Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

дачні будинки | Будівництво і реконструкція будинків

Сьогодні будинки з бруса в Нижньогородській області та інших регіонах країни поширені досить широко. Основні причини цього: відносно невисока вартість будинків з бруса, простота виготовлення і збірки зрубу, висока екологічність матеріалу.

Існує кілька основних типів бруса, що використовуються в приватному будівництві: цілісний пилений брус, профільований і клеєний брус.

Найбільш простим і дешевим матеріалом є класичний пилений брус. Виготовляють його шляхом формування з колоди геометрично правильного паралелепіпеда необхідних розмірів за допомогою спеціального верстата з системою пив / фрез. Будинок з бруса в цьому випадку виходить цілком бюджетним, швидко виготовляється і збирається, проте, має цілий ряд істотних недоліків, які часом вимагають серйозних фінансових довкладень. Як і всі деревні матеріали, брус легко горить, піддається впливу вологи, бактерій і грибків. До того ж пилений брус зазвичай виготовляється неструганих, природної вологості. Все це означає, що будинок з бруса зажадає додаткової зовнішньої і внутрішньої обробки, обробки дерева від горіння і гниття, крім того, рекомендується зробити перерву в будівництві як мінімум на рік, для висихання і усадки матеріалу. Дуже трудомістким і нерідко багатоетапним також є процес конопатки таких будинків з бруса через великі щілин при складанні і значної деформації бруса при висиханні.

Профільований брус істотно дорожче, однак, допомагає позбутися від ряду проблем пиленого бруса. В Профільований брус істотно дорожче, однак, допомагає позбутися від ряду проблем пиленого бруса горизонтальній площині брус в зрубі стикується шляхом спеціальних замків шип / паз. У поєднанні з добре вивіреними розмірами і вистругав поверхнею це дозволяє позбутися від продувності щілин і мінімізувати зазори. Будинки з бруса мають хорошу теплоізоляцію і відмінний зовнішній вигляд, що дозволяє обійтися без додаткової обробки. Але обробляти дерево від гниття, грибка і підвищеної пожежонебезпеки все ж варто і в цьому випадку, крім того, деякі фахівці радять так само декоративні покриття у вигляді спеціальних просочень і лаків. Зіпсувати зовнішній вигляд такого будинку з бруса можуть лише тріщини, що неминуче виникають при висиханні і усадки будинку.

Клеєний брус - ще більш дорогий варіант. Він практично не схильний до усадки і деформацій, має відмінний зовнішній вигляд, не схильний до гниття і поразки грибком. Однак, популярність цього матеріалу сильно обмежується через його високу ціну і більш низькою екологічності через застосування клею.

В цілому, будинки з бруса є відмінним і недорогим варіантом для приватного будівництва, проте, на думку багатьох експертів, все ж поступаються будівлям з оциліндрованої та рубленої колоди. І справа тут не в ціні. Хоч би яким ні брус - при його виробництві радикально порушується природна структура дерева, оголюються внутрішні пухкі шари деревини, а щільна зовнішня частина здебільшого видаляється. Зрозуміло, що міцність, теплоізоляція і природна вентиляція такої будівлі будуть далекі від показників дерев'яних будинків.

Вартість будівництва дерев'яних будинків в нашій компанії від 8000 руб. / М2.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама