Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Велосипеди для непосиди

Помітили, як ваш малюк дивиться услід хлопцям і дівчатам, що проїжджають повз на новеньких велосипедах, самокатах , Роликах і просто біжать підстрибом за м'ячем? Тоді готуйтеся, скоро ви почуєте таке знайоме і безапеляційне: "Хочу!". А ось як не помилитися з вибором і купити саме те, що підійде дитині і принесе йому користь і радість? Не так давно я і сама задавалася цим питанням, а тепер поділюся з вами своїм досвідом.

З усіх перерахованих дитячих "хочу", вибір велосипеда для дитини, мабуть, задасть вам найбільше клопоту.

Отже, правило перше: велосипед повинен обов'язково відповідати віку дитини. Не купуйте "на виріст", тому що при виробництві тієї чи іншої моделі обов'язково враховуються вікові особливості того, кому він призначений. Його вага, діаметр коліс, сидіння, гальмо - все повинно відповідати параметрам і можливостям дитини.

Для дітей до 3 років найкраще підійдуть моделі триколісні, з 3 до 6 років - з маленькими підтримують колесами. Гальмо обов'язково повинен бути ножним. Чим старша дитина, тим більше доповнень і характеристик потрібно враховувати при покупці. Велосипеди для підлітків вже нічим не будуть відрізнятися від дорослих і за якістю, і, на жаль, за ціною.

Правило друге: не купуйте велосипед без участі дитини. Він обов'язково повинен схвалити ваш вибір - все-таки, саме йому повинен сподобатися подарунок.

Безумовно, не можна залишати без уваги репутацію виробників, відгуки покупців і свої власні переваги.

Ще одне улюблене дитяче розвага - ролики . І тут також вам допоможе у виборі здоровий глузд і декілька порад. Вибирайте ролики хороших виробників, і тоді вони прослужать довше і катання в них буде безпечніше. Кращі дитячі ролики - з розсувними черевиками. Дитина буде кататися в них 2-4 сезони, ніж, крім іншого, значно заощадить сімейний бюджет. Також зверніть увагу, що вони повинні бути легкими, зручними і добре підтримувати ногу. Ну а найголовніше: не забудьте купити повний комплект захисту - падінь буде багато. Додайте до списку зеленку (для подряпин) і настойку валеріани (для маминих нервів) - і ви готові до пригод!

У дитинстві все здається особливим і чарівним. Дороги - нескінченними, швидкості - скаженими, небо - сліпуче-синім, вітер - поривчастим і хвилюючим. І найгостріше це відчувалося, коли ми летіли вперед на стареньких радянських велосипедах, які дісталися нам у подарунок від старших братів або батьків.

Зараз дітям пропонуються на вибір десятки моделей велосипедів. Навіть ролики, що було в нашому дитинстві взагалі дивом і екзотикою. І нехай вибір величезний, все одно чарівництва у дітей це не відбирає. Вони, так само як колись і ми, мріють зустрічати весняний вітер в обличчя, пролітаючи по знайомих дорогах навколо будинку.

І ми, дорослі, можемо подарувати дітям частинку цього чарівництва, яке пам'ятаємо самі. І в цей мить , Напевно, самі станемо трохи молодше.

Марія Губар

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама