Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облаштування дачного душа своїми руками

  1. Проектування вуличного душа
  2. Вибір місця на ділянці
  3. підготовка підстави
  4. Закладка фундаменту
  5. облаштування зливу
  6. зведення каркаса
  7. установка бочки
  8. Будівництво душа на дачі:
  9. Душ з природним підігрівом:

Екологія потребленія.Усадьба: Літній душ - одна із значущих будівель на заміській ділянці. Як облаштувати душ на дачі своїми руками, спорудивши надійну і довговічну конструкцію при мінімумі фінансових вкладень? Керуючись порадами майстра, ви з легкістю впораєтеся з поставленим завданням.

У спекотні місяці наявність річного душа є однією з умов комфортного перебування на заміській ділянці. Душ дає можливість освіжитися після трудового дня, знявши втому і зарядити бадьорістю для нових справ.

Літній душ простий планування на дачній ділянці

У тому, щоб побудувати душ на дачі своїми руками, немає нічого складного. Потрібно лише накидати креслення і визначитися з розмірами майбутньої споруди, підготувати необхідні матеріали і виділити трохи вільного часу.

Проектування вуличного душа

Варіантів облаштування літнього душа безліч. Це може вийти проста конструкція з дерев'яного каркаса з невеликим баком на даху і з фіранкою, що захищає від вітру і цікавих поглядів. Або ж повноцінна кабінка з міцними стінами і дахом, здатної витримати важку бочку, наповнену водою.

Або ж повноцінна кабінка з міцними стінами і дахом, здатної витримати важку бочку, наповнену водою

Варіанти конструкції річного душа

Але в будь-якому випадку літній душ повинен бути комфортним і просторим. Продумуючи габарити майбутньої душової кабінки, враховуйте, що необхідно передбачити захищене від бризок води місце для зберігання банного приладдя і розвішування одягу. Для цього буде потрібно від 40 до 60 см площі приміщення.

З досвіду майстрів, які вже звели душ на дачі своїми руками, для комфортного прийняття водних процедур достатнього приміщення розміром в 160х100 см або 190х140 см і заввишки в 2,5-5 метра.

Вибір місця на ділянці

Конструкція річного душа припускає, що нагрів води буде здійснюватися від сонячного тепла. Тому під установку душової кабіни краще виділити добре освітлюється ділянку, де сонячні промені будуть активно прогрівати бак з водою протягом усього світлового дня.

Тому під установку душової кабіни краще виділити добре освітлюється ділянку, де сонячні промені будуть активно прогрівати бак з водою протягом усього світлового дня

Оптимальним місцем для будівництва душа буде сонячне місце

При виборі місця варто продумати і зручність подачі води, забезпечивши, по можливості, автоматичне наповнення бака.
Розумно буде і потурбуватися заздалегідь про стік води, розмістивши спорудження на природному узвишші, або зробивши для цього невелику насип так, щоб вона після омивання надходила в септик або відстійник.

підготовка підстави

При зведенні легковагій каркасної конструкції закладати основу зовсім не обов'язково, але при будівництві стаціонарного річного душа цей етап робіт не омінуть.
Для проведення робіт будуть потрібні:

  • Рулетка і рівень;
  • Кілочки і шнурок;
  • Штикова лопата;
  • Садовий бур;
  • Відрізки руберойду;
  • Металева сітка;
  • Щебінь і пісок;
  • Цементний розчин.

Підготовка підстави для літнього душа

Розміри фундаменту залежать від будівельних матеріалів, з яких буде зводитися споруда. Для будівництва душа з шлакоблоку або цегли під облаштування плитного фундаменту потрібно риття котловану глибиною близько 15 см.
Роботи проводять в декілька етапів. Визначившись з місцем облаштування літнього душа, готують майданчик:

  1. За допомогою рулетки, кілочків і шнурка розмічають майданчик необхідного розміру.
  2. У відповідному регіоні знімають шар дерну глибиною в 15 см.
  3. Вирівнюють підстава котловану.
  4. Дно котловану вистилають «подушкою» з піску і заливають розчином, створюючи рівну поверхню.

Порада: Якщо в якості статі душовою планується використовувати дерев'яний або металевий каркас, перед заливкою підстави необхідно підготувати місце для стійок, встановивши для цього вертикально обмотані руберойдом палиці потрібного діаметру.

Закладка фундаменту

Виконуючи стяжку підлоги, краще використовувати рівень і напрямні, адже тільки горизонтальна поверхня здатна стати надійною основою для всієї конструкції. На цьому етапі зведення варто також подбати про облаштування зливу, паралельно з бетонної стягнутий виконавши жолоб, армований металевою сіткою.

На цьому етапі зведення варто також подбати про облаштування зливу, паралельно з бетонної стягнутий виконавши жолоб, армований металевою сіткою

Фундамент для зведення капітального річного душа

Застосовуючи стовпчастий або фундамент палі під каркасний літній душ, котлован рити не доведеться. Досить лише на місці установки опорних стовпів за допомогою садового бура зробити отвори завглибшки близько 1 метра.

У них необхідно вставити металеві стійки, висота яких становить 1,2 м, а D = 90 мм, так щоб стійки височіли над поверхнею грунту на 20 см. Стовпчики з пустотілих труб наповнюють цементним розчином, розведеним з щебенем і піском в пропорції 1: 5 : 3 і чекають, поки він набуде необхідної міцності.

Важливо: Щоб продовжити термін служби металевих стовпів, заглиблюється в землю кінці необхідно попередньо обробити відпрацьованим машинним маслом.

облаштування зливу

Септик для літнього душа краще розміщувати не під душовою кабіною, а на невеликій відстані від неї. Це дозволить попередити його заливання великими обсягами води, попередивши тим самим руйнування фундаменту і грунту.

Для його облаштування викопують яму глибиною близько 2 метрів, оформивши стінки кладкою з цегли або шлакоблоку. Деякі умільці для цієї мети використовують автомобільні покришки, викладаючи їх один на одного у вигляді колодязя. До готового септика підводять жолоб для зливу води і прикривають щитом, збитим з дерев'яних дощок.

Варіант облаштування зливу для літнього душа

Стінки жолоби для стоку води краще оформити водотривким матеріалом: руберойдом, гидростеклоизола або звичайною ПВХ плівкою. Його розташовують під ухилом так, щоб стік прямував в сторону дренажної ємності.

У самій душовій кабінці встановлюють металевий або емальований піддон, який без особливого клопоту можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. З нього вода буде стікати прямо в стічний жолоб.

Порада: Частково вирішити питання дренування грунту можна, висадивши біля душової кабінки вологолюбні багаторічники, такі як купальница, язичник, рябчик, ірис, вербейник.

зведення каркаса

Літній душ з брусів або дощок - один з найпопулярніших варіантів потрібного в господарстві споруди. Для зведення конструкції краще використовувати хвойні породи, головним достоїнством яких є:

  • Висока щільність;
  • вологостійкість;
  • Високий рівень смолистости;
  • Здатність витримувати великі навантаження.

Каркас для душа з брусів

Для спорудження каркаса використовують бруси 100х100 мм. Спочатку збирають нижню раму, фіксуючи її за допомогою болтового з'єднання до опорних стовпів або гвинтовим палях. При монтажі краще використовувати довгі болти з повним збігом осей.

Встановивши вертикально дерев'яні опори, виконують верхню обв'язку. Для додання конструкції додаткової стійкості бічні рами закріплюють розпірками.
В якості обшивки відмінно підходить строганная деревина хвойних порід. Вона має презентабельний зовнішній вигляд і гармонійно вписується в навколишній ландшафт.

Важливо: Щоб продовжити термін служби деревини, її бажано обробити антисептичним і вологовідштовхуючим складом, або просто покрити в 1-2 шари лаком для зовнішніх робіт.

Зведення стін дерев'яного літнього душа

Забезпечити щільне прилягання двері допоможуть спеціальні ущільнювачі. Двері в кабінку також необхідно пофарбувати або прооліфити.

Для внутрішнього оздоблення кабінки можна використовувати пластикові панелі, клейонку або лінолеум. Фото з цікавими варіантами оформлення можна підглянути в інтернеті.

установка бочки

При виборі бочки необхідного обсягу зазвичай керуються формулою, що на одну людину вистачає до 40 літрів води. Для облаштування літнього душа на сім'ю з трьох-чотирьох осіб достатньо встановити бочку об'ємом в 200 літрів. Якщо ж вибирати між пластиковою і металевою ємністю, то варто відзначити, що пластик легше за вагою, але метал (пофарбований в чорний колір) швидше нагрівається.

Якщо ж вибирати між пластиковою і металевою ємністю, то варто відзначити, що пластик легше за вагою, але метал (пофарбований в чорний колір) швидше нагрівається

Різні схеми подачі води з природним підігрівом

Маленька хитрість: Щоб забезпечити більш швидке нагрівання води, зовнішню поверхню даху під бочкою можна вистелити светоотражающим матеріалом типу оціновкі або фольги.
Ємність укладають на дах і фіксують за допомогою ременів. Залишається тільки вибрати потрібну схему подачі води в кабіну:

  • вирізати два отвори для наповнення водою і підключення краника з розсіювачем, наповнити ємність і насолоджуватися водними процедурами.
  • педальная схема, схожа з першою але подача води здійснюється за допомогою педалі а не вентиля як в першому випадку.

Другий варіант більш складний, але при цьому дуже економічний тому вода надходить в душ дозовано і в потрібний момент, що дуже зручно. Обидва варіанти з природним обігрівом води. Також можливий варіант з підключенням електрообігріву води. Наявність електротена в бочці, тягне за собою відмову від бочки з простого пластика (краще використовувати метал) і включення в схему ще однієї ємності для подачі холодної води.

Наявність електротена в бочці, тягне за собою відмову від бочки з простого пластика (краще використовувати метал) і включення в схему ще однієї ємності для подачі холодної води

Схема облаштування бака для літнього душа

Холодна вода заощадить чимало електроенергії т.к митися тільки водою, що підігрівається вельми не практично і не зручно, тому що немає можливості регулювання температури подачі води. Також знадобиться змішувач або якась схема з двома кранами і необхідність підведення електрики. Хоча електрику так і так бажано провести воно необхідне для освітлення душа. опубліковано econet.ru

Будівництво душа на дачі:

Підписується на НАШ youtube канал Еконет.ру, що дозволяє дивитися онлайн, скачати з ютуб безкоштовно відео про оздоровлення, омолодження людини. Любов до оточуючих і до себе, як почуття високих вібрацій - важливий фактор оздоровлення - econet.ru.

Ставте лайки, діліться з ДРУЗЬЯМИ!

https://www.youtube.com/channel/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/videos

Підпишіться - https://www.facebook.com/econet.ru/

Душ з природним підігрівом:

Підписується на НАШ youtube канал Еконет.ру, що дозволяє дивитися онлайн, скачати з ютуб безкоштовно відео про оздоровлення, омолодження людини. Любов до оточуючих і до себе, як почуття високих вібрацій - важливий фактор оздоровлення - econet.ru.

Як облаштувати душ на дачі своїми руками, спорудивши надійну і довговічну конструкцію при мінімумі фінансових вкладень?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама