Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як розбити і оформити красивий квітник перед будинком на дачі

  1. Варіант # 1 - клумба, як квітуча геометрія
  2. Варіант # 2 - довгі грядки рабатки
  3. Варіант # 3 - дуже різні бордюри
  4. Варіант # 4 - співдружність рослин на миксбордере
  5. Варіант № 5 - шматочок природного ландшафту "альпінарій"

Для більшості наших співгромадян заміський ділянку перестав бути засобом виживання. Дійсно, ті ж овочі набагато простіше купити в найближчому супермаркеті. Дача все частіше використовується в якості місця відпочинку. Після офісної роботи так хочеться влаштувати собі свято, опинившись в світі ландшафтних вишукувань, красивих рослин і ароматних квітів! Втім, квітники на дачі віталися у всьому часи. Завжди знаходилося місце для гладіолусів, півоній, мальв, золотих куль, тюльпанів і лев'ячого зіва. Ошатний квітник, розбитий біля ганку або в палісаднику, немов зустрічає господаря будинку і його гостей, запрошуючи залишити турботи за порогом, зануритися в чудовий настрій і повноцінно відпочити!

Квітник, розташований безпосередньо перед входом в будинок, грає роль своєрідної візитівки. І від того, наскільки якісно він представить гостям домоволодіння, залежить перше враження, яке вони посіли. Тому дуже важливо визначитися, який квітник перед будинком ми збираємося створити. Адже у кожного виду є свої особливості, які потрібно враховувати.

Варіант # 1 - клумба, як квітуча геометрія

Для клумби характерна сувора геометрична форма: овал, ромб, коло, прямокутник. Характерним для клумб є і вибір місця розташування. Їх розміщують на височини, щоб можна було добре роздивитися все квітучі рослини. Прикладом клумби може бути круглий квітник, розміщення рослин в якому відбувається кільцями.

Прикладом клумби може бути круглий квітник, розміщення рослин в якому відбувається кільцями

Клумба в тому чи іншому вигляді присутня при реалізації будь-якого ландшафтного стилю. Вона універсальна. Можна уявити собі гарний сад без багатьох елементів, але без клумби не можна

Висота рослин може бути єдиної або зменшуватися при просуванні від центру композиції до її периферії. В таких умовах кожна квітка буде добре видно. Висота рослин - не єдиний акцент, який використовується при складанні клумби. Часто для цієї ж мети застосовують і колір. Дуже прикрашає ділянку кругла клумба, рослини в якій розташовані променями від центру до країв.

Стаття в тему: Приклади оформлення красивих квітників і правила створення гарної клумби

Варіант # 2 - довгі грядки рабатки

Якщо необхідно замаскувати невеликий дефект споруди або прикрасити ту частину будови, яка з якоїсь причини не подобається, краще рабатки складно щось придумати. Ці квіткові грядки можуть стати окрасою невиразних садових стежок, рабатки можна розташувати уздовж парканів або паралельно фундаменту котеджу.

Ці квіткові грядки можуть стати окрасою невиразних садових стежок, рабатки можна розташувати уздовж парканів або паралельно фундаменту котеджу

Рабатка може розташовуватися уздовж стіни споруди, приховуючи за своїм цвітінням все її недоліки, які можуть бути непомітні стороннім, але так дратують власників

Зазвичай для рабаток використовують однотипні квіти, витримані в єдиній кольоровій гамі. Але фантазія дизайнера може підказати і інший хід. Наприклад, можна створити рабатку всіх кольорів веселки, чергуючи їх смугами однакової ширини. Дуже добре виглядають рослини, висаджені в шаховому порядку.

Варіант # 3 - дуже різні бордюри

Завершальним елементом складних композицій може стати бордюр. Розташований уздовж доріжок, по периметру клумб або квітника в цілому, бордюр завжди до місця. Втім, в якості самостійного квітника він виглядає не гірше. Для цього потрібні невисокі рослини, які не виростають понад 25 см. В якості бордюрних рослин застосовують не тільки звичний глід, але і яскраві петунії, різноманітні чорнобривці, а також інші квіти ростуть кущами, або трав'янисті рослини.

В якості бордюрних рослин застосовують не тільки звичний глід, але і яскраві петунії, різноманітні чорнобривці, а також інші квіти ростуть кущами, або трав'янисті рослини

Армерия здатна грати роль бордюру, але може стати складовим елементом квітника. Дуже приваблива і, в той же час, невибаглива рослина

Стаття в тему: Бордюрні квіти: вибираємо окантовку для клумби і садових доріжок

Варіант # 4 - співдружність рослин на миксбордере

Ряди самих різних рослин, які зібрані в миксбордер, об'єднує одна якість: вони відмінно ладнають один з одним. Не зазіхати на життєвий простір іншого, не душити сусіда і не воювати за воду і сонячне світло - ось основні якості квітів і кущів, що складають єдиний миксбордер .

Не зазіхати на життєвий простір іншого, не душити сусіда і не воювати за воду і сонячне світло - ось основні якості квітів і кущів, що складають єдиний   миксбордер

Такий квітник з повною підставою можна назвати перлиною будь-якого саду. Його можна розташувати перед будинком, а лава буде дуже доречним: можна сидіти і милуватися

Покрокові інструкції по створенню миксбордеров: https://diz-cafe.com/ozelenenie/miksborder-iz-mnogoletnikov-poshagovo.html

Варіант № 5 - шматочок природного ландшафту "альпінарій"

Альпійська гірка або альпінарій перебуває сьогодні на піку популярності і користується підвищеною увагою як з боку садівників, так і ландшафтних дизайнерів. Навіть палацові комплекси сьогодні використовують альпінарії. Крім справжніх високогірних рослин при їх створенні застосовуються і ті, які тільки зовні нагадують гірські.

Крім справжніх високогірних рослин при їх створенні застосовуються і ті, які тільки зовні нагадують гірські

Звичайно, альпінарій - це квітник, з яким потрібно повозитися. А хто сказав, що буде легко? Зате результат вартий витрачених зусиль

Стаття в тему: Альпінарій: кращі схеми пристрою та приклад побудови своїми руками

Щоб правильно розпланувати, як саме розбити обраний квітник перед будинком, слід зробити ескіз на папері. Краще, якщо він буде кольоровим для наочності. Тоді можна не тільки правильно розпланувати відведений для цієї мети місце, але і розрахувати потребу в посадковому матеріалі і добривах, які знадобляться, щоб втілити задум у реальності.

Слід зауважити, що при плануванні ділянки під квітник потрібно передбачити всі нюанси подальшого догляду за ним. Наприклад, краще не планувати надто широкі посадки, щоб до кожної з культур можна було вільно дотягнутися. Зазвичай ширше 2,5 м посадку робити не варто.

Погодьтеся, що ось таке розміщення квітника дозволяє прикрасити абсолютно будь-який будинок. Романтичний настрій, приплив сил і емоцій в такому житлі забезпечений

Вибір місця навпроти будинку або біля нього закономірний, хоча і не виключає можливість розбити кілька квітників у різних частинах території саду. Є чудові місця для цієї мети уздовж доріжок, на березі водойм або в районі альтанки. Важливо, щоб конкретне місце було визначено вже на стадії планування.

Виходячи з існуючого досвіду подібних посадок, можна запропонувати садівникові планувати клумбу з деяким запасом території «на виріст». Зазвичай при позитивному результаті виникає бажання доповнити вже існуючий квітник і перетворити його. Адже наочний результат, як правило, перевершує плани. Щоб дати можливість втілитися найсміливішим мріям, стане в нагоді територія, відведена про запас.

Культури, які мають стати основою квітника, слід вибирати з урахуванням освітленості ділянки і його грунту. У різних рослин є свої переваги, які потрібно врахувати. Наприклад, тюльпанів найважливіше родючість землі і сонячне світло. Поруч з ними знайдеться місце для однорічників . А іриси , Крокуси і конвалії саме в тіні від будівель або дерев будуть відчувати себе чудово. Нарциси добре виглядають поруч з багаторічними ліліями , Флоксами і півоніями.

Щоб забезпечити клумбі постійне цвітіння, необхідно правильно підібрати рослини. До групи мають увійти не лише весняні первоцвіти і багаторічні рослини, а й посівні однолетники, які при необхідності можна змінювати

Якщо квітник НЕ буде складатися з квітів тільки одного виду, доведеться посадочні групи складати з урахуванням їх вимогам до грунту і освітленості. Важливо, щоб рослини в групі не виявилися антагоністами, провідними безперервні бої. В іншому випадку переможений квітка буде виглядати хворим і його все одно доведеться замінити. Не тільки квіти, а й декоративні трав'янисті рослини з листям привертає забарвлення, будуть відмінною прикрасою для будь-якої клумби.

Мріючи про те, як зробити дійсно гарний квітник, ми обов'язково розуміємо намічений ділянку в кольорі з ранньої весни і до пізньої осені. А це значить, що в наше зібрання повинні бути включені весняні первоцвіти разом з однорічними посівними рослинами і багатолітниками, які складуть кістяк посадки. Змінюючи один одного, різні культури створять ефект безперервного цвітіння . А це саме те, чого ми і добиваємося.

Посадочні роботи необхідно починати з перенесення наявного ескізу на реальний грунт. На цей момент нам необхідно не тільки чітко уявляти собі, як ми збираємося оформляти квітник біля будинку, але і мати під рукою весь посадковий матеріал разом з добривами, а також запас родючої землі. Розмічаємо за допомогою кілочків і мотузки кордону майбутнього квітника.

При створенні квітника можна використовувати не тільки насіння рослин, а й готову до висадки розсаду. Цей метод, до речі, більш привабливий тим, що результат роботи видно практично відразу

Якщо земля наміченого ділянки не була перекопана, слід зняти родючий шар на 20 см. На дно утворився котлован потрібно насипати родючу землю. Знятий грунт необхідно ретельно просіяти, виймаючи кореневища бур'янів, камінчики, скла та інше сміття. Після чого в нього додають добрива, засипають на місце і зволожують. Якщо ви споруджуєте рабатку, на дно квітника необхідно насипати гравій для дренажу.

Засаджувати клумбу слід з центру, просуваючись до країв. В іншому випадку частина саджанців або насіння можуть бути пошкоджені або затоптані. Витягнутий квітник заповнюється послідовно. Переходьте від посадки одного ряду насіння або рослин до наступного. Купчасто квіти краще не розміщувати. Відстань в 30-60 см можна вважати оптимальним.

На завершення робіт висаджується бордюр, після чого можна звірити результат з планом. Особливу увагу рекомендується приділити огорожі, фігурним прикрас і іншим декоративним надмірностей, які так урізноманітнюють не тільки квітник, а й наше життя на дачі.

Розбити квітник - це тільки початок. Щоб він виглядав так, як ви мріяли, необхідно не забувати доглядати за рослинами. Періодичний полив - важлива частина догляду. У перший раз поливати рослини потрібно в момент їх посадки в грунт. Наступний полив буде тільки через кілька тижнів. Важливо враховувати фактичні погодні умови. Незабаром рослини повинні дати сходи. Тепер до поливу додасться необхідність розпушувати грунт і видаляти бур'яни .

Тепер до поливу додасться необхідність розпушувати грунт і видаляти   бур'яни

Ретельний догляд за квітником дозволить вашій праці не пропасти даром. А свідомість того, що всю цю красу ви зробили власними руками, дасть можливість повірити у власну здатність до творчості, що вже чимало

Настає осінь, і останні рослини відцвітають. Однорічні квіти потрібно видалити з клумби. Багаторічні квіти обрізають, залишаючи коріння в землі, і накривають легким матеріалом. Можна проявити далекоглядність і кілочками розмітити місцезнаходження складових квітник рослин. Тоді навесні відновити посадку буде простіше. Потрібно буде обстежувати рослини, видалити або пересадити деякі з них. Уражені або мертві пагони не варто залишати для природного гниття. Краще їх прибрати.

Якщо стежити за квітником, дбайливо доглядаючи за вхідними в його склад культурами, у вас буде чудовий острівець романтики, яким можна буде по-праву пишатися і захоплюватися.

А хто сказав, що буде легко?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама