Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стаціонарний мангал з цегли своїми руками: креслення і фото

  1. Визначення місця установки мангала
  2. Необхідні для монтажу матеріали та інструменти
  3. облаштування фундаменту
  4. Формування цегляної кладки
  5. облаштування мангала

Можна облаштувати стаціонарний мангал біля дачі. За допомогою такої конструкції з цегли можна в будь-який час приготувати смачний шашлик, барбекю, птицю гриль. Не обов'язково звертатися до професійних пічника, адже нескладну конструкцію можна зібрати своїми руками.

Визначення місця установки мангала

Цей етап є одним з найважливіших. Технічно можливо встановити мангал і всередині заміського будинку або дачі, але безпечніше буде підібрати гарне і зручне місце зовні. Від обраної ділянки залежать і конструктивні особливості споруди - його розміри, форма і наявність додаткових відсіків для зберігання палива. Всі ці особливості повинен відображати креслення.

Загальні вимоги до місця установки такі:

  1. Земля в обраному місці повинна бути рівною. Найкраще будувати на вирівняною майданчику з вогнетривкого матеріалу - цегли або бетону. Такий майданчик може мати місце в зоні відпочинку і знаходитися недалеко від альтанки .
  2. Потрібно враховувати напрямку вітрів, щоб дим не направлявся в сторону відпочиваючих і не заважав сусідам. Найкраще захистити мангал від вітру, щоб дим піднімався рівно догори.
  3. Місце має бути близько до зони відпочинку і до дому, щоб користуватися мангалом було зручно.

Зручніше за все, якщо креслення будуть відображати всю зону відпочинку. Ділянка не повинен бути переповнений будівлями, досить власне цегельного мангала для барбекю і птиці гриль, лавки для зручності кухаря і альтанки для прийняття їжі.

Повноцінний мангал з цегли своїми руками - це не просто коробка для приготування барбекю, птиці гриль і шашлику. В креслення печі зазвичай входить димар, всередині якого облаштовуються полички для приготування гриля. Можна також знайти конструкції, ускладнені додатковими робочими поверхнями, духовкою, коптильнею . За допомогою таких печей можна готувати велику кількість їжі різних видів одночасно. Можна також додати мийку, якщо підвести до мангалу водопровід.

У найпростішому варіанті мангал є фундамент і три стінки з цегли, до яких прироблені упори для металевої решітки та шампурів. Такий варіант мало кого влаштовує, і вже після будівлі до мангалу починають додаватися відсіки для палива і посуду, робочі поверхні для підготовки їжі і інші деталі. В результаті конструкція виглядає Кособоков і часто складається з цегли різного виду. Щоб усе виглядало і працювало якісно, ​​краще все продумати заздалегідь і включити в креслення всі необхідні елементи конструкції.

Необхідні для монтажу матеріали та інструменти

Необхідні для монтажу матеріали та інструменти

Ретельно опрацьовані ескізи майбутньої споруди допоможуть правильно розрахувати необхідну кількість цегли, цементного розчину і додаткових елементів печі. Креслення обов'язково повинні відображати всі розміри проектованого мангала для барбекю і птиці гриль.

Кількість матеріалів залежить від розмірів і форми грубки, але зазвичай потрібно:

  • цемент, пісок і вапняк для приготування скріпляє розчину;
  • металева арматура для зміцнення конструкції;
  • сталеві куточки, решітка і кріплення;
  • достатня кількість вогнетривкого пічного цегли - для великої конструкції буде потрібно близько 300 каменів;
  • пластина з нержавіючої сталі для захисту димоходу, якщо він планується.

До всього цього додається невеликий набір інструментів: шпатель, молоток для колки цегли, відро для розчину, лопата, рівень і висок. Також буде потрібно дерев'яна порядовка для рівної укладання цегли, а також зварювальний апарат для в'язки арматурної сітки.

Для фундаменту, робочих поверхонь і інших елементів дорогою пічної камінь можна не брати, буде досить міцного червоної цегли. Для топкової камери потрібно додатково придбати металевий короб, щоб захистити цегла від вогню і продовжити термін його служби. Стільницю можна обробити міцної керамічною плиткою або залишити, як є.

Для фундаменту і кладки готуються різні розчини - в другому випадку розчин повинен мати еластичність і підвищену вогнестійкість. Можна купити достатню кількість сухої суміші, яку потрібно просто розвести водою.

облаштування фундаменту

Недостатньо встановити мангал для барбекю і птиці гриль на міцну бетонну поверхню. Маса будь-цегляної конструкції, навіть такої невеликої, як мангал, дуже велика, тому необхідно встановлювати піч на фундамент . Він також захистить будівлю від руйнування внаслідок руху грунту. Формування підстави збільшить загальну тривалість будівництва на два тижні-місяць в залежності від погоди.

Для невеликого мангала буде досить фундаменту площею 150 х 150 см. Спочатку потрібно здійснити розмітку будмайданчика і обмежити її мотузкою для більш зручної орієнтації. Потім викопується яма невеликої глибини - вистачить 30 см. З боків встановлюється опалубка з дерев'яних дощок, яка обробляється бітумної або полімерної гідроізоляцією для захисту бетону від вологості. В готовий каркас заливається цементний розчин, приготовлений за таким рецептом: суміш цементу і піску в пропорції 1: 3.

Розчин цементу можна додатково зміцнити великими каменями, цегляним щебенем і галькою. Фундамент армується металевою сіткою або товстими арматурними прутами. При використанні сітки арматура укладається двома шарами, розділяючи ними всю товщу підстави на три приблизно рівні частини. Стрижні ділять фундамент навпіл. Вони повинні мати довжину близько метра і розкладатися з однаковим кроком. Верхня площадка може бути зроблена з невеликим ухилом, щоб уникнути накопичення дощової води. Після закінчення роботи своїми руками фундамент вкривається поліетиленовою плівкою і залишається на кілька тижнів для набрання міцності.

Формування цегляної кладки

Цеглини повинні викладатися по порядовке, щоб забезпечити рівність кладки. Спочатку потрібно приміряти камені. Для цього на висохлий фундамент кладеться перший ряд цегли без скріплення їх розчином, але з урахуванням швів. Завдяки цьому в подальшому можна буде використовувати тільки половинні і цілі цеглини, що не розколюючи камені на менші частини. Якщо металева решітка для барбекю і птиці гриль і піддон під вугілля куплені заздалегідь, потрібно враховувати їх розміри при формуванні кладки. Лінія першого ряду обводиться для орієнтиру і надійно фіксується.

Потрібно враховувати, що цеглини не зовсім монолітні. Через свою пористості вони відмінно вбирають вологу, тому без гідрофобізації або попередньої підготовки не обійтися - цегла вбере воду з цементного розчину, і той не зможе набрати достатню міцність. Підготовка полягає в замочуванні каменів у воді приблизно на добу. В такому випадку вони будуть мокрими зсередини, але сухими зовні, що ідеально підходить для формування якісної кладки. Також можна обробити їх просоченням, що створює на поверхні цегли водонепроникну мембрану.

Розчин готується з цементу, піску і вапняку в пропорції 1: 3: 1. Він повинен мати помірно густу консистенцію і бути однорідним, без грудок. Для розмішування можна застосовувати будівельний міксер. Після цього цегла складається в конструкцію. Шви між каменями повинні мати однаковий розмір, кожен елемент після укладання слід перевіряти рівнем по горизонталі і схилом по вертикалі. Щоб камені щільно лягали, вони придавлюються до попереднього ряду кельмою або несильним ударом молотка пічника. На кутах кладка армується металевою дротом.

облаштування мангала

Після того, як кладка буде зібрана, залишиться тільки встановити решітку для барбекю і птиці гриль ь, піддон для топки і інші робочі деталі. Для установки своїми руками жаровні в кладку потрібно вмонтувати сталеві куточки, на які кладеться металевий лист. Він буде набирати тепло і потім віддавати його їжі. В саму топку встановлюється піддон, щоб було простіше чистити її від відходів горіння. У кладці навколо топки потрібно залишити порожнини для забезпечення притоку свіжого повітря.

Стільниця для приготування їжі повинна бути зручною для експлуатації - бути досить широкою і мати відповідну для кухаря висоту. Виконати її можна з облицювальної цегли або гладкого кахлю - головне, щоб вона була досить міцною і легко відмивалася.

Водопровід потрібно планувати заздалегідь, щоб можна було підвести труби через фундамент. Можна влаштувати також освітлення робочого місця. Після закінчення всіх робіт рекомендується дати мангалу просохнути і всістися протягом пари тижнів, після чого можна приступати до готування шашликів, барбекю, птиці гриль, печених овочів і безлічі інших натуральних страв.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама