Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підбираємо насос для водопостачання дачі і заміського будинку

Для забезпечення водою заміського будинку або дачі використовується досить багато варіантів водопостачання, але основний і самий надійний це свердловина або колодязь біля будинку. Коли роботи по обладнанню такого джерела води виконані, постає наступна проблема, як підняти воду на поверхню. Для цього існує цілий ряд насосів, які і допоможуть вирішити питання водопостачання.

Найбільш простий і досить дешевий спосіб це придбання ручного насоса для перекачування води. Для цього насоса не потрібно підводка електрики і складних пристроїв, що регулюють подачу води, а потрібна лише груба людська сила, застосовуючи яку можна забезпечити не тільки будинок водою, але і полив городу.

Умовно ручні насоси підрозділяються на дві групи, це:
- Ручні насоси, що піднімають воду з глибини до семи метрів. Вага даного насоса близько 20 кг, а продуктивність 25-40 літрів в хвилину;
- Ручні насоси, що піднімають воду з глибини від 15 до 30 метрів. Вага даного насоса близько 25 кг, а продуктивність 25-40 літрів в хвилину.

Дані насоси застосовуються в основному дачниками з низькими доходами і в місцевості, де повністю відсутня електрика або подача його здійснюється з великими перебоями. Тому, витративши мінімальну кількість фінансових коштів, все-таки можливо забезпечити свою дачну ділянку водою.

Однак для вирішення більш складних завдань щодо забезпечення будинку водою застосовуються насоси з електричним приводом. В даний час підприємствами виробляють насосне обладнання випускається дуже широкий спектр насосів. Тому, купуючи насос для забезпечення заміського будинку водою, варто врахувати всі обставини.

Тому, купуючи насос для забезпечення заміського будинку водою, варто врахувати всі обставини

Одним з найбільш важливих факторів при покупці насоса є, глибина свердловини або колодязя, звідки буде здійснюватися підйом води. Якщо глибина підйому води не перевищує восьми метрів, то в такому випадку варто використовувати поверхневі зважених насоси.

Зважених насоси умовно можна розділити на дві групи, це:
- Ежекторні насоси, які за рахунок вбудованого ежектора створюють розрядження і тим самим здійснюється перекачування води. Недоліком даного типу насосів є той факт, що при роботі вони сильно галасуючи і тому встановлювати їх необхідно в підсобних звукоізольованих приміщеннях.
- Багатоступеневі насоси, які за рахунок складної конструкції здатні створювати необхідне розрядження для підйому води. Даний тип насосів абсолютно безшумний в роботі, тому спеціального місця для його установки обладнати не потрібно.

Для того щоб встановлений насос, для перекачування води, прослужив якомога довше і часто не включався, необхідно продумати питання збору води для подальшого використання. Найбільш простим способом може стати установка водозбірного бака на горищному приміщенні будинку і автоматики відключає насос при наповненні бака водою до певного рівня. Таке рішення накопичення води допоможе вирішити так само питання водорозподілення. Встановивши внутрішню спеціальну розведення і підключивши її до баку можна забезпечити подачу води до відразу декількох джерел туалет, душ, мийка на кухні і т.д.

Однак така система має і свої недоліки, це:
- постійний контроль над автоматикою, встановленої в баку;
- можливе переповнення бака водою в разі не спрацювання автоматики і як наслідок будинок буде затоплений;
- недостатній напір води при розподілі її самопливом.

Що б уникнути можливих неприємностей найідеальніший варіант забезпечити водорозподільчу мережу заміського будинку самовсмоктувальним насосом з датчиком тиску і мембранним баком, що регулює подачу води. Такий комплект обладнання так само прийнято називати насосною станцією.

Мембранний бак або гідроакумулятор в складі насосної станції виконує відразу кілька функцій, це:
- збір необхідної кількості води для подальшого її розподілу за джерелами без участі насоса;
- підтримання встановленого тиску води в системі;
- забезпечення плавного включення і включення насоса, що виключає можливість гідроудару.

Сучасні насосні станції здатні подавати від 3 до 8 кубічних метрів вод в годину і піднімати воду на висоту від 40 до 55 метрів. Так само промисловістю зараз випускаються компактні насосні станції, які дуже зручно використовувати на дачних ділянках, як тимчасовий джерело водопостачання. Така насосна станція важить всього 30 кг і має мінімальні габаритні розміри.

Така насосна станція важить всього 30 кг і має мінімальні габаритні розміри

Таким чином, ми розглянули поверхневі зважених насоси, здатні підняти воду з глибини свердловини або колодязя до восьми метрів. Якщо ж дзеркало води, нижче восьми метрів, на допомогу приходять заглибні свердловинні або колодязні насоси. Даний тип насосів є високотехнологічним дорогим обладнанням, яке вимагає належних умов експлуатації.

Для нормальної роботи даного типу насосів необхідно:
- стабільна подача електроенергії;
- установка зворотного оберігає клапана, який не допустить перетікання води назад в свердловину;
- установка захисту "сухого ходу".

Відрізняються насоси свердловин від колодязних ціною, насоси свердловин трохи дорожче. Так само деяка відмінність присутня в конструкції. Колодязні насоси мають великі габаритні розміри, за рахунок спеціальної сорочки охолодження.

І на завершення варто зазначити, що сучасна промисловість так само випускає спеціальні насоси, які допоможуть забезпечити потрібний тиск води для подачі на верхні поверхи будинку, циркуляцію води в системі опалення будинку, а також відкачування фекальних вод з системи каналізації. Але це вже, так би мовити, "зовсім інша історія" ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама