Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага блоку фундаментного - розміри та маркування, плюси і мінуси

  1. Що таке фундаментні блоки
  2. Область їх застосування
  3. функції
  4. Розмір блоків і його маркування
  5. вага блоків
  6. Переваги та недоліки блоків

Будь-якому дому потрібен фундамент - те, на чому він простоїть довгі роки, не пішовши під землю і не завалившись на бік. Фундаменти бувають різні - у вологих місцях будинку ставлять на палі, іноді котлован практично заливають бетоном, але самий простий і зручний спосіб створити фундамент (особливо якщо мова йде про дачному будинку, який не вище двох поверхів і якому не потрібен котлован глибиною з Маріанську западину) найпростіше зі спеціальних блоків.

Фундаменти бувають різні - у вологих місцях будинку ставлять на палі, іноді котлован практично заливають бетоном, але самий простий і зручний спосіб створити фундамент (особливо якщо мова йде про дачному будинку, який не вище двох поверхів і якому не потрібен котлован глибиною з Маріанську западину) найпростіше зі спеціальних блоків

Що таке фундаментні блоки

Фундаментні блок і - це спеціальні бетонні плити різних розмірів, які використовують для найбільш швидкого і простого зведення фундаменту. Зазвичай мають прямокутну форму і арматурний каркас, але, при бажанні замовника, можуть бути і неправильних форм - якщо це необхідно за задумом архітектора.

Область їх застосування

  1. Зведення фундаменту. Це випливає прямо з назви - самі по собі блоки створювалися винятково для того, щоб стати опорою для будинку.
  2. Зведення простих будівель. Фундаментні блоки гарні для того, щоб в найкоротші терміни побудувати комору або промисловий корпус. Вони не пропускають вологу, не вимагають додаткового догляду і їх дуже просто використовувати на етапі будівництва. Звичайно, естетичні якості споруди будуть не дуже високі, але завжди можна пофарбувати її в веселенький рудий колір.
  3. Зведення парканів. Підійде для строгих режимних об'єктів або для тих, хто найбільше цінує власну приватність. Такий паркан, також, як і будівлі, що не буде дуже естетичний, зате вкрай практичний - легко побудувати, важко зруйнувати, ніяких дірок і, при наявності фантазії (або колючого дроту) великі труднощі з перелезанія.
  4. Обшивка підвальних стін. У підвалі, стіни якого зроблені з фундаментних блоків, завжди буде прохолодно і ніколи - мокро. В такому сухому прохолодному місці можна чудово зберігати будь-які соління.

В такому сухому прохолодному місці можна чудово зберігати будь-які соління

функції

  1. Розподіл навантаження. Фундаментні блоки розподіляють вагу будинку на підставі так, щоб воно не просідала і не кришиться.
  2. Підтримка. На них, власне, і стоїть будинок - все його стіни спираються на фундамент.
  3. Прокладка необхідних комунікацій. У певних типах блоків існують спеціальні порожнечі, в яких дуже зручно прокладати труби або електропроводу, що зв'язують будинок з основною міською мережею.

Які бувають типи блоків

  1. Суцільні. Цей тип найбільш міцний і може витримати величезні навантаження. Як можна зрозуміти з назви, в таких блоках немає ніяких пустот - всередині виключно бетон і арматура. Важкі будинку на твердому грунті зазвичай ставляться на таких блоках. Єдиний їхній мінус - вага. Якщо грунт хоч трохи ненадійна (болотиста, глиниста, мулиста) блоки просядуть і будинок перекоситься.
  2. Суцільні з пустотами. Цей тип блоків легше попереднього, оскільки в них є спеціальні порожнечі для прокладки комунікацій. Це дуже полегшує підключення будинку до водопроводу, каналізації , Електромережі і інтернету - нічого не потрібно свердлити, все пролягає всередині стін і стелі технічного підвалу.
  3. Пустотні. Найлегший вид блоків, що використовується зазвичай там, де важкі суцільні блоки не підходять через природних умов. Всередині, в пустотах, залишається місце, яке можна заповнити теплоізоляційними матеріалами, наприклад, і отримати чудові теплі підлоги або не менше чудові теплі стіни підвалу.

Розмір блоків і його маркування

Перше, що потрібно запам'ятати про спосіб маркування фундаментних блоків - це те, що перші три букви позначають тип блоку. відповідно, ФБС - суцільний , ФБВ - з вирізом, ФБП - пустотний, де Ф - фундаментний, Б - блок, а третя буква - пряме відсилання до типу.

Також при маркуванні блоків вказуються три цифри:

  • Перша з них означає довжину блоку - найменші з них 40 сантиметрів, найбільші - 240. У маркуванні це відображається, відповідно, цифрами 4 і 24.
  • Друга з них означає ширину - найменші блоки 30 сантиметрів, найбільші - 60, позначається це цифрами 3 і 6.
  • І остання цифра позначає висоту блоку - найнижчі 30, найвищі 60.

Таким чином, ФБС -6-5-3 це фундаментний суцільний блок, довжиною в 60 сантиметрів, завширшки в 50, а заввишки в 30.

ФБВ-24-3-6 це фундаментний блок з пустотами, довжиною в 240 сантиметрів, шириною в 30, а заввишки в 60.

Якщо ж вам потрібні блоки довше 240 сантиметрів, наприклад, завжди можна замовити безпосередньо на заводі саме те, що потрібно вам, і отримати це, звичайно, за додаткову плату.

вага блоків

Вага фундаментних блоків змінюється в залежності від їх розміру. Так, наприклад, співвідношення розмірів суцільних блоків з їх вагою буде таким:

НайменуванняВага, кг

ФБС-9-З-6т 350 ФБС-9-4-6Т 470 ФБС-9-5-6Т 590 ФБС-9-6-6т 700 ФБС-12-З-6т 460 ФБС-12-4- З т 310 ФБС-12-4-6т 640 ФБС-12-5-Зт 390 ФБС-12-5-6т 790 ФБС-12-6-Зт 460 ФБС-12-6-6т 960 ФБС-24-3-6т 970 ФБС-24-4-6т 1300 ФБС-24-5-6т 1630 ФБС-24-6-6т 1960

Ціна блоків також варіюється в залежності від розміру і виду. У найширших рамках цей розкид становить від 700 (найменший з можливих блоків ФБС, довжиною всього в 40 сантиметрів) до 4000 (найбільший, довжиною в 240 сантиметрів).

Переваги та недоліки блоків

Плюси ФБС:

  1. Швидкість. По-перше, не потрібно возитися з бетоном, розводити його і замішувати, що для непідготовленої людини саме по собі складно. По-друге, будівництво. Будувати щось з блоків - це як грати з конструктором, не займає багато часу і не вимагає великих зусиль.
  2. Зручність. У конструкції ФБС передбачені спеціальні зчеплення-гаки, які дозволяють з'єднувати їх між собою найпростішим способом. При цьому, це також і надійно - блоків не розчепити, будучи одного разу з'єднаними.
  3. Фортеця. Як правило, ФБС виробляють з хорошого бетону, який стійкий до механічних впливів. Його не так-то просто пробити, і навіть постійний тиск землі не здатна надати на нього скільки-то помітного впливу. Крім того, конструкція блоку може передбачати спеціальні пази, які можуть використовуватися для додаткового зміцнення фундаменту.
  4. Термостійкість і стійкість до окислення. Бетон блоків не вступає в хімічні реакції і не буде з часом пліснявіти і кришитися. Також йому не страшний мороз або сильна спека - прогріваючись або охолоджені, він не надто змінює свої властивості.

Мінуси ФБС:

  1. Дорожнеча. Самі блоки влетять в копієчку - адже для побудови фундаменту потрібен не один, і не два. Також доведеться додатково заплатити за спеціальну техніку, яка нехай і швидко, і легко укладе блоки, як потрібно, але все ж коштує грошей.
  2. Непередбачуваність. Якщо серед блоків виявиться неякісний або буде допущена помилка в укладанні, вся конструкція (адже вона зчеплена і монолітна) може перекоситись швидко зруйнуватися - тоді доведеться все переробити, також як і в разі, якщо розрахунок на грунт був марним і вона все ж не може утримати всю тяжкість блоків.

Якщо серед блоків виявиться неякісний або буде допущена помилка в укладанні, вся конструкція (адже вона зчеплена і монолітна) може перекоситись швидко зруйнуватися - тоді доведеться все переробити, також як і в разі, якщо розрахунок на грунт був марним і вона все ж не може утримати всю тяжкість блоків

Плюси ФБВ:

Крім уже перерахованих і загальних для всіх блоків термостійкості, фортеці, швидкості споруди, зручності і стійкості до окислення, до плюсів ФБВ відносяться:

  1. Порожнечі. Вони сильно полегшують прокладку комунікацій. З ними можна не надто сильно замислюватися про спосіб, яким в будинок буде подаватися вода і електрика - все комунікації, дроти і труби можна спокійно прокласти в підвалі, по стінах зсередини.
  2. Легкість. Там, де ФБС перекоситься від того, що просяде земля, ФБВ встоїть і прослужить довгі роки.

Мінуси їх ті ж, що і у ФБС.

До окремих плюсів ФБП можна віднести:

  1. Особлива легкість. ФБП встоять на найбільш ненадійною грунті, яка не втримає ні ФБВ, ні ФБС, і забезпечать дому надійний фундамент в умовах, які роблять інші види блоків абсолютно непридатними для використання.
  2. Порожнечі, які можна заповнити будь-яким матеріалом за смаком. Теплоізоляційним, який дозволить створити холодний підвал, в якому можна зберігати соління, гідроізолюючим, який точно зведе нанівець будь-яку можливість затоплення при весняному паводку - обмеження накладає лише фантазія власника, але не характеристики блоків.

Мінуси ті ж, що і у інших. Також ФБП потрібен особливо точний розрахунок, тому що якщо поставити на них занадто важку конструкцію, блоки почнуть тріскатися, кришитися і просідати, і незабаром будинок доведеться зносити і перебудовувати, щоб не опинитися одного разу похованим під звалився стелею.

Фундаментні блок і - простий і надійний спосіб забезпечити дому надійну опору.

Фундаментні блок і - простий і надійний спосіб забезпечити дому надійну опору

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама