Таких результатів за іншими технологіями навряд чи вдасться домогтися. Незважаючи на те, що пінополістирольні блоки мають дуже великий розмір, їх вага відносно малий. За рахунок цього процес зведення стін максимально спрощується.

Далі, можна відзначити високу варіантність конфігурації стін. Пінополістирольні блоки можна легко обробити, при цьому з заводу вже йдуть деякі нестандартні елементи. Це дозволяє створити будь-який індивідуальний проект будинку під свої потреби. Можна продумати додаткові підсобні приміщення або ванних кімнат. Крім того, можна вибрати різні варіанти перекриттів, тобто не обов'язково робити монолітне перекриття, наприклад, можна облаштувати або дерев'яне, або збірне перекриття, також підійдуть і залізобетонні балки.

Виділимо ще ряд переваг:

  • - Низька теплопровідність стін. Опалення будинку не вимагають істотних витрат;
  • - Пінополістирольні блоки не вбирають вологу і володіють високими пароізоляційними властивостями - такий будинок "дихає";
  • - Високі звуко- і шумоізоляційні властивості роблять будинок комфортним і захищеним;
  • - Бетон, яким залиті стіни, являє собою символ міцності, надійності та довговічності;
  • - Необмеженість архітектурних та інших рішень, які використовуються при будівництві будинку, дозволяють втілити в життя найсміливіші ідеї та фантазії;
  • - Жорсткість і міцність конструкції, яка з часом дає мінімальну просідання. Навантаження рівномірно розподіляється на фундаментне підставу.
  • - Термін експлуатації будинку не менше 100 років!

Це лише невеликий ряд переваг, які притаманні будівництву з незнімної опалубки. Також можна відзначити, що будинки цього виду сейсмостійкі. Експлуатаційні властивості характеризуються структурою каркаса, де немає ні пустот, ні "містків холоду". Крім того, опалубка стійка до старіння і зносу, до температурних перепадів та іншим погодним впливам. В цілому будівництво будинку має короткі терміни, тому що схема зведення чітка і відпрацьована, давно зарекомендувала себе на практиці. Кожен етап включає в себе економію: монолітні стіни легше цегельних, тому не потрібно грунтовний фундамент; стіни виходять відразу утепленими; так як стіни мають правильну геометрію, їх не потрібно вирівнювати.

Недоліки незнімної опалубки

При будівництві з незнімної опалубки потрібно приділяти достатньо багато уваги приготуванню бетонної суміші. Вона повинна мати однорідну масу. Додатково доведеться перевіряти марку міцності. Якщо вибрати неякісний бетон, то стіни згодом будуть менш міцними. Також необхідно відстежувати правильність укладання арматури.

Основні труднощі при зведенні стін з незнімної опалубки - це якісне ущільнення бетонної суміші. Якщо ці роботи проведені неякісно, ​​то в стіні можуть утворитися "раковини", що також позначиться на міцності готової конструкції. Це неприпустимо, тому що це призведе до ефекту "плавання" опалубки. Останній ряд кладки вимагає особливої ​​уваги і професійного підходу. Вся навантаження від покрівлі буде сприйматися саме цим поруч. Важливо максимально вертикально і прямолінійно облаштувати стіни. Будівництво з незнімної опалубки вимагає облаштування лісів і спеціальних кріплень, які зумовлять вертикальність стін і забезпечать прямий доступ на висоту. Самостійно це виконати навряд чи вдасться. Кривий будинок нікому не потрібен, тому необхідно, щоб будівництво проводилася тільки професіоналами в цій галузі.

При зведенні стін, як ми зазначили вище, не потрібно спецінструмент, проте деякі елементи, якщо їх грамотно застосувати при будівництві, спрямовані на прискорення і спрощення процесу. Відзначається труднощі і при облаштуванні дверних і віконних прорізів, а також кутових отворів, при виконанні еркерів та інших архітектурних форм. В даному випадку також потрібен професійний підхід фахівців.

Варто відзначити, що рівень стін безпосередньо залежить від рівня фундаменту. Якщо фундамент зроблений неякісно, ​​то і стіни "попливуть". Якщо стіни виходять нерівними, то компенсувати дефект товщиною розчину неможливо - будинок доведеться демонтувати до рівня фундаменту і перебудовувати заново. Це дуже накладно і за часом, і по грошах. Стінові модулі іноді додатково склеюють, щоб домогтися потрібної міцності. Це також вносить корективи в видаткову статтю.

Що стосується екологічності матеріалу, то його не можна назвати стовідсотковим, так як рідке скло має свої недоліки. Це вимагає будівництво обов'язкової вентиляції в будинку. Також з недоліків можна відзначити, обов'язкову зовнішню обробку стін.

Звертайтеся до нас

Ми розглянули особливості будівництва з незнімної опалубки, її переваги і недоліки цієї технології. Все це приводить нас до висновку: необхідна надійна бригада, якісний проект і рішення інших проблем.

Компанія "Арт Буд Дизайн" готова вам надати комплекс послуг швидко, доступно і недорого. Накопичений досвід дозволяє нам давати гарантії на всі етапи будівництва. У нас працюють тільки висококваліфіковані фахівці, що також виступає для вас додатковим гарантом. Всі подробиці можна дізнатися за нашими телефонами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама