Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ландшафтний дизайн дачної ділянки 20 соток

  1. Як спроектувати дизайн ділянки

У пошуках прекрасного людина завжди повертається до природи. Саме з метою оточити себе красою, комфортом і затишком виник напрямок ландшафтного дизайну.

Що таке ландшафтний дизайн Що таке ландшафтний дизайн

Ландшафтний дизайн - мистецтво, що поєднує в собі архітектуру, ботаніку і філософію. Це спосіб перетворення ділянки земля для створення неповторних і оригінальних рішень, максимально втілюють уявлення творця про гармонію і досконалість.

Реалізувати мрію можна за допомогою скульптур, фонтанів, штучних ставків, мощених доріжок і т.д., однак є негласне правило: дотримуйтесь узгодженість елементів.

Важливо! Весь проект дизайну дачної ділянки - в єдиному стилі.

Сучасні дизайнери пропонують більше 20 стилів проектування ландшафту, зупинимося на найбільш поширених:

  1. Класичний (французький, або регулярний): особливістю цього напрямку стали сувора симетрія, точні геометричні фігури. Обов'язкові компоненти: ідеально рівно підстрижені живоплоти і прямі доріжки. Даний стиль підходить ділянках з великою площею від 15 соток.
  2. Англійська (природний, або натуральний). Основне гасло - природність. Плавні лінії, ненав'язлива асиметрія, петляють доріжки, які ведуть гостя по мінливих пейзажів.
  3. Мавританський (мусульманський сад) - дизайн, який сповнений сонячного світла, відбиватися від мозаїки, мармурових фонтанів, стрілчастих вікон альтанок і великих ваз. Килимові клумби з квітами яскравих відтінків і обов'язковий центральний елемент - фонтан або штучний ставок.
  4. Провансальський сад: акуратні компоненти декору, садові скульптури, тонкі струмочки і трави з ніжними ароматами (лаванда, чебрець) Франції.
  5. Сільський (кантрі): стрижений газон замінюється недбалої галявиною з конюшиною і кульбабами, елементи розміщені довільно, обов'язкове природність: дерев'яні альтанки, глиняні горщики для квітів.
  6. Японський - східний стиль, який підпорядковується мінімалізму: групи каменів, розташованих в різних кутах, як основа, яка буде доповнена дрібними складовими: бонсай, сакура, ліхтарики. Цей напрямок може бути використано для маленьких ділянок - до 6 соток.

Важливо! У всіх стилях, навіть в самих природних і недбалих, присутній логічний центр, навколо якого будується композиція. Це може бути ставок, кам'яне вогнище або багаторічна дерево.

Як спроектувати дизайн ділянки

В ділянці площею 20 соток можна втілити будь-яку фантазію. Однак починати потрібно з докладною планування за алгоритмом:

Важливо! При виборі дизайну саду до уваги береться клімат, склад грунту і рельєфність території, щоб посаджені рослини радували Вас не один рік.

Облагородити територію навколо заміського будинку для проводження приємних вечорів у колі сім'ї, прийому гостей і просто для власного почуття спокою і гармонії - завдання не з простих. Тому, якщо Ви хочете, щоб сад радував Вас не один десяток років - зверніться до фахівців.

Кращі дизайнери нашої фірми врахують всі особливості місцевості і допоможуть Вам створити куточок комфорту і природної краси.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама