Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія кладки стін

  1. Технологія кладки стін з газобетонних блоків 1. Cкладірованіе блоків перед початком будівельних робіт
  2. 2. Кладка стіни: перший ряд блоків
  3. 3. Кладка стіни: чергові ряди
  4. 4. Перекриття отворів
  5. 5. Перегородки
  6. 6. Армування кладки
  7. 7. Оздоблювальні роботи

Технологія кладки стін з газобетонних блоків

1. Cкладірованіе блоків перед початком будівельних робіт

На будмайданчик блоки надходять упаковані в пакети на піддонах із захисним ковпаком-плівкою. Ковпак охороняє блоки від опадів, а пропіленова стрічка запобігає зсуву під час транспортування.
При розвантаженні не рекомендується використовувати сталеві троси, оскільки вони можуть пошкодити поверхню газобетонних блоків.
Складування піддонів здійснювати на рівному майданчику, піддони можливо укладати в два ряди у висоту.

2. Кладка стіни: перший ряд блоків

Перший ряд блоків - дуже відповідальний етап зведення стіни: якщо після закладки першого ряду не вийде рівна горизонтальна поверхня, ви значно ускладніть подальшу кладку Перший ряд блоків - дуже відповідальний етап зведення стіни: якщо після закладки першого ряду не вийде рівна горизонтальна поверхня, ви значно ускладніть подальшу кладку.

Між фундаментом (або цоколем) і газобетонной кладкою необхідна відсічна горизонтальна гідроізоляція, що запобігає капілярний підсос. В якості гідроізоляції можуть використовуватися рулонні бітумні матеріали або спеціальні гідроізоляційні полімер-цементні розчини на основі сухих сумішей. У разі, якщо поверхня фундаменту не ідеальна, перший ряд блоків слід укладати на вирівнюючий шар цементно-піщаного розчину. Якщо несуча здатність блоків за розрахунком використовується не більше, ніж на 2/3 - має сенс вирівнюючий шар розчину робити не суцільним, а з розривом - це знизить тепловтрати через кладочний шов.

Коли залишився зазор в першому ряду кладки буде менше довжини цілого блоку, необхідно за місцем виготовити доборний блок Коли залишився зазор в першому ряду кладки буде менше довжини цілого блоку, необхідно за місцем виготовити доборний блок. При установці в кладку доборного блоку, його торцеві поверхні повинні бути цілком промазани клеєм.

Установку кожного блоку контролюйте за рівнем і шнура. Коригування установки проводите гумовою киянкою.

ВАЖЛИВО ВАЖЛИВО! Після укладання чергового ряду блоків обов'язково вирівнюйте поверхню кладки за допомогою терки. Між сусідніми блоками не повинно залишитися перепадів рівня. Якщо не виконати цю операцію, в кладці можливе утворення локальних вертикальних тріщин в місцях концентрації напружень. Пил, що утворився струсіть кмітливістю.

3. Кладка стіни: чергові ряди

Кладка високоточних газобетонних блоків здійснюється з використанням спеціального клею.

Переваги кладки на клею описані тут.

Для якісного проведення робіт кладок можна використовувати різні, що полегшують роботу, пристосування. Одне з таких пристроїв - установка по кутах майбутньої будівлі дерев'яних рейок-порядовок.

Встановіть рейки вертикально таким чином, щоб чітко позначити ними кути поклажі.

Нанесіть на них ризики, відповідні висоті рядів кладки.

Між порядовками натягніть шнур, по якому буде вестися кладка наступного ряду.

Другий і наступні ряди кладки слід вести з перев'язкою блоків. Зсув наступного ряду щодо попереднього повинна становити не менше 8 - 12 см.

Зсув наступного ряду щодо попереднього повинна становити не менше 8 - 12 см

Для нанесення клею на поверхню блоків можна використовувати каретку, зроблену по ширині кладки, ківш з зубчастим краєм або простий зубчастий шпатель, який використовується в плиткових роботах.

Місце нанесення клейового розчину

ВАЖЛИВО! Як вчинити з торцевої пазогребневі поверхнею блоків при кладці. У загальному випадку рекомендації такі: якщо передбачається, що стіни будуть оштукатурені з двох сторін, то вертикальний шов виконується насухо, без заповнення клеєм - це поліпшить теплотехнічну однорідність кладки. Якщо ж передбачається, що хоча б з однією із сторін мокрій обробки не буде, то вертикальний шов повинен бути заповнений частково - щоб виключити продування кладки. І ще одне обмеження: при виконанні з блоків заглиблених в грунт стін, при влаштуванні діафрагм жорсткості і при величині розрахункового навантаження більше 70% від розрахункової несучої здатності кладки клеєм повинен бути заповнений весь вертикальний шов.

Черговий блок встановлюється на клей і вирівнюється по шнуру причалке.

Вирівнювання встановленого блоку проводиться як уже було описано - прістуківаніем киянкою.

Коли черговий ряд кладки добігає кінця, виникає необхідність в добірних (неповномірні, випиляні з цілого) блоці. Його розмір визначається виміром за місцем. Випиляний доборний блок промащується клеєм з двох сторін і встановлюється на час, що залишився для нього місце.

4. Перекриття отворів

Для перекриття прорізів у стінах, виконаних з газоблоку застосовуються як збірні, так і виготовляються на місці монолітні перемички. Як елементи перемичок можуть застосовуватися сталеві профілі, дерев'яний погонаж або залізобетонні вироби.

Прорізи в перегородках

Для перекриття прорізів у перегородках і самонесучих зовнішніх стінах можна використовувати міцність згинається кам'яної кладки і обходитися без перемичок. У загальному випадку при відстані між відміткою отвору і верхом перегородки рівному або більшому 2/3 ширини отвору - перемичка не потрібно. У разі, якщо висота кладки над прорізом незначна, доцільність перемички слід визначати індивідуально. Однак при ширині отвору в перегородці 1200 мм і менше перемички практичної користі не принесуть.

5. Перегородки

Кладка перегородок не має принципових відмінностей від кладки несучих стін. Деякі особливості слід враховувати при влаштуванні перегородок, віброізолірованних від несучих стін.

В цьому випадку перегородкові блокіне приклеюються безпосередньо до основи і обрамляють стін, а встановлюються на віброгасильних прокладку, яка виключає передачу структурного шуму від несучих конструкцій перегородок.

В цьому випадку перегородкові блокіне приклеюються безпосередньо до основи і обрамляють стін, а встановлюються на віброгасильних прокладку, яка виключає передачу структурного шуму від несучих конструкцій перегородок

Перед монтажем блоків слід встановити тимчасові напрямні, до яких буде тулитися вмонтовується перегородка.

Перед монтажем блоків слід встановити тимчасові напрямні, до яких буде тулитися вмонтовується перегородка

Потім на підлогу приклеюється виброгасящая смуга з м'якої ДВП, пінополіетилену, пінополістиролу, жорсткої мінплити, пробки, інших воздухонаполненнимі еластичних матеріалів.

Потім на підлогу приклеюється виброгасящая смуга з м'якої ДВП, пінополіетилену, пінополістиролу, жорсткої мінплити, пробки, інших воздухонаполненнимі еластичних матеріалів

До смузі в свою чергу приклеюється перегородковий блок. Між блоком і існуючої стіною прокладається така ж віброізолюючий по-Лосано, або залишається зазор, який в подальшому заповнюється, наприклад, монтажною піною.

Подальша кладка ведеться також, як і кладка несучих стін.

Прорізи в перегородках можуть перекриватися без перемичок, з використанням монтажної дерев'яної опалубки.

6. Армування кладки

Армування не підвищує несучу здатність кладки. Армування знижує ризик виникнення тріщин. Тому доцільність армування повинна бути оцінена стосовно кожного конкретного об'єкта.

Місця, армування яких найбільш доцільно, наведені на рис. Це перший ряд кладки, потім кожен четвертий ряд. Це опорні зони перемичок і зони під віконними прорізами. Практично завжди слід влаштовувати армовану кільцеву балку в рівні кожного перекриття і під кроквяної системою.

Практично завжди слід влаштовувати армовану кільцеву балку в рівні кожного перекриття і під кроквяної системою

Для укладання пруткової арматури в поверхні кладки слід прорізати штроби. Це можна зробити ручним штарборезом.

Це можна зробити ручним штарборезом

При наявності на об'єкті електрики можна використовувати для нарізки штроб електроінструмент.

Схема розташування арматури в разі, якщо прийнято рішення про конструктивну армуванні кладки.

Нарізані штроби повинні бути знепилити. Це може бути зроблено кмітливістю або будівельним феном.

Для укладання в штробилучше всього використовувати арматуру періодичного профілю o 8 мм.

Для укладання в штробилучше всього використовувати арматуру періодичного профілю o 8 мм

Перед укладанням арматури штроби слід заповнити клеєм або цементно-піщаним розчином. Це забезпечить спільну роботу арматури з кладкою і захистить арматуру від корозії.

Це забезпечить спільну роботу арматури з кладкою і захистить арматуру від корозії

В заповнені штроби вдавите арматуру. Надлишки клею (розчину) видаліть.

Надлишки клею (розчину) видаліть

Замість стрижневий арматури, що укладається в штроби, можна використовувати спеціальні арматурні каркаси для тонких швів. Вони являють собою парні смуги оцинкованої сталі перетином 8.1,5 мм з'єднані проволокой- «змійкою» діаметром 1,5 мм.

1,5 мм з'єднані проволокой- «змійкою» діаметром 1,5 мм

Арматура для тонких швів укладається на шар клею, притапливается в ньому і закривається зверху додаткової клейовий смужкою

7. Оздоблювальні роботи

Для внутрішньої поверхні стін з газоблоків підходять будь-які види обробки - тонкошарові штукатурки і шпаклівки «ХСМ» під забарвлення або шпалери, декоративні штукатурки. Обробна плитка клеїться безпосередньо на блокі.Главное вимога - обробка не повинна заважати блокам «дихати».
Для зовнішньої обробки будівель з газоблоків підійдуть будь-які паропроникні матеріали: штукатурка спеціальними легкими штукатурними сумішами для газобетону, забарвлення фактурними паропроникними фарбами, сучасні вентильовані фасади (декоративні панелі, сайдинг, вагонка), облицювання цеглою. В останньому випадку необхідно залишити повітряний зазор між стіною з газоблоків і цегляною кладкою не менше 30 мм, щоб блоки «дихали».

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама