Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як облаштувати дачну ділянку на 6 соток

  1. Основні аспекти благоустрою
  2. Що можна розмістити на 6 сотках
  3. особливості зонування
  4. Оригінальність або практичність
  5. Законодавство при плануванні ділянки
  6. Схеми ділянок з плануванням на 6 соток
  7. Фото проекти ділянки з плануванням на 6 соток

Облаштувати дачну ділянку на 6 соток не так просто, оскільки такий наділ землі не дуже великий, але не дивлячись на це, оформити його можна самостійно, не вдаючись до допомоги ландшафтного дизайнера. Як облаштувати наявний дачну ділянку на 6 соток, і що необхідно врахувати, якщо роботи будуть проводитися своїми руками.

Як облаштувати наявний дачну ділянку на 6 соток, і що необхідно врахувати, якщо роботи будуть проводитися своїми руками

Основні аспекти благоустрою

Так як дачну ділянку на 6 соток не великий? необхідно враховувати деякі нюанси, перед тим, як починати облаштування. До них відносяться:

  1. Спочатку потрібно зробити планування, де і що буде розміщено, тобто створити дизайн-проект.
  2. Потім, визначиться з розмірами, наприклад, якщо заплановано будівництво будинку, саду або грядок, і де будуть виростати овочі.
  3. Неодмінно потрібно вивчити рельєф земельної ділянки, а також особливості, розташованих поблизу ділянок.
  4. Кліматичні умови, оскільки можна дізнатися, яка теплоізоляція знадобиться для майбутніх будівель. Також можна буде визначитися, які зеленню насадження не бажано садити в позначеному регіоні, а які можна.
  5. Важливим аспектом буде з'ясування даних про наявність ґрунтових вод. Оскільки їх присутність зажадає додаткових робіт, а саме робити дренаж і відведення води. А може ви навіть захочете свій власний колодязь, наприклад, абіссінський .
  6. Розподілити доріжки, стежки, щоб можна було вільно переміщатися по ділянці до всіх зон на ньому розташованим.

Всі ці аспекти дуже важливі, тому що вони допоможуть розмістити всі об'єкти на дачній ділянці, які будуть виглядати естетично і гармонійно. Найголовніше, це дотримати важливі моменти і проявити свою фантазію, а далі справа техніки. Якщо хочеться чогось оригінального, але немає бажання звертатися до фахівців, то дизайн-проекти можна переглянути в інтернеті, де представлено безліч ідей з благоустрою дачних ділянок.

Що можна розмістити на 6 сотках

З огляду на, що 6 соток це невеликий шматочок землі (20 х 30 або 15 х 40), але навіть при таких розмірах на ньому можна розмістити не тільки будинок, а також невеликий сад, зону відпочинку і навіть грядки. Як в такому випадку можна облаштувати земельну ділянку в 6 соток своїми руками?

На думку фахівців з благоустрою земельних ділянок, найбільш оптимальними процентними еквівалентом щодо зонування, наявної землі вважається, що на житлову сферу досить буде 20%. Для госп. будівель вистачить і 15%, а ось для саду та городу найбільша частина - 65% від загальної площі. Такі розрахунки надають можливість грамотно реалізувати ландшафтний дизайн з урахуванням переваг власників для комфорту, приємного проведення часу з рідними та близькими людьми. А також зайнятися улюбленою справою, вирощуванням садових і городніх культур, квітів.

особливості зонування

Розподіл зон на дачній ділянці в 6 соток вимагає наявності дизайн-проекту, навіть якщо буде проводитися самостійне його облаштування. Для цього потрібно перенести на папір ідеї для втілення з урахуванням переваг і нюансів щодо оформлення земельної ділянки. Серед них можна виділити такі:

Зона будинку. Центром будь-якого дачної ділянки завжди вважає будинок, оскільки в залежності від його місця розташування буде залежати, де будуть розташовуватися інші зони. В силу того, що ділянка не такий великий, а хочеться, щоб вистачило місця для всіх задумів, то головний будинок цілком можна поєднати з господарською зоною, гаражем, терасою. Варто відзначити, що всі ці об'єкти можуть або примикати до будинку, або розташовуватися в безпосередній близькості.

Зона саду і городу. Як облаштувати садову ділянку на 6 сотках? Цим питанням задаються власники землі, таких розмірів. Хочеться сказати, що це не складно, але якщо заздалегідь обміркувати які насадження будуть там виростати з урахуванням кліматичних умов даного регіону. Як ради можна відзначити те, що рекомендується спочатку розподілити зони для саду, городу, наприклад, для овочів, посадки винограду, і вдвох місце для клумб з квітами.

Зона відпочинку. Більшість власників дачних ділянок планують облаштувати у себе на дачі затишне місце, де можна буде відпочивати, приймати гостей, і просто насолоджуватися свіжим повітрям далеко від міської суєти.

Щоб забезпечити комфортність найкраще розмістити зону відпочинку в глибині ділянки, таким чином виключивши наявність пилу від машин і стороннє люди не будуть заважати своїми пильними поглядами. Крім цього, її розташування рекомендується зробити на ділянці, де протягом дня переважає тінь, щоб була можливість відпочити від палючого сонця в спекотні дні. Неподалік, при бажанні можна розмістити невеликий ставок. Таким чином, в зоні відпочинку завжди буде свіжо.

Дитячий майданчик. Наявність дитячого майданчика також є одним з основних об'єктів на дачі. Адже дачну ділянку передбачає собою не лише місце для відпочинку дорослих. Тому слід передбачити місце для ігор маленьких дітей. Варто відзначити, що рекомендується облаштувати дитячий майданчик навпроти вікон будинку, щоб мати можливість доглядати за дітьми, якщо дорослі, наприклад, будуть перебувати в будинку.

Варто відзначити, що рекомендується облаштувати дитячий майданчик навпроти вікон будинку, щоб мати можливість доглядати за дітьми, якщо дорослі, наприклад, будуть перебувати в будинку

Дитячий майданчик на присадибній ділянці

Також потрібно врахувати такий аспект, що розташування дитячого майданчика повинно знаходитися на сонячному місці, але світло при цьому повинен бути розсіяним, а деяка частина все ж перебувала в тіні протягом дня.

Особливу увагу варто звернути на те, що всі зони на земельній ділянці повинні бути розділені доріжками, щоб було зручно ходити. Їх не обов'язково робити прямими, звивисті стежки виглядають красивіше і гармонійніше.

Оригінальність або практичність

Складністю з облаштуванням шести соток полягає в тому, що при втіленні ідей на такій ділянці завжди супроводжуються вибором, а саме, зробити його практичним або створити чисту естетику. Але на жаль, це досить складно, тому доведеться шукати компроміс, таким чином можна зробити надзвичайної краси дачний світ на маленькій ділянці землі.

Головне пам'ятати, що наявний земельний наділ, це своя власність і робиться облаштування для своїх близьких, тоді робота принесе тільки задоволення, а отриманий результат стане нагородою за вироблені праці.

Законодавство при плануванні ділянки

Ландшафтний дизайн, а також планування 6 соток, що буде проводитися самостійно передбачає собою дотримання закону, а саме норми розташування всіх об'єктів на ділянці (СНиП від 02.07.1989 року). Також до законодавчих норм відноситься і дотримання вимог протипожежної безпеки (СНиП від 02.01.1985 року.) На сьогоднішній день закріплені такі норми:

  • від будинку до «червоної лінії» має бути 5 метрів;
  • від головного домобудівництва до забору сусідів - 3 метри;
  • якщо будови з цегли, то між ними відстань повинна бути 6 метрів;
  • між будівлями, побудованих з дерева - 15 м .;
  • коли споруди змішаного типу, то відстань відповідно складати має 10 метрів;
  • від стіни будинку до паркану - 3 м .;
  • від будівель господарського призначення - 1 м .;
  • колодязь, викопувати бажано на відстані не менше 20 м. від компостній ями і туалету;
  • від будівель для тварин до основних огорож потрібно щоб було 4 метри;
  • від вікон основного будинку і до сусідських господарських будівель відстань має становити 6 метрів;
  • дерева невисокого зросту висаджувати потрібно з відстанню не менше 2-х метрів один від одного;
  • якщо деревах передбачається високий зріст, то передбачена ширина між ними 4 метри;
  • висота огорожі з боку сусідів не повинна перевищувати 1,5 метра, а ось від вулиці обмежень по висоті огорожі немає.

Професійна допомога городника і садівника

Залишилися питання? Запитуйте, не соромтеся Задати питання

Щоб уникнути неприємних ситуацій, а саме скарг з боку сусідів, а також перевіряючих органів, потрібно неодмінно дотримуватися затверджені норми.

Схеми ділянок з плануванням на 6 соток

План дачної ділянки на 6 соток передбачає мінімум будівель

План дачної ділянки на 6 соток передбачає мінімум будівель

План ділянки площею 6 соток включає в себе всі необхідні споруди та чудовий ландшафт

План ділянки площею 6 соток включає в себе всі необхідні споруди та чудовий ландшафт

План на 6 соток з городом і квітником

План на 6 соток з городом і квітником

Приклади планування ділянки на 6 соток

Приклади планування ділянки на 6 соток

Схема ділянки 6 соток орієнтована в основному на споруди

Фото проекти ділянки з плануванням на 6 соток

Фото проекти ділянки з плануванням на 6 соток

На завершення хочеться сказати, що незважаючи на те, що ділянка в 6 соток досить невеликий, але все ж на ньому можна розмістити все необхідне щоб проведений час на ньому було комфортним і приємним
На завершення хочеться сказати, що незважаючи на те, що ділянка в 6 соток досить невеликий, але все ж на ньому можна розмістити все необхідне щоб проведений час на ньому було комфортним і приємним. Експериментуйте з дизайном і декораціями, адже завдяки цьому можна оформити свою ділянку барвисто, яскраво, а саме головне не перестаратися в кількості декорацій, і тоді місце для проведення часу буде гармонійно поєднуватися з навколишнім середовищем.

Як в такому випадку можна облаштувати земельну ділянку в 6 соток своїми руками?
Як облаштувати садову ділянку на 6 сотках?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама