Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дачні побутівки - види конструкцій

  1. Види дачних побутівок за конструкцією
  2. Фактори будівництва дачної побутівки

З приходом весни багато городян відправляються на дачу, щоб посадити овочі, облаштувати ландшафт і позалицятися за садом

З приходом весни багато городян відправляються на дачу, щоб посадити овочі, облаштувати ландшафт і позалицятися за садом. У цій справі допомагають не тільки хороші інструменти, але і дачні побутівки, в яких розташовується і весь інвентар.

Види дачних побутівок за конструкцією

Дані споруди існують в різних варіаціях, якими є:

Щитова споруда. Такий вид битовки вважається найпростішим і низько витратним методом будівництва. У зв'язку з тим, що споруда не має ребра жорсткості, він нестійкий під впливом сильних вітрів і морозів. Каркас на основі тонкого бруса, із зовнішнього боку покривається вагонкою, а з внутрішньої - ДСП-плитами. Для покрівлі застосовують нетовсті металеві листи. Дану конструкцію при настанні холодів розбирають.

Каркасна споруда. Побутівка каркасного характеру має більш міцну конструкцію, яка не вимагає сезонної перебудови. Наявність ребер жорсткості допомагають спорудження витримати зміни погоди. Побутівка утеплюється, тому може застосовуватися протягом цілого року. Звичайно, така споруда має більш витратний монтаж, однак, міцність покриває всі витрати. Для спорудження такої битовки використовують каркас на основі дерев'яного бруса, сталевий профіль і металевий кут. Для зовнішньої обшивки підходять OSB - листи, а для внутрішнього утеплення - мінеральна вата або гідроізоляційна плівка.

Побутівка з бруса. Таку споруду споруджують з великих колод, нагадує капітальну споруду. Побутівка такого характеру носить кілька призначень:

  • для інструментів та інших речей
  • баня
  • льох
  • тераса або альтанка
  • гараж.

Для цього необхідно заздалегідь розпланувати проводи всіх комунікацій і перегородчастих елементів.

Побутівка - контейнер. Для монтажу застосовують сендвіч-панелі і каркас на основі металевого швелера. Стіни зводять з блоків багатошарового характеру, які включають утеплення, зовнішню обшивку і внутрішнє покриття. Контейнер більш практичний в експлуатації і стійкий до погодних умов, добре зберігаючи тепло всередині побутівки.

Фактори будівництва дачної побутівки

Перед тим як почати будову битовки, необхідно врахувати всі ознаки, які будуть впливати на практичність споруди:

Варто вибрати більш якісні матеріали для монтажу, щоб побутівка прослужила набагато довше.

Дерев'яні вироби краще попередньо покрити антисептиком або спеціальним просоченням.

Для безпеки від пожеж краще вибрати місце більш віддалене від розташування будинку.

Необов'язково викладати фундамент для битовки, можна і для заснування використовувати шлакоблоки.

Потрібно враховувати і місце для під'їзду транспорту, при нагоді переміщення великих об'єктів побутівки.

Матеріал надано виробником побутівок - побутівка 50 .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама