Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Проекти будинку з лазнею під одним дахом

  1. Проекти дачних і житлових будинків з нуля
  2. Варіант 1
  3. Варіант 2
  4. варіант 3
  5. варіант 4
  6. варіант 5
  7. Баня-прибудова до будинку: особливості
  8. вибір матеріалу
  9. Правила пожежної безпеки

Одним з найбільш затребуваних будівельних проектів є будинок з лазнею під одним дахом. Така популярність пояснюється функціональністю і зручністю споруди. Баня може бути передбачена ще на етапі проектування будинку, або ж добудована до дому пізніше як пристроя. Ми підготували для вас найбільш вдалі ідеї проектів парної і житлового приміщення під одним дахом.

Комплекс у вигляді парної і житлового будинку в одній будівлі має ряд переваг:

У нашому матеріалі ви можете почерпнути ідеї та дізнатися про особливості будівництва лазні з терасою і барбекю.

Однак при будівництві суміщеної лазні з будинком будьте готові до такого роду труднощів:


Відео: Баня в будинку: робимо безпечно своїми руками.

Розглянемо більш докладно варіанти поєднання, їх існує декілька:

Поєднання парної і житлового будинку може закладатися спочатку, тоді будівництво відбувається одномоментно. Але більш поширений варіант - лазня прилаштовується до вже зведеному будинку. В останній ситуації варто звернути увагу на такі моменти:

  • місце зведення прибудови. Фахівці рекомендують зводити баню з боку кухні;
  • інженерні мережі та комунікації: проводка і каналізація для двох приміщень буде єдиної;
  • система вентиляції. Правильно організована вентиляційна система дозволить продовжити термін служби будівлі, адже лазня є спорудою з підвищеною вологістю, а значить, - схильна до більш швидкого руйнування;
  • гідроізоляція. Варто подбати, щоб приміщення ретельно просихає.
  • Одним з найбільш затребуваних будівельних проектів є будинок з лазнею під одним дахом

    Різні варіанти лазень з будинком: прибудови та кімнати всередині будівлі.

    Проекти дачних і житлових будинків з нуля

    Якщо вам пощастило бути власником просторого приватного ділянки в межах міста, тоді баню можна поєднувати з житловим будинком. Однак більшість людей мають приватні ділянки лише за містом або зовсім поєднують баню з дачної будівництвом. Тому розглянемо найбільш популярні проекти під ключ дачних і житлових будинків з лазнею під одним дахом. Проекти включають як одноповерхові, так і двоповерхові будівлі з мансардою.

    Переваги готового проекту лазні-будинку (при початковому будівництві будівлі):

    • Економія часу. На розробку індивідуального проекту доведеться витратити в рази більше часу, ніж на вибір готового. Хоча навіть в готовому проекті доведеться розраховувати фундамент і товщину стін, окремо розглядати підведення інженерних мереж.
    • Економія бюджету. Ціна готового проекту буде нижче вартості його розробки індивідуально.

    Зведення будинку "під ключ" включає проектування, будівництво і здачу в експлуатацію. Розробкою дизайну приміщення потрібно займатися окремо.

    Варіант 1

    У першому варіанті представлений будиночок в сільському стилі з оциліндрованих колод.

    У першому варіанті представлений будиночок в сільському стилі з оциліндрованих колод

    Будинок з лазнею.

    На першому поверсі розташована кімната відпочинку (вітальня), санвузол і безпосередньо парна, а також коридор з виходом на терасу. На другому поверсі розміщені дві спальні з просторим балконом.

    Проект двоповерхового будинку з лазнею на першому поверсі.

    Варіант 2

    У наступному варіанті представлений проект одноповерхового дачного будинку з лазнею під одним дахом. Загальна площа будівлі залишає більше 130 кв. м.

    м

    Приклад одноповерхового будинку з терасою і лазнею.

    Такий дачний будиночок цілком придатний для постійного проживання холостяка або пари без дітей. Основний акцент в ньому зроблений на розваги і активний відпочинок. Основні кімнати будинку:

    • кімната-студія;
    • більярдна;
    • веранда;
    • басейн;
    • баня і душова;
    • гардеробна.

    Студія поєднує кілька функціональних зон: спальну, гостьову, зону для готування їжі, обідню, робочу. Другий поверх можна перетворити в мансарду.

    Другий поверх можна перетворити в мансарду

    Проект одноповерхової дачної будівлі з лазнею.

    варіант 3

    В даному проекті представлений величезний дачний будинок, що ідеально підходить для постійного проживання великою родиною. Також будиночок припаде до смаку парі, яка любить часто приймати великі компанії друзів. Загальна площа становить 230 кв. м. У будинку є:

    • простора вітальня з обіднім столом і зоною відпочинку з диваном;
    • кухня;
    • парна і душова;
    • 3 спальні;
    • гардеробна кімната;
    • додаткові санвузли біля спалень.

    Проект просторого одноповерхового будинку для великої родини.

    варіант 4

    В даному проекті також представлений повноцінний будинок з профільованого бруса, придатний для постійного проживання.

    В даному проекті також представлений повноцінний будинок з профільованого бруса, придатний для постійного проживання

    Фото дерев'яного будинку з лазнею в традиційному російською стилі.

    На першому поверсі розташовані парна з душовою, санвузол, тераса і передпокій. З гостьової кімнати можна обладнати кухню-їдальню. На другому поверсі розташовуються однакові по площі спальні кімнати з виходом на просторий балкон.

    Проект першого поверху.

    варіант 5

    Комфортабельний, яскравий двоповерховий будинок з мансардою на наступному фото - це ще один проект, де основна увага зосереджена на відпочинку, активному проведенні часу.

    Комфортабельний, яскравий двоповерховий будинок з мансардою на наступному фото - це ще один проект, де основна увага зосереджена на відпочинку, активному проведенні часу

    Просторий двоповерховий будинок з лазнею в біло-синіх тонах.

    Планування даного проекту цікава тим, що безпосередньо з парної є вихід на невеликий ганок. На першому поверсі також розташована кухня-їдальня, спальня, кілька санвузлів, кімната відпочинку і технічне приміщення.

    Проект першого поверху будівлі.

    На другому поверсі розташована велика більярдна кімната, ще одна кімната відпочинку і просторий балкон.

    Якщо переобладнати більярдну кімнату в дитячу, а гостьову - в спальню, вийде затишний і просторий будинок для великої родини з дітьми.

    Якщо переобладнати більярдну кімнату в дитячу, а гостьову - в спальню, вийде затишний і просторий будинок для великої родини з дітьми

    Проект другого поверху.

    Баня-прибудова до будинку: особливості

    Як ми вже згадували раніше, прибудова лазні до готового спорудження - досить популярне рішення. Але важливо знати про деякі нюанси.

    Якщо у вас є сумніви щодо законності такого рішення - можете сміливо їх відкинути. Прибудова лазні до житлового приміщення є абсолютно законною при дотриманні всіх будівельних і санітарно-технічних норм і правил.

    Прибудова лазні до житлового будинку.

    Види з'єднання з будинком:

    Через тамбур в баню можна провести проводку, опалювальні труби, водопровід, каналізацію.

    Через тамбур в баню можна провести проводку, опалювальні труби, водопровід, каналізацію

    Між основною спорудою і лазнею є невеликий отвір.

    вибір матеріалу

    При виборі матеріалу для прибудованої лазні варто орієнтуватися на такі, які дають мінімальну усадку і легко монтуються. В ідеалі, лазня повинна бути побудована з того ж матеріалу, що і будинок, інакше в результаті різної усадки різних матеріалів будівлі можуть деформуватися, дати тріщини. Якщо споруда стара, баню можна пристроювати з таких матеріалів:

    Фундамент в ідеалі повинен бути такий же, як і у основного будівлі. Кращим рішенням буде полегшений стрічковий фундамент. Для облицювання будівлі можна придбати вагонку, сайдинг, блок-хаус або матеріали, що імітують брус.

    Правила пожежної безпеки

    Баня вважається об'єктом підвищеної пожароопаснсті, тому при її зведенні під одним дахом з будинком слід дотримуватись таких правил:

    Баня вважається об'єктом підвищеної пожароопаснсті, тому при її зведенні під одним дахом з будинком слід дотримуватись таких правил:

    Правила пожежної безпеки для лазні.

    Таким чином, ми розглянули проекти будинків з лазнею під одним дахом (з піноблоків, бруса, цегли). Баню і житловий будинок поєднують часто з економічних міркувань, а також з причини комфорту. Хоча для багатьох таке спорідненість до сих пір є в новинку. Однак парна і житлова площа під одним дахом - це зручно, практично і сучасно!

    Більше ідей для посройкі лазні вдоме ви можете почерпнути з відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама