Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні клумби своїми руками.

  1. Клумби ділять на наступні види:
  2. Правила, якими слід керуватися при виборі квітів
  3. кам'яні клумби

Квітучий і доглянутий сад - це заповітне бажання будь-якого домовласника Квітучий і доглянутий сад - це заповітне бажання будь-якого домовласника. Гарні клумби, які розповсюджують прекрасний аромат і дарують позитивні емоції повинні бути невід'ємною частиною будь-якої ділянки. Не кожен може собі дозволити вдатися до послуг флориста або ландшафтного дизайнера, які допоможуть створити на ділянці райський куточок, тому в рамках даної статті ми детально розповімо, як своїми руками спорудити клумбу.

Клумби ділять на наступні види:

  • Регулярні - тут рослини необхідно посадити таким чином, щоб читався строгий геометричний характер композиції;
  • Клумба-панно - це створення орнаментів і малюнків за допомогою використання різних низькорослих рослин;
  • Килимові - в їх оформлення застосовуються карликові рослини різних кольорів, посаджені таким чином, щоб ансамбль в цілому був схожий на східний візерунчастий килим;
  • Всесезонні - тут рослини слід підбирати таким чином, щоб період їх цвітіння послідовно змінював один одного - клумба буде яскравою і красивою з початку весни і до осені;
  • газовий котел

  • Острівні клумби - вони відрізняються відсутністю бордюрів і огорож, це може бути невелика група квітів в будь-якій частині земельної ділянки;
  • Каскадні клумби - для них характерна наявність декількох поверхів, а також оформлення за допомогою рослин різних сортів.

Форма клумб буває різною - прямокутної, овальної, круглої, каплевидной, хвилястою. В першу чергу необхідно слідувати загальному стилю ділянки, в іншому випадку може виникнути зорове невідповідність. Професійні дизайнери, як правило, вважають за краще чіткі і прості лінії, тому як квітники химерної форми можуть зіпсувати враження від усього саду. У процесі створення клумб застосовується маса різноманітних матеріалів - гравій, камінь, дерево, вербові гілки, цегла, камінь і навіть, як не дивно - колісні шини.

Правила, якими слід керуватися при виборі квітів

Місце для клумби вибирають, перш за все, грунтуючись на принципі гармонії і згідні. У другу чергу, слід враховувати характерні особливості обраних вами рослин. Клумба, в ідеалі, повинна була добре захищена від протягів та вітру, при цьому квіти будуть отримувати необхідну кількість сонячної енергії. До підбору кольорів потрібно підходити дуже ретельно. Вони повинні в плані утворювати гармонійну композицію. Для фону прекрасно підходять холодні відтінки - темно-синій, фіолетовий, зелений, а смисловими акцентами можуть служити помаранчевий, жовтий, червоний, а вже, щоб їх підкреслити, використовують білий і світло-блакитний. Колористичне рішення грає важливу роль в оформленні клумби, тому як неграмотно підібрані кольори можуть викликати зоровий дискомфорт.

Використовувані квіти можуть бути різної висоти, проте слід контролювати, щоб невеликі квіти не затінювали високими екземплярами. По центру клумби розташовують невеликі чагарники і найбільш високі рослини, що обрамляють карликовими і середньорослі екземплярами. Квіти бажано висаджувати розсадою, а не за допомогою насіння - може зійти тільки частина насіння, внаслідок чого квітник буде позбавлений симетрії. Для того щоб не витрачати влітку на догляд за клумбою багато часу, можна посадити декоративну траву - вона не дасть рости бур'янам і підкреслить красу квітів.

кам'яні клумби

Камінь не дарма вважається вельми естетичним і надійним матеріалом для будівництва. З ним досить важко працювати через значну вагу - його нелегко укладати і перевозити. Однак можна використовувати для клумби і камені невеликого розміру - доломіт, дикий окатиш, річкова галька, мармур, туф, піщаник або граніт.

Найпростіша клумба - камені, викладені по всьому периметру квітника, які злегка втиснули для фіксації в землю. Також можна піти іншим шляхом і спорудити щось подібне на так звану альпійську гірку.

Для того щоб отримати більш солідну і надійну клумбу, з каменю викладають кілька рівнів таким чином, щоб вийшло подобу стіни. Починають з розмітки меж потенційної клумби, потім приступають до фундаменту. По периметру всього квітника роблять канавку глибиною близько 30 сантиметрів, після чого вистилають руберойдом або поліетиленом поверхню з метою гідроізоляції, ну і в останню чергу - бетонують.

Пристрій бетонного фундаменту необов'язково, але тільки в тому випадку, коли висота кам'яної клумби буде невеликою. Тут вириту траншею засипають піском на 1/3 її висоти, після - укладають найбільші камені, здатні витримати вагу наступних шарів. Оскільки камені без обробки відрізняються за формою і розміром, в процесі кладки з'являються зазори, які слід засипати землею, а також щільно утрамбувати.

Стіну з каменю споруджують за допомогою розчину або застосовуючи спосіб сухої кладки. Коли висота стіни менше 0,5 метра, можна вибрати сухий метод - тобто камені укладаються рядами без використання всіляких спеціальних сумішей. Землею засипають порожнечі, що утворилися, головне - щоб вони були мінімальні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама