Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія будівництва будинку з утеплювачем з пресованої соломи

  1. Будівництво з солом'яних блоків:
  2. Будівництво з панелей з пресованої соломою:
  3. Етапи будівництва будинку з солом'яних панелей:
  4. Пожежна безпека будинку з утеплювачем з пресованої соломи:

10 травня 2016 4678

Будинки з пресованої соломи, побудовані за каркасною технологією, можуть бути зведені з:

  • солом'яних блоків;
  • солом'яних панелей.

Будівництво з солом'яних блоків:

Для зведення будинку з солом'яних блоків використовується каркас, що нагадує каркас щитового будинку. Виконується каркас із брусів традиційного квадратного перетину. Каркас заповнюється вже під дахом, під уникнення намокання соломи.

Простір стін заповнюється щільно спресованими солом'яними блоками, які скріплюються з основою і між собою металевими кілками. Блоки можуть розташовуватися як всередині каркаса, так і з зовнішнього боку. Перед укладанням блоків каркас обтягається металевою сіткою, вона знадобиться для зручності накладання шару штукатурки. Простір стін заповнюється щільно спресованими солом'яними блоками, які скріплюються з основою і між собою металевими кілками

Будівництво несучих стін з соломи здійснюється за принципом цегляної кладки. Солом'яні блоки укладаються один на одного, при цьому слід суворо стежити за тим, щоб шви блоків не збігалися. Блоки укладаються так, щоб вертикальні шви не збігалися .Для щільного і міцного зчеплення блоки між собою закріплюють за допомогою металевих прутів різної довжини. Нижні блоки першого і другого ряду надягають на кілочки, закріплені в фундамент на відстані близько 1 метра. Наступні ряди закріплюються за допомогою додаткових прутів. У міру викладання рядів прути нарощуються і закріплюються один з одним.

У підсумку виходить довгий штир, що проходить через всю висоту стіни. Його нижня частина вмонтована в цоколь, а верхня забезпечена різьбленням. Для більш щільної стяжки на верхню частину прута накручується гайка.

Будівництво з панелей з пресованої соломою:

Будинки з солом'яних панелей будуються швидше, простіше й ефективніше, ніж аналогічні каркасні з утеплювачем з солом'яних блоків. Секрет полягає в максимально великих сегментах стін будинку, що скорочує трудові зусилля при складанні, перекладаючи їх на техніку. Традиційно, це бетонний стовпчастий або стрічковий фундамент і дерев'яна підлога, каркас, дах. Участь крана або хороша команда справляється з складанням модульних секцій солом'яного будинку протягом 1-2 днів, якщо він одноповерховий.

Компанія Солодом будує будинки за цією технологією.

Стінова панель з пресованої соломи:

Стінова панель з пресованої соломою є подвійним дерев'яний каркас. У каркас за допомогою гідравлічного (або будь-якого іншого) преса запресовується солома. Це потрібно для того, щоб з часом солома не дала усадку раз, друге пресована солома навіть без шару штукатурки важко возгараема (ефект «закритою книги») і третє в запресованої соломі миші і інша живність Не заводиться так як пересуватися досить важко. Стінова панель з пресованої соломою    є подвійним дерев'яний каркас

Подвійний дерев'яний каркас є несучим і сприймає на себе всі зовнішні навантаження снігову, вітрову та внутрішні від власної ваги покрівлі, кроквяної системи та мансардного поверху, якщо він є.

Важливо при виробництві панелей використовувати висушений і відкалібрований ліс. Солому укладати перпендикулярно площині панелі для найкращого ефекту «біопозитивних». Солома повинна бути сухою. У процесі транспортування і монтажу також необхідно оберігати солом'яну панель від намокання.

Стандартна панель має розміри (ш * в * т) 1000 * 3000 * 450 або 1250 * 3000 * 450. Дані типорозміри, дозволяють завантажити домокомплект будинку площею S = 115 м2 в одну стандартну фуру.

Під вікна і двері робляться панелі необхідної ширини і висоти за місцем.

Етапи будівництва будинку з солом'яних панелей:

  • Заливка фундаменту;

Будинок, побудований за солом'яним технології набагато легше, ніж традиційні.

Головне завдання фундаменту - несуча, тому можливо його не робити настільки масивним, як це прийнято для інших технологій будівництва.

М інімальная ширина солом'яної стіни 49-56 см .. Солом'яний панель або солом'яний тюк повинні стояти на дерев'яному мауерлат, влагоізолірованном і надійно закріпленому в підставі. Рекомендується робити фундамент висотою не менше 35-40 см для захисту солом'яної стіни промокання під час проливних дощів. М інімальная ширина солом'яної стіни 49-56 см

Для будинків, побудованих за технологією солом'яного домобудівництва підійде практично будь-який фундамент, вибирається виходячи з потреб і можливостей господаря будинку (докладніше про типи фундаменту для будинку, побудованого їх солом'яних панелей читайте у статті ).

  • Збірка зовнішніх стін будинку з солом'яних панелей:

Збірка зовнішніх стін будинку з солом'яних панелей починається з виставляння кутових панелей і закріплення їх до опорних дощок, змонтованим по периметру будинку.

Після кріплення панелі скріплюються між собою і стягуються поверху мауерлат. Після кріплення панелі скріплюються між собою і стягуються поверху мауерлат

В середньому монтаж панелей займає два дні.

  • Монтаж кроквяної системи, покрівлі, організованого водовідливу, електрики;
  • Штукатурка стін будинку з солом'яних панелей, блоків:

За технологією солом'яного домобудівництва стіни будинку штукатурять в три шари глиняного штукатуркою. Процес трудомісткий і за часом найбільший - займає близько 4 тижнів.

Детальніше про будівництво будинку з солом'яних панелей читайте в статті .

  • Внутрішнє оздоблення будинку:
  • На заключному етапі будівництва монтуються комунікації, виконується внутрішня обробка будинку.

Будинки, побудовані за технологією солом'яного домобудівництва є енергоефективними, вони в три з половиною рази Будинки, побудовані за технологією солом'яного домобудівництва є енергоефективними, вони в три з половиною рази   тепліше цегельних будинків, взимку дозволяють заощадити на опаленні до 86% завдяки тому, що вони відмінно зберігають тепло тепліше цегельних будинків, взимку дозволяють заощадити на опаленні до 86% завдяки тому, що вони відмінно зберігають тепло. Влітку в таких будинках прохолодно, солом'яний панель, оштукатурена глиною не пропускає тепло в будинок. Кондиціонер в такому будинку не потрібен, в ньому і без нього буде влітку прохолодно.

Будинки, побудовані за технологією солом'яного домобудівництва володіють біопозитивних якостями, це пов'язано з унікальним, науково доведеним властивістю соломи вирівнювати біополе людини і оздоровлювати організм.

Будинки з утеплювачем з пресованої соломи екологічні, оскільки при будівництві використовуються тільки натуральні матеріали. Ви можете бути впевнені, що Ваша родина завжди буде в безпеці від смертельно шкідливих випарів різних хімічних будматеріалів.

Пожежна безпека будинку з утеплювачем з пресованої соломи:

Будинки з солом'яних панелей і блоків мають найвищу ступінь пожежної безпеки. Це пов'язано з тим, що добре спресовані солом'яні блоки і панелі мають гарну вогнестійкість, так як в них практично не залишається місця для кисню, необхідного будь-якого матеріалу для його горіння. До того ж на завершальному етапі солом'яні стіни покривають товстим шаром глиняного штукатурки, що ще більше підвищує показник пожежної безпеки конструкції.

Про будівництво будинків з солом'яних панелей дивіться на відео від наших колег з Європи:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама