Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Септик для дачі своїми руками: як правильно зробити, пристрій, установка

  1. Основні вимоги до конструкції септика
  2. Відстань септика
  3. Глибина септика
  4. конфігурація септика
  5. обсяг септика
  6. Матеріали для створення септика
  7. Процес створення септика
  8. Пристрій септика з еврокуба
  9. Земельні роботи під установку септика з еврокуба
  10. Процес установки септика з еврокуба
  11. Утеплення і завершальні роботи

Переваги септиків в порівнянні з вигрібними ямами є очевидними: це і усунення неприємного запаху, і відсутність потреби в послугах асенізаторської машини (або її задіяння в рідкісних випадках), і суттєве зниження рівня інфікування грунту господарсько-гігієнічними продуктами життєдіяльності людини.

Але не тільки готові моделі наділені всіма перерахованими плюсами - влаштовуючи септик для дачі своїми руками, цілком можна дотримати конструктивні особливості готових септиків.

Основні вимоги до конструкції септика

  1. Переваги септиків в порівнянні з вигрібними ямами є очевидними: це і усунення неприємного запаху, і відсутність потреби в послугах асенізаторської машини (або її задіяння в рідкісних випадках), і суттєве зниження рівня інфікування грунту господарсько-гігієнічними продуктами життєдіяльності людини Робота за принципом ступінчастою очищення стоків. Септик влаштовують з 2-3-х і більше камер. Кожній камері відводять свій рівень очищення - в приймальнику осідають найбільш великі і тверді відходи; в наступній камері відбувається розщеплення (окислення і бродіння) складних органічних компонентів до більш простих; фінальної камерою забезпечується висновок в грунт практично повністю очищених вод.
  2. Робота за принципом герметичності. всі камери пристрою септика в приватному будинку , Без урахування фінальної, не пропускають назовні надходять в них речовини, або обсяг пропускаються речовин зведений до мінімуму.

Керуючись наведеними принципами, можна з легкістю спроектувати, а потім виготовити септик на дачі своїми руками.

Порада! Септик для будинку, де мається на увазі цілорічна експлуатація каналізації, повинен виконуватися, крім іншого, з урахуванням додаткового обсягу, всесезонного використання, ступеня утеплення і герметичності, які повинні бути трохи вище.

Відстань септика

Септик своїми руками на дачі встановлюють на віддалі від фундаментів будівель не менше ніж в 6 метрах і не менше ніж в 2-х метрах від місць стоянки транспорту або доріг з пожвавленим трафіком.

Видаляти септик від системи внутрішньої каналізації для дачі надміру також не слід, адже природний стік відходів вимагає розташування вивідний труби під певним ухилом, тому кожен додатковий метр призведе до зниження необхідного рівня установки септика, зазвичай нижче того, який зумовлений вимогами щодо розташування грунтових вод і характеристик грунтів.

Також слід за потребою передбачити можливість безперешкодного під'їзду до місця, де проведена установка септика , Асенізаторської машини.

Глибина септика

Рівні розміщення камер септика

Септики для дачі своїми руками заглиблюють виходячи з висоти протікання ґрунтових вод і рівня промерзання грунту.

Для забезпечення нормального процесу бактеріального розкладання стоків необхідна підтримка досить високої температури. Якщо ж активні елементи септика не вдається розташувати нижче рівня промерзання, тоді влаштовують додаткове утеплення.

Це можна зробити застосовуючи:

  • пінопласту крихти;
  • керамзиту;
  • листового пінополістиролу і т.п.

При ідеальному розташуванні септики для котеджів своїми руками розміщують так, щоб дно кінцевої ємності розташовується на глибині, де є наявність ґрунтових структур, що володіють високими здібностями до абсорбції (пісок - найкраще).

конфігурація септика

Септиком називають ємність з двома або більше камерами, які забезпечують природне пересування стічних вод (нахилом переливних труб, висотою переливів, або наявністю зворотного клапана) в напрямку фінальної камери.

Залежно від умов розташування ділянки очищені води з фінальної камери направляються по змонтованим каналізаційних труб або безпосередньо в грунт, або в довколишній водойму.

Крім фінальної камери в пристрій септика на дачі може входити фільтруючий колодязь, який представляє собою окремо розташовану яму, що забезпечує висновок очищених вод безпосередньо в грунт крізь негерметичні стіни і дно.

обсяг септика

Обсяг розраховують з середньодобового показника витрати рідини. Сім'я з двох осіб, в середньому, витрачає на гігієнічні та побутові потреби 0,2-0,5 кубометра води. Цілорічне проживання означає розташування душа всередині будинку, що може збільшувати обсяг виведеної води.

Якщо проживання сім'ї на дачі обмежується тільки літнім періодом, можна влаштувати вуличний душ, завдяки якому дачний септик своїми руками дозволить трохи заощадити на своєму обсязі, а значить, і на кількості витратних матеріалів.

Матеріали для створення септика

проводячи самостійно пристрій септика , Як правило, використовують цеглу, бетонні кільця, бетонний розчин, міцний пластик (витримує як фізичні, так і хімічні впливи) і сталь. Крім цього, знадобляться міцні матеріали, щоб спорудити кришку септика з люками.

Процес створення септика

Як зробити септик на дачі:

  1. Готують необхідні матеріали. Для створення звичайного бетонного двокамерного септика знадобиться щебінь, цемент, пісок, арматурна сітка, цегла, листи плоского шиферу, куточок 35мм, дошка 50мм, що відводять, що підводять і вентиляційні труби в кількості і обсягах залежно від величини септика.
  2. Проводять земельні роботи - готують ями для камер септика і траншеї для прокладки труб. Щоб уникнути обвалів стін ям і траншей, зміцнюють грунт малопотужної трамбівкою, або використовують ізолюючі матеріали.
  3. Встановлюють труби з дотриманням передбачених проектом нахилів. Якісні труби для вуличної каналізації, розраховані на витримування значної ваги, можуть бути встановлені безпосередньо. При цьому труби більш низькою вартістю можуть під час затвердіння бетону піддатися деформації, тому для забезпечення їх цілісності використовують гільзи зі сталевих патрубків.

Далі установка септика своїми руками припускає монтаж арматурної сітки в герметичних відсіках.

  1. Готують опалубку з дерева. Можуть бути також застосовані листи плоского шиферу. Швидше за все, їх навіть не потрібно буде видаляти - проте все ж потрібно не забувати про якості і властивості азбестоцементу. Рівномірно бетонують стіни, пересуваючись по всім чотирьом стінок від низу до верху. Наповнюють дно. Обов'язково стежать за бетоном - захищають його від передчасного висихання плівкою, поливають водою.

    Септики для дачних ділянок і котеджів

  2. Використовують час затвердіння бетону для влаштування фільтруючого колодязя (завершального водовідвідного відсіку). Для цього використовують цеглу, укладаючи його в розрядку для забезпечення більшої площі відтоку очищених вод.
  3. Після того, як бетон набере основний відсоток міцності (період залежить від марки і температури повітря - від 5 до 14 днів), закривають кришкою верхні частини кожного з відсіків септика. Обов'язково залишають в кришках місце для виведення вентиляційної труби і забезпечують наявність оглядових люків, які використовують для контролю над процесом роботи септика і для можливості видалення стоків за допомогою асенізаторської машини.
  4. Здійснюючи монтаж септика своїми руками, як правило, немає можливості оснастити його всіма необхідними видами фільтрів. Проте, прискорити розщеплення складних елементів органіки можна організувати, додавши в певний відділення септика відповідний набір ферментних бактерій з безлічі представлених на ринку.

Пристрій септика з еврокуба

Багато в чому процес підготовки до установки септика з еврокуба схожий із звичайним, тому ми не будемо повторюватися і загострити увагу на особливостях другого способу.

Земельні роботи під установку септика з еврокуба

Риття ям виробляють виходячи з розмірів майбутнього септика. Необхідно додатково врахувати факт розміщення септика на 200 міліметрової основі з бетону (бетонну стяжку дна виробляють вже на даному етапі). Стільки ж місця відводять на бетонування і теплоізоляцію септика по його периметру, не забувають і про зовнішню теплоізоляцію.

Тут слід врахувати, що септик своїми руками з еврокуба є лише засобом попереднього чищення стічних вод.

Завершальний її етап відбувається в грунті, на полях аерації, спеціально відведених для цієї мети. Для пристрою аераційної системи виробляють прокладку розгалуженої дренажної системи, яку поглиблюють на півметрову глибину менш (залежно від типу грунту).

Порада! Протяжність відгалужень даної системи не повинна перевищувати 20 м.

Процес установки септика з еврокуба

Схема саморобного септика

Як правильно побудувати септик з еврокуба:

  1. Для початку забезпечують герметизацію зливу еврокуба. Якщо горловина куба не здатна забезпечити розміщення всередині ємності трійника, навколо горловини виробляють технологічний надріз, який потім буде замурований. У бічних частинах кожного з двох еврокуба вирізують отвори на відстані 200-300мм під вхідну трубу. Також вирізують отвір в горизонтальній площині для подальшої установки в неї вентиляційно-очисної труби, з'єднаної з трійником. Всі вузли входу-виходу труби обладнують трійниками і вентиляційно-очисними трубами. В результаті отримують еврокуби з патрубком, сполученим трійником з вентиляційною трубою всередині кожної ємності.
  2. Потім, влаштовуючи дачний септик своїми руками, вирізують отвори для з'єднання ємностей між собою. У першій його вирізають на 200мм нижче щодо отвори для введення каналізаційної труби. Друга ємність повинна бути розміщена на 200мм нижче попередньої. Ємності з'єднують трубою і жорстко закріплюють всю конструкцію арматурою, яку приварюють до каркасу еврокуба.
  3. Потім у другому кубі вирізують отвір під висновок дренажної труби на відстані В300 ММОТ верхньої точки. Ретельно закладають кожне трубне з'єднання силіконом або герметиком.

Утеплення і завершальні роботи

Дачний септик своїми руками, виконаний з еврокуба, з боків покривають листами пінопласту і поміщають в траншею, встановлюючи на бетонованій майданчику.

Потім для додання ємності додаткової жорсткості, її наповнюють водою, а далі по боках заливають бетоном. Бетонування проводиться для забезпечення захисту еврокуба від тиску грунту. Потім і верхню частину септика покривають пінопластом і засипають землею. При цьому зовні залишаються тільки вентиляційні труби.

Далі проводять розведення дренажних труб, що представляють собою перфоровані вироби діаметром, як правило, в 50мм. Розведення проводиться від вихідної труби другої ємності і по всьому аераційним полю. Для більш якісного розподілу води проводять обсипання труб шаром гравія200 ммтолщіной.

Опис процесу влаштування септика підійшло до кінця. Пам'ятайте, що септик для дачі своїми руками, при всіх своїх плюсах, не дасть стовідсоткової очищення і не зрівняється по експлуатаційним і очисним характеристикам з уже готовим пристроєм.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама