Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чипетке - застосування продукту в кулінарії, як приготувати в домашніх умовах

  1. Як приготувати чипетке?
  2. Застосування в кулінарії

Чипетке, або чипетке, - це складова традиційного угорського страви, яке має назву «Гуляш». Чипетке представляють собою невеликі круглі шматочки тіста, які додають в густі перші страви. Їх обов'язково подають в гарячому вигляді!

На даний момент існує велика кількість різних рецептів приготування гуляшу, але саме суп з чипетке вважається традиційним і найсмачнішим. Він входить в меню будь-якого ресторану або кафе, так як туристи завжди замовляють його, приїжджаючи в Угорщину.

Багато іноземних кухаря називають чипетке пастою, але це неправильне твердження, так як макаронні вироби випускаються в сухому вигляді для подальшої варіння, а чипетке відразу повинні бути м'якими і приготованими безпосередньо перед додаванням їх в блюдо.

Як приготувати чипетке?

Приготувати чипетке в домашніх умовах можна і своїми руками. Для цього вам знадобиться зовсім небагато продуктів, а саме: сіль, борошно пшеничне, курячі яйця. Приготування страви не займе у вас багато часу. Процес готування виглядає наступним чином:

  • Підберіть глибоку ємність, в якій буде зручно замішувати тісто, і додайте в неї одне або два курячих яйця.
  • Посоліть яйця і почніть збивати їх за допомогою кондитерського віночка.
  • Поступово додавайте борошно в ємність зі збитими яйцями, не припиняючи збивати суміш, а потім сформуйте круглий шматок тіста.
  • Дайте тесту постояти 10 хвилин при кімнатній температурі, а потім починайте відщипувати від нього невеликі круглі шматочки. Цікавим є той факт, що слово «чипетке» перекладається як раз-таки як «відщипувати». Більшість кухарів, які готують страву самостійно, діляться думкою, що саме відщипування тесту є найскладнішим процесом в приготуванні чіпеток.
  • Готові круглі шматочки тіста слід відразу ж додавати в напівготове перша страва.

Додаючи чипетке в гуляш або суп, враховуйте, що з часом тісто може розповзтися, тому готуйте страву так, щоб його можна було з'їсти за один-два рази. Також багато рекомендують варити шматочки тіста окремо в підсоленій воді, а вже потім додавати в блюдо в останню чергу.

А тепер давайте розглянемо, в яких блюдах ще можна побачити смачні чипетке.

А тепер давайте розглянемо, в яких блюдах ще можна побачити смачні чипетке

Застосування в кулінарії

Чипетке застосовують в кулінарії для приготування перших страв. Найчастіше їх додають в супи і гуляші, але даний продукт можна також зустріти і в других стравах.

Так, найпопулярнішими стравами з чипетке є угорський суп, гуляш, український бограч і боб левеш. Ці страви об'єднує те, що вони готуються на бульйоні.

Зверніть увагу, що додавати чипетке в супи слід за 10-15 хвилин до закінчення їх готування! Не слід тримати їх занадто довго в гарячій воді, так як тісто може стати занадто м'яким, і в підсумку ви отримаєте подобу густої каші, а не перше рідке блюдо.

Ви можете експериментувати самостійно, додаючи чипетке в їжу або ж подаючи як окрему страву. Головне - правильно їх приготувати, а все інше за вас зробить бульйон.

Головне - правильно їх приготувати, а все інше за вас зробить бульйон

Як приготувати чипетке?
Як приготувати чипетке?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама