Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Унітаз дачний для вуличного туалету: пластиковий, своїми руками, для дачі

  1. Особливості унітазу для вуличного туалету на дачі
  2. Особливості та види
  3. Де купити готовий пластиковий із зливним бачком
  4. Дерев'яний, зроблений своїми руками
  5. інші
  6. Як зробити унітаз дачний своїми руками і стільчак з дерева

На вашому дачній ділянці перше, що необхідно побудувати - це туалет. Неважливо, садите тут город або плануєте будівництво заміського будинку, туалет необхідний. Навіть якщо пізніше в будинку буде один санвузол, другий вуличний унітаз, коли приїдуть гості або у вас велика сім'я, не завадить.

Особливості унітазу для вуличного туалету на дачі

Унітаз можна зробити самостійно або купити готовий в будівельному супермаркеті, на ринку. Які ж вимоги висувають до дачного унітазу?

Озвучимо основні:

  1. Недорогий. Для туалету, який знаходиться всередині, прийнято встановлювати стаціонарний унітаз на десятиліття, вуличний вибирайте дешевий, але зручний.
  2. Такої конструкції, в якій немає змиву. У будь-якому випадку швидко воду до туалету ви не проведете, та це й не потрібно для дачного варіанту. Тому, вибирайте таку модель без зливу.
  3. Легкий монтаж. Найчастіше туалети на дачі роблять самостійно. Він повинен бути простим і зручним, без безлічі деталей.

Особливості та види

Особливості та види

Туалети для дачі роблять з таких матеріалів:

  1. Пластикові.
  2. Фарфорові та фаянсові.
  3. Дерев'яні.
  4. Оцинковані і з інших матеріалів.

Пластикові найпопулярніші, особливо біотуалет. Над зливний ямою легко монтуються унітази з порцеляни або фаянсу. Фаянсові занадто важкі для дерев'яної підлоги, доведеться будувати цегельний або укладати бетонну плиту з отвором, покривати нержавіючим листом і т. Д. Унітази з цього матеріалу досить дорогі.

Дерев'яний ви зробите своїми руками. Це найпростіший і найдоступніший дачникам варіант. На підлогу ставлять стільчак з дерева (не вище 50 см).

На підлогу ставлять стільчак з дерева (не вище 50 см)

Верх найкраще зробити на всю ширину і зберігати там миючі засоби, щітки, інші дрібниці. У дерев'яному верху вирізається отвір під сидіння з кришкою. Прикручують їх.

Деякі умільці зварюють стільчак висотою в 40 см округлої форми під седушку з оцинкованого листа. Зверху прикручують пластикову або дерев'яну сидіння з кришкою.

У будь-якому випадку не забувайте, що вам потрібно буде очищати вигрібну яму, а для цього туалет повинен легко переставляти.

Де купити готовий пластиковий із зливним бачком

Кращий варіант для дачі. переваги:

  1. Вродливий. Великий асортимент квітів і дизайну.
  2. Легкий. Пол витримає.
  3. Міцний.
  4. Дуже зручно використовувати.
  5. Недорогий.
  6. Гігієнічний.

Читайте матеріал про гігієнічний душ в туалеті .

Багато хто вважає, що кращі туалети для дачі - пластикові. Така модель практична. Є дешеві і дорогі. Для дорогих передбачений бачок, в який можна наливати воду, є посудину, де збираються відходи.

Пластикові унітази витримують людей будь-якого зростання і ваги.

Вони легкі. Їх просто встановлювати на будь-який підлогу. Коли купуєте, дивіться, щоб не було подряпин, відколів і особливо тріщин, інших дефектів.

Коли купуєте, дивіться, щоб не було подряпин, відколів і особливо тріщин, інших дефектів

У будівельному супермаркеті ви знайдете пластикові унітази різноманітних моделей, форм, кольорів. Єдиний мінус, що у них овальна основа, яку не так просто монтувати над ямою вигрібної. Потрібно встановити конічний оцинкований лист. Верхній кінець конуса кріпиться прямо до підлоги, нижній опускають у вигрібну яму. Самим практичним вважають біотуалет з пластиковим корпусом.

Самим практичним вважають біотуалет з пластиковим корпусом

Що таке шнековий насос для свердловини і яке його застосування?

Як вибрати хороший насос для водопостачання заміського будинку ?

Не знаєте, як розібрати змішувач змішувач? Читайте .

Дерев'яний, зроблений своїми руками

Під дерев'яний туалет, який хочете зробити своїми руками, потрібно вибрати місце. Його не можна встановлювати там, де проходять грунтові води або близько біля криниці або будинку. Якщо підземні води на вашій ділянці проходять приблизно на глибині 3 м, не можна тут робити вигрібну яму. Відходи можуть потрапити в колодязь і отруїти його.

Яким же має бути відстань від вигрібної ями? норми:

  1. Не менш 30 м до вашого колодязя.
  2. Чи не менше, ніж 15 м до будинку.

СЕС не дозволить експлуатувати відкриту або з дошкою яму, як і робити її з вікнами. Нижче ми детальніше розглянемо, як самостійно спорудити унітаз своїми руками.

інші

Такі різноманітні туалети зручно використовувати для дачі:

  1. Біотуалет.
  2. Люфт-клозет.
  3. Пудр-клозет.
  4. Хто має вигрібну яму.

Хто має вигрібну яму

Для пудр-клозету вигрібна яма не передбачена. Ставлять ємність, в яку збирають нечистоти. Її очищають у міру забруднення вручну. Торфовище тут розчиняє стоки.

До 10 л нечистот переробляє 1 кг торфу і виходить органічне добриво. Їм ви можете удобрювати дерева, кущі, грядки.

Люфт-клозет - це санвузол домашній, плюс вигрібна яма. Очищати його доведеться спеціальної асенізаторської машиною. Якщо ви не зможете регулярно проводити таке очищення, то не ставте на своїй ділянці люфт-клозет.

Вигрібну яму робити вигідно. Не потрібно буде викликати спецмашину для очищення санвузла або вручну прибирати фекалії і купувати поглиначі з розчинниками або картридж для біотуалету. Просто викопаєте стічну яму, а зверху встановіть дерев'яний будиночок.

Як зробити унітаз дачний своїми руками і стільчак з дерева

Найбільш простий унітаз, який ви можете зробити своїми руками - це унітаз-прилавок з дерева, товстої фанери. Оптимальна висота від 30 до 50 см. Так, на ньому зручніше сидіти. Вгорі вирізуйте отвір овальної форми під дерев'яне або пластикове сидіння з кришкою.

Унітаз вийде гарним, але якщо він розташований прямо над вигрібною ямою, потрібна вентиляція. Зовні потрібно встановити пластикову трубу 3 або 4 м заввишки і діаметром приблизно 10 см.

Один кінець труби всередині туалету, другий - зовні. Через неї погані запахи вийдуть на вулицю.

Як варіант, можна зробити унітаз, використовуючи оцинкований лист сталі. Умільці завжди хочуть зробити швидко, легко, щоб конструкція довго служила.

Будуть потрібні такі інструменти з матеріалами:

  1. Оцинкований сталевий лист.
  2. Коло із пластику для унітазу.
  3. Лист фанери (0,8 або 1 см).
  4. Болгарка.
  5. Електролобзик.

З оцинкованого листа вирізуйте циліндр з овальними паралельними гранями. Перетин буде 30 на 35 см. Висоту беремо з запасом. Розріжте вгорі, як ромашку.

Фанера потрібна досить міцна, товщиною 0,8 см або 1 см. Вирізуйте сидіння стандартної овальної форми. Закріпіть його зверху на «ромашці». Поставте конструкцію на дерев'яну підлогу в туалет прямо над резервуаром для збору фекалій або вигрібною ямою.

Щоб мухи не сідали на сидіння з фанери, зверху потрібна кришка. Вирізуйте її з фанерного листа самостійно, за необхідними розмірами. До установки кола на «ромашку» обрисуйте його і по контуру виріжте кришку. Кришку кріпите до оцинкування декількома болтами з гайками. Якщо ви або члени сім'ї досить щільні, оцинковка невідповідний матеріал, замініть її на нержавійку. Але в такому випадку розрізати конструкцію вам допоможе майстер заводського цеху.

Ознайомившись з відео, ви дізнаєтеся порядок дій при будівництві дачного вуличного туалету:

Якщо ви отримали дачну ділянку, відразу встановіть там туалет. Краща конструкція з вигрібною ямою, а зверху дерев'яний будиночок. Всередині, над вигрібною ямою зробіть на висоті від 30 до 50 см дерев'яну або фанерну лавку з отвором.

Сидіння з кришкою може бути пластиковим або дерев'яним, фанерним і т. Д. Із зовнішнього боку встановіть 3 або 4 м пластикову трубу (10 см в діаметрі) для видалення неприємних запахів. Детально вивчивши технологію і дотримуючись наших порад, ви зможете зробити туалет на дачі своїми руками.

Які ж вимоги висувають до дачного унітазу?
Не знаєте, як розібрати змішувач змішувач?
Яким же має бути відстань від вигрібної ями?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама