Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Самі незвичайні садові фігурки: особливості вибору в залежності від стилю саду, матеріали (дерево, метал, гіпс і т.д.), виготовлення своїми руками

  1. Володіємо прикраси правильно
  2. Вибір прикрас в залежності від стилю
  3. вибір матеріалу
  4. Садові фігурки своїми руками (відео)
  5. Фігурки з сіна своїми руками (відео)

Сад - те місце, де хочеться відпочити Сад - те місце, де хочеться відпочити. При цьому ніхто не заважає вам втілити в життя свій творчий потенціал. Часто ландшафт для саду придумує фахівець. А прикрасити територію садовими фігурками можете ви самі!

Володіємо прикраси правильно

Для того щоб прикрасити сад правильно, необхідно керуватися простими правилами. Перш за все, садові фігурки повинні поєднуватися з природою і дизайном ділянки.

Як це зробити?

  1. Якщо ви не впевнені у власних силах, виріжте фігури з картону і розставте по саду. Подивіться, як виглядає результат? Якщо є необхідність, приберіть зайві деталі або поміняйте їх місцями.
  2. Важливо не перевантажувати територію. Садова фігурка не обов'язково повинна стати центром саду. Бути може, у вашому випадку буде краще, якщо вона буде одна, але обов'язково поєднується з рослинністю.

Можна дізнатися, як виготовити садові фігурки тварин .

Вибір прикрас в залежності від стилю

Садові фігури формують магію ділянки. Це означає, що вони повинні виглядати гармонійно і поєднуватися з іншими елементами дизайну.

  • Так, в китайському саду найкраще використовувати обмежену кількість декору. Посадити фігурку можна поблизу «місячних воріт» або у внутрішніх стін. У китайському саду прекрасно буде виглядати дракон або лев. Дракона можна посадити прямо біля входу на дільницю, нехай він охороняє власника від недобрих людей.
  • Прекрасним варіантом для природного саду стане Мауглі, який заснув на спині Багіри. Можна використовувати ельфів, дріад і інших міфічних істот.
  • У класичному саду доречно будуть виглядати тільки ті вироби, які були виконані з цінних матеріалів - бронзи, мармуру, натурального дерева. Згадайте Літній сад в Санкт-Петербурзі. Звичайно, навряд чи ви зможете виконати подібні скульптури самостійно, але для класичного саду найкращим варіантом стануть тільки такі вироби. Зважаючи на це, якщо ви вирішили поставити в ньому садові скульптури, доведеться звертатися за допомогою до професіоналів.
  • Любителі стилю кантрі можуть сміливо розташувати в своєму саду німецьких гномиків або створити цілий світ з фантастичних істот - гномів, ельфів, садових духів.
  • Сільський стиль досить-таки невибагливий. Тут можуть бути присутніми і фігурки людей, і тварин, і казкових істот. Головне - дотримати почуття міри. Наприклад, ви можете зробити героєм композиції фігурку корови, а потім в різних частинах саду розташувати інших тварин поменше.
  • Основний принцип японського саду - мінімалізм. Унаслідок цього тут частіше розміщують камені, ніж скульптури.

Унаслідок цього тут частіше розміщують камені, ніж скульптури

вибір матеріалу

Для будь-якого стильового рішення можна вибрати відповідну фігурку з металу, деревини, гіпсу. При цьому неважливо, чи купите ви виріб в магазині або зробите своїми руками.

  1. Одним з найпопулярніших видів сировини для садових фігур залишається дерево. З давніх-давен дерево шанується як джерело життя. Саме тому скульптури, виконані з представленого матеріалу, так привабливі для людей. У них начебто зберігається живе тепло, тому навіть потвори і лісовики не здаються нам страшними. Садові фігурки з дерева можуть бути будь-якими: піаніст з роялем, лісові духи, хатинка на курячих ніжках - ваша фантазія нічим не обмежена.
  2. Один з найдешевших варіантів - виріб з монтажної піни. При цьому фігурки виходять водостійкими і досить міцними. Часто з монтажної піни створюють віслюків, равликів, лелек, дельфінів. Оригінально виглядає ослик, але для того щоб зробити його, потрібно докласти чимало зусиль. Спочатку з пластикових пляшок, стаканчиків і дроту збирається каркас. Потім поетапно наноситься піна. Важливо, щоб кожен шар просох! Підправляють виріб або перед засиханням або після нього за допомогою канцелярського ножа. Потім виріб зміцнюють вологостійкої затерла.
  3. Якщо говорити про те, як повинні виглядати гіпсові садові фігурки, варто відзначити, що вони не обов'язково повинні бути помпезними. Це може бути звичайний веселий кіт, кумедна змія або величезна метелик. Гіпс - стандартний матеріал для виготовлення садових фігурок. Головна вимога, яка пред'являється до нього - це міцність. Якщо виріб невелике, виліпити його можна без неї, для великих фігур потрібно попереднє виготовлення армованого каркаса.
  4. У будь-якого дачника в величезній кількості є непотрібні залізяки, з яких можна зробити привабливі фігурки для саду. Кращим способом кріплення в даному випадку буде зварювання. Що можна використовувати в якості складових для вироби? Це можуть бути:
  • обрізки труб;
  • металеві банки;
  • пружини.

Виготовити з металу можна все, що завгодно. Бути може, у вашому саду з'явиться вірний металевий пес, а може, садові німфа, коник або чарівний порося.

Можна дізнатися, як зробити дерев'яну конячку в саду своїми руками .

Садові фігурки своїми руками (відео)

Як зробити садові статуетки своїми руками

Часто магазинні варіанти не підходять для того, щоб втілити власні ідеї. Але не варто впадати у відчай, адже можна зробити садові фігурки своїми руками. Найкраще для цього підійдуть такі матеріали, як гіпс або монтажна піна.

Вони легко ріжуться, виріб можна пофарбувати на свій розсуд, а для полегшення завдання не забороняється використання трафаретів.

Найпоширеніший варіант, виконати який під силу кожному - це фігурка колобка. Все просто. Робите отвір в гумовому кульці і наповнюєте його монтажною піною. Потім акуратно розрізаєте м'яч і дістаєте кулю. Залишилося тільки розфарбувати виріб.

Залишилося тільки розфарбувати виріб

Отже, прикрасити сад допоможуть фігурки, виконані з абсолютно різних матеріалів. При цьому зробити гідне прикраса ділянки можна самостійно. Але не забувайте, що декоративні елементи повинні відповідати стилю саду.

Фігурки з сіна своїми руками (відео)

Фігурки в саду (20 фото)

Фігурки в саду (20 фото)

Як це зробити?
Подивіться, як виглядає результат?
Що можна використовувати в якості складових для вироби?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама