Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будинок з шлакоблоку

  1. Відгуки про будинки з шлакоблоків

Забудовники часто віддають перевагу блоковим будівельних матеріалів, що дозволяє прискорити зведення будівлі, полегшити конструкцію і зменшити навантаження на фундамент. Але перш ніж будувати будинок з шлакоблоку, слід вивчити особливості цього виду бетону, зіставити його плюси і мінуси, дізнатися основні правила зведення будівель з нього. Доцільно розглянути типові проекти шлакоблочних котеджів або дачних будинків.

Доцільно розглянути типові проекти шлакоблочних котеджів або дачних будинків

Зміст:

  1. Популярні проекти будинків
  2. Відгуки власників
  3. Ціна зведення будинку
  4. Відео як побудувати будинок з шлакоблоку своїми руками

Особливості шлакоблоку і будівництва з нього

Для виготовлення легких блоків в бетонний розчин вводиться наповнювач у вигляді керамзиту, золи, доменного і вулканічного шлаку, черепашнику, піску, тирси, цегляних відходів, щебеневого відсіву. Після заливки в форми суміш пресують, блоки виймають з матриць і сушать на протязі місяця.

Готовий матеріал має ряд позитивних якостей: мала вага, низький коефіцієнт теплопередачі. Оптимальна товщина стін з шлакоблоків для будинку, побудованого в середній смузі Росії, становить 0,6 - 0,9 м, в кліматичній зоні з морозами до - 20 ° C - 0,45 м.

Переваги шлакоблочних будинків:

  • відмова від масивного фундаменту - зазвичай вибирають стрічковий мелкозаглубленного підставу з бутобетона;
  • не потрібні особливі умови транспортування і зберігання блоків;
  • простота монтажу - залучення фахівців для кладки не потрібно, що дозволяє побудувати будинок своїми силами;
  • високий рівень надійності і довговічності за умови відповідної гідроізоляції;
  • вогнетривкість - стіни легко витримують відкритий вогонь і не руйнуються після пожежі;
  • економічність - це випливає з низькою вартістю вихідного матеріалу і трудомісткості робіт.

Недоліки будинків, побудованих з шлакоблоку:

  • нестабільність технічних характеристик будматеріалу - пов'язана з використанням різних добавок; щільність коливається від 500 до 2 000 кг / м3, морозостійкість - від 15 до 30 циклів, теплопровідність - від 0,3 до 0,65 Вт / м;
  • низька вологостійкість;
  • ймовірність використання токсичних шлаків у виробництві.

Щоб уникнути швидкого руйнування будівель, при покупці матеріалу його перевіряють на радіоактивність і міцність (просто кидають блок з висоти 1,5 м - при цьому він повинен залишитися цілим). В якості наповнювача кращий керамзит, щебінь, тирса або цегляна крихта.

Зовнішню обробку для шлакоблочного будівлі вибирають зі спеціальної штукатурки підвищеної міцності, облицювальної цегли, сайдингу або вагонки. Під облицювання монтують утеплювачі: мінеральну вату, пінополістирол і екструдований пінополістирол. Ця обшивка до того ж збільшує звукоізоляцію стін.

Щоб не витрачати час і кошти на індивідуальне проектування, за основу беруть розробки професійних архітекторів і дизайнерів Щоб не витрачати час і кошти на індивідуальне проектування, за основу беруть розробки професійних архітекторів і дизайнерів. Як вибрати проект? Вони представлені в каталогах, розділи яких містять фото та опис будинків із зазначенням їх габаритних розмірів і площі, переліку матеріалів та орієнтовної вартості. Після вибору прийнятного варіанту вивчають комплект креслень, що складається з:

  • архітектурний - містить планування будівлі, кожного поверху і покрівлі;
  • конструктивний - включає схему фундаменту, кроквяної системи, сходів, деталировку вузлів;
  • комунікаційний - складається з електричної, каналізаційної, водопровідної частин.

Будинок з мансардним приміщенням

Іноді у забудовників виникає питання: чи можна побудувати будинок з мансардою з шлакоблоку? Несуча здатність матеріалу дозволяє це зробити, заощадивши при цьому на стінових елементах. Для мансарди не потрібна зовнішня обробка - її замінює кроквяна конструкція, покрівельний матеріал і утеплювач для даху. Приміщення зі скатними стінами дає можливість використовувати його для, спортзалу, кабінету, майстерні.

Проекти будинків економ класу зі шлакоблоків з мансардою та гаражем мають свої плюси і мінуси. Плануючи будівництво, слід вирішити два основні питання: якою буде висота підлоги верхнього поверху і яка кімната розміститься під дахом. Переваги будинків з мансардами:

  • отримання додаткової житлової або господарської площі;
  • економія будматеріалів;
  • оригінальний зовнішній вигляд.

Недоліки будинки економ класу з мансардою:

  • додаткові витрати на опалення;
  • витрати на облаштування вентсистеми;
  • монтаж похилих склопакетів;
  • при низьких стелях виникає проблема з внутрішньої обстановкою.

Компанія «Будинок Мрії» пропонує проекти мансардних будинків з пористих автоклавних блоків YTONG товщиною від 50 до 500 мм.

1. Котедж «Мейсен». Розміри будівлі - 18,4х12,85 м, загальна площа становить 270 м2, з них 116,7 м2 займає мансарда. На першому поверсі розташовані вітальня, кабінет, кухня і комора. Другий поверх відведений для трьох спалень, розділених холом. Гараж розрахований на два автомобіля, його площа - 35 м2, над ним розміщується горищне приміщення. Згідно з проектом заплановано застосування стінових шлакоблоків товщиною 500 мм.

Згідно з проектом заплановано застосування стінових шлакоблоків товщиною 500 мм

Двоповерховий будинок

До початку будівництва будинку в два поверхи з шлакоблоку пропонується розглянути проекти від компанії «Будинок Мрії».

1. «Капітан». Розміри котеджу 14,3 х 10,7 м, загальна площа 154,8 м2. Під перший поверх відведено 94,5 м2: тут розміщуються тераса, кухня, вітальня, бойлерна і передпокій. Другий поверх займає 60,3 м2, на ньому знаходиться дві спальні і гардеробна. Скат несиметричною двосхилим покрівлі з одного боку спирається на колони, при цьому утворюється крита стоянка для автомобіля. У проект закладено блоки YTONG товщиною 500 мм.

У проект закладено блоки YTONG товщиною 500 мм

2. «Білефельд». Заміський будинок з заскленим балконом-їдальні і великою терасою. Розміри будівлі 10,2 х 9,8 м. Загальна площа - 157 м2, в тому числі: перший поверх - 87,3 м2, мансардний - 69,8 м2. На першому поверсі розташовуються дві вітальні, дві тераси і кухня, на другому - їдальня і дві спальні. Будинок призначений для сезонного проживання, тому для його зведення використовують блоки товщиною 300 мм.

Будинок призначений для сезонного проживання, тому для його зведення використовують блоки товщиною 300 мм

Відгуки про будинки з шлакоблоків

«Перед тим як купити шлакобетон, я провів його радіологічний аналіз. Живу в будинку вже 7 років, на здоров'я не скаржуся. У кімнатах взимку тепло, влітку не жарко. »

Михайло Сафроненко, Єкатеринбург.

«Побудував шлакоблочний будинок протягом відпустки. Сподобалося, що розчину йшло в два рази менше, ніж на цегляну кладку. Для перегородок я взяв більш тонкі блоки - заощадив і полегшив конструкцію. »

Андрій, Московська область.

«Нещодавно побудував будинок з шлакобетонних блоків, зовні утеплив пінопластом 100, щільність 15. Потім зашпаклював зверху і пофарбував. Усередині стіни вирівняв шпаклівкою, а зверху зробив декоративну штукатурку - виглядає оригінально, коштує недорого. »

Віктор Тереньтьев, Нижній Новоград.

Вартість будівництва і проектування шлакоблочних будинків Вартість будівництва і проектування шлакоблочних будинків

Проект будинку з шлакоблоку 8х9, навіть за умови зведення його своїми руками, рекомендується замовляти в будівельній організації. Для початку замовник складає технічне завдання - ескіз з основними розмірами. На кресленні вказують форму фасаду і даху, розташування віконних і дверних прорізів, димоходу. Взявши за основу техзавдання, розробник створює проект з урахуванням характеристик грунту і кліматичних особливостей на основі будівельних норм і правил.

Після готовності креслень замовник звертається до підрядника, який обраховує вартість робіт. Матеріали, зазначені в специфікації, набувають самостійно або ж вони включаються до загального кошторису будівництва. Середня вартість індивідуального проектування складає 300 руб / м2, а будівництво двоповерхового шлакоблочного будинку 8х9 м разом з матеріалами обходиться в 1830 000 - 1900 000 рублів.


Як вибрати проект?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама