Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Падалка для дачі з дерева: відео-інструкція як зробити своїми руками, фото і ціна

  1. Що можна виготовити з дерева
  2. Кілька корисних ідей декору дачної ділянки
  3. Фігурки для дачі
  4. використовуємо колоди
  5. Корнепластика і дизайн дачі
  6. На завершення

Всі фото зі статті

Будь-дачну ділянку можна прикрасити різними виробами, це тільки піде на користь його зовнішнім виглядом і додасть йому неповторності. З огляду на специфіку дачних «прикрас», цілком підійдуть і саморобні вироби, витрачатися на їх покупку немає сенсу. Фабрична точність не потрібна, а невеликі огріхи ручного виготовлення підуть тільки на користь.

Фабрична точність не потрібна, а невеликі огріхи ручного виготовлення підуть тільки на користь

Забавна композиція, виготовлена ​​з фанери

Що можна виготовити з дерева

Відразу варто обмовитися, що при виборі матеріалу упор будемо робити на максимально низьку вартість. Дачні вироби з дерева своїми руками можна виготовити навіть з різних обрізків пиломатеріалів (підійде дошка, обрізки бруса, штапики, планки, фанера і т.д.), так що в хід піде буквально все, що є під рукою.

З огляду на буйство фантазії наших громадян, складно класифікувати всі вироби з дерева, але у випадку з дачею можна виділити ряд тих, які зустрічаються найчастіше:

  • . Як приклад можна привести зовсім маленькі фігурки садових гномів, для їх виготовлення знадобиться всього лише шматок не надто товстого колоди (тулуб), а також гілочки (руки) і голова з капелюхом;

Замість садового гнома згодяться і такі «дерев'яні чоловічки»

Зверніть увагу! Навіть вироби скромних розмірів можуть приносити користь. З того ж обрізка стовбура дерева довжиною 15-20 сантиметрів можна виготовити горщик для квітки або оригінальну підставку.

  • . Мова не йде про звичні стільцях, лавках або столах з дощок і бруса. Мається на увазі щось особливе, наприклад, лава, виготовлена ​​з цільного товстого колоди з випиляним сегментом. В цьому випадку вона виступає швидше прикрасою саду, а можливість присісти і відпочити - лише приємне доповнення;

Колода виконує роль невеликої клумби

Важливо, що велика частина перерахованих варіантів використання дерева в оформленні дачної ділянки виконують крім декоративної, ще й практичну функцію.

Кілька корисних ідей декору дачної ділянки

При виборі на користь самостійного виготовлення елементів декору, ціна часто грає не найважливішу роль. Тут важливо скоріше не те, що вдасться трохи заощадити, а то, що виріб, виготовлена ​​самостійно гарантовано буде унікальною. Це набагато краще, ніж фабричні вироби з багатотисячним тиражем.

Фігурки для дачі

З матеріалів знадобиться шматок стовбура товщиною приблизно 10-15 см і довжиною близько 20 см. Замість капелюха підійде навіть звичайна непотрібна металева або пластикова миска. Руки замінять рукавички для с / г робіт, а ноги - стара дачні взуття.

З'єднується це все за допомогою клею, додатково можна використовувати і тонкий дріт. Звичайно, описаний самий бюджетний варіант, зате він точно не зажадає взагалі ніяких витрат, та й старим речам застосування знайдеться.

Ще один приклад нескладної садової фігурки

Важливим є обрана колірна гамма. Якщо для великих садових скульптур рекомендують дотримуватися спокійних кольорів, то тут все в точності навпаки - наша фігурка повинна яскравою плямою виділятися на тлі навколишнього її зелені.

Зверніть увагу! Дерево навряд чи довго прослужить, перебуваючи на відкритому повітрі, тому деревинку потрібно перед роботою просушити, а потім просочити будь-яким антисептиком. Кора або відділяється від деревини, або навпаки приклеюється.

Якщо є навички різьблення по дереву , То краще буде просто вирізати лицьову частину садового гнома з цільного шматка дерева. Правда, такі дерев'яні вироби для дачі своїми руками потребуватимуть відповідного інструменту, так і без належного досвіду навряд чи щось вартісне вийде.

Приклад чудовою різьби

Професіонали виготовляють скульптури побільше. При цьому основні риси надаються бензо- або електропилкою, а чистове доведення вже виконується вручну. Виглядають такі скульптури просто приголомшливо.

використовуємо колоди

Звичайна лавочка може перетворитися ще й на прикрасу ділянки, знадобиться лише трохи фантазії.

Є кілька способів перетворити звичайну лавку на витвір мистецтва:

  • . Бензопилою випилюється частина колоди, і вийшла виїмка грає роль сидіння і спинки;

Оригінальна лава

  • . У них проробляються наскрізні отвори під дошки сидіння;
  • . Зазвичай такі лави виготовляються із цільної великої корчі або просто великого стовбура, але без навичок роботи з деревом не обійтися, так що це явно не варіант для широкого кола споживачів.

Така лавочка прикрасить будь-яку дачну ділянку

Ті ж обрізки стовбурів можна використовувати і як заміну столу і стільців для нього. У цьому випадку все, що потрібно буде зробити - видалити кору і обробити дерево для захисту від гниття .

Ще один варіант використання обрізків стовбурів - пристрій клумб. В цьому випадку обрізки стовбура підганяються по довжині і розміщуються по периметру майбутньої клумби, вони будуть виконувати роль підпірної стінки. Для того, щоб ця стінка не руйнуючи під дією навантаження від грунту, можна обв'язати стінку по периметру дротом.

Для того, щоб ця стінка не руйнуючи під дією навантаження від грунту, можна обв'язати стінку по периметру дротом

Обрізки стовбурів грають роль підпірної стінки

Зверніть увагу! Така підпірна стінка все одно буде не дуже міцною, адже в землю дерево не заглиблюється. Тому висота клумби зазвичай обмежується 20-30 см.

Якщо в сім'ї є діти, то колоди можуть використовуватися і для виготовлення частини елементів дитячого майданчика. Наприклад, з обрізків можна виготовити симпатичний паровозик з низкою вагонів. Вся інструкція зводиться до того, щоб підібрати колоди по діаметру і довжині, вибрати в них простір для «пасажирів і машиніста» за допомогою тієї ж бензопили і розфарбувати конструкцію в веселі кольори.

Вся інструкція зводиться до того, щоб підібрати колоди по діаметру і довжині, вибрати в них простір для «пасажирів і машиніста» за допомогою тієї ж бензопили і розфарбувати конструкцію в веселі кольори

Веселий дитячий паровозик

Корнепластика і дизайн дачі

Суть Корнепластика полягає в тому, що підбирається корч, форма і розміри якої нагадують якусь тварину, або просто виглядають незвично. Такий варіант підійде тим, у кого є час на пошуки відповідного матеріалу.

Такий варіант підійде тим, у кого є час на пошуки відповідного матеріалу

Людині потрібно тільки вдало скомпонувати корчі

З корчів з мінімальними доповненнями може вийти відмінна скульптура. Звичайно, доведеться попрацювати різцями для того, щоб надати потрібні риси, але основну частину роботи зробила сама природа.

Зовсім не обов'язково, щоб заготовка формою обов'язково нагадувала щось, просто ефектний зовнішній вигляд також підійде.

Зовсім не обов'язково, щоб заготовка формою обов'язково нагадувала щось, просто ефектний зовнішній вигляд також підійде

На фото - перероблене ураганом дерево перетворилося в прикраса ділянки

Складнощі можуть виникнути при підготовці заготовки до роботи. Бажано проварити її цілком в соляному розчині і тільки потім сушити її. Кору бажано також видалити, а приступати до обробки можна тільки після того, як дерево висохне остаточно.

Зверніть увагу! Якщо корч сира, то кору легко можна зняти, несильно постукавши по ній молотком.

Кінцевим етапом роботи можна вважати обробку антисептичними засобами і покриття шаром лаку. Фарбувати дерев'яні скульптури не рекомендується, адже зазвичай вони розміщуються в глибині саду, а в оточенні рослин доречніше буде виглядати природний колір деревини.

На завершення

В рамках однієї статті просто неможливо охопити всі варіанти використання деревини в оформленні дачної ділянки. Єдиним обмежувачем в цьому питанні виступає людська фантазія, а її можливості, як відомо, практично безмежні.

Не варто впадати у відчай, якщо навички різьбяра по дереву не входять в число ваших достоїнств, навіть без різьблення можна досягти вражаючих результатов.Відео в цій статті є збіркою цікавих ідей того, що можна зробити з дерева для оформлення дачної ділянки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама