Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вентиляція в туалеті на дачі (витяжка)

  1. Так чи потрібна витяжка в туалеті Організація системи вентиляції в дачному туалеті Вуличний туалет...
  2. Опис системи вентиляції в туалеті
  3. З чого можна зробити вентиляційну систему своїми руками
  4. Як зробити вентиляцію
  5. Вентиляційна система вигрібної ями своїми руками
  6. Вентиляція в кабінці туалету своїми руками

Так чи потрібна витяжка в туалеті

Організація системи вентиляції в дачному туалеті

Вуличний туалет на дачі у багатьох асоціюється з неприємним запахом, брудом і небезпекою. Але сучасні дачники, прагнуть зробити з такого туалету максимально комфортне і безпечне місце.

Конструкція являє собою невелику кабінку, дерев'яну або цегляну, всередині розташований унітаз або сидіння. Під кабінкою - вигрібна яма, саме вона, вірніше, скупчення відходів в ній, є причинами неприємного запаху. У процесі розкладання людські відходи виділяють смердючий газ - метан, який, до того ж, ще й небезпечний для здоров'я - при відвідуванні туалету людина може втратити свідомість.

Пари метану проникають в дерево і руйнують його, в результаті псуються дерев'яні перекриття і є присутнім ризик обвалу конструкції. Звідси висновок: необхідно запобігти скупченню газів і забезпечити їх вільний вихід. Для цього і потрібна вентиляція в вуличному туалеті.

Як влаштований вуличний туалет

Найпростіше закласти систему вентиляції ще на етапі будівництва туалету. У вже існуючої кабінці обладнати вентиляцію буде трохи складніше.

У вже існуючої кабінці обладнати вентиляцію буде трохи складніше

Як влаштований дачний туалет з вигрібною ямою, креслення

Пристрій туалету на дачі просте:

  • над землею будується кабінка;
  • під землею викопується вигрібна яма.

Найбільш простий варіант - коли вигрібна яма знаходиться прямо під кабінкою. Це найпоширеніший варіант і його легко побудувати своїми руками. Але все більшою популярністю користуються туалети, кабінка яких віддалена від ями, в них можна встановити унітаз, а відведення нечистот організувати по трубах. Це набагато більш складна конструкція, що припускає підведення водопроводу і каналізації.

Опис системи вентиляції в туалеті

Для найкращих результатів необхідно обладнати вентиляцію і в кабінці, і у вигрібній ямі.

Існують два види витяжки:

Схема системи вентиляції для туалету на дачі

  • природна;
  • примусова або механічна.

Природна працює завдяки тязі, утвореною потоком повітря. Тепле повітря піднімається вгору, а холодний накопичується внизу. Якщо зробити два отвори: одне зверху, друге знизу, то потік холодного повітря, що надходить з вулиці, буде витісняти тепле повітря з парами метану через верхній прохід.

Для забезпечення найкращої тяги необхідно використовувати трубу, при цьому її діаметр повинен бути не менше 15 см, а висота 2-2,5 метра. Взагалі, оптимальним вважається, коли труба виступає за рівень даху мінімум на 1,5 метра.

Вентиляція в дачному туалеті

Примусова вентиляція передбачає підключення вентилятора, який буде сприяти циркуляції повітря усередині кабінки. Для того, щоб в туалеті було свіже повітря, необхідна наявність вікна для провітрювання. Можна поєднати обидва типи витяжки в кабінці для досягнення найкращих результатів, а ось встановлювати вентилятор у вигрібній ямі категорично забороняється - тільки витяжну трубу.

З чого можна зробити вентиляційну систему своїми руками

Для того, щоб обладнати вентиляцію у вигрібній ямі знадобляться наступні матеріали:

Для того, щоб обладнати вентиляцію у вигрібній ямі знадобляться наступні матеріали:

Труби та фітинги для вентиляції в туалеті на дачі

  • труба, діаметром 110 мм і довжиною 2,5 м;
  • кріплення - 2-3 штуки;
  • дефлектор - 1 шт.

Для вентиляційної системи в туалеті знадобиться:

  • труба, діаметром 110-115 мм, довжиною 2,5 м;
  • з'єднувальний кут;
  • декоративна решітка на вентиляційний отвір;
  • хомути - 3-4 шт;
  • парасольку або дефлектор.

Якщо буде використана примусова система, то необхідний ще і вентилятор.

Як правило, туалети на дачі мають невелику площу, тому буде достатньо самого примітивного вентилятора, потужність якого не перевищує 30 Вт. Форму варто вибирати в залежності від місця, куди він буде встановлений. Найзручніше монтувати в вікно. В такому випадку краще купувати квадратну модель.

Схема підключення вентилятора і установка в вікно туалету

Якщо планується установка його в дерев'яну стіну, то найпростіше буде вирізати круглий отвір. Вентилятор буде працювати тривалий час, тому краще вибрати якісну модель, яка прослужить не один рік.

Для роботи вентилятора буде необхідно електрику. Як правило, його зрізу підводять до туалету, щоб забезпечити висвітлення. Розетку потрібно розташовувати в такому місці, щоб на неї не потрапляла волога, можна вмонтувати в стіну і закрити коробкою.

Вентилятор має захисну решітку, якій властиво засмічуватись. Тому потрібно не забувати її регулярно чистити, не тільки для забезпечення безперебійної роботи пристрою, а й щоб всередину надходив свіже повітря, а не забруднене пилом.

Як зробити вентиляцію

Конструкція дачного туалету з вигрібною ямою і витяжкою

Перед початком робіт слід підготувати необхідний інструмент:

  • штикова лопата;
  • дриль - якщо стіни кабінки дерев'яні;
  • перфоратор - якщо цегляні стіни;
  • ножовка по металу;
  • рулетка;
  • рівень;
  • саморізи.

Вентиляційна система вигрібної ями своїми руками

За допомогою багнетною лопати викопується отвір над ямою, діаметр якого повинен бути трохи більше розміру труби. Таке отвір слід робити біля задньої стінки кабіни, щоб можна було зручно закріпити трубу за допомогою хомутів. Опустити трубу в яму на таку глибину, яка буде меншою, ніж максимальна позначка наповнюваності. Тобто так, щоб в вентиляційний ствол не потрапили відходи.

Тобто так, щоб в вентиляційний ствол не потрапили відходи

Витяжка вигрібної ями

За допомогою кріплень і хомутів труба фіксується на стіні кабінки. Знизу прикопують землею. Зверху одягається дефлектор або парасольку.

Переваги дефлектора полягає в тому, що цей пристрій здатний збільшити тягу до 30% за рахунок сили вітру. Тому по можливості варто віддати перевагу дефлектори, а не звичайному парасольці, який тільки захищає від опадів.

Така проста конструкція вентиляції вигрібної ями, зроблена своїми руками, дозволить запобігти неприємний запах в туалеті. Якщо кабіна зроблена не герметично, є щілини, отвори, що відкриваються вікна, а унітаз або сидіння має щільну кришку, то буде досить тільки витяжки з ями. Але, в такому разі, німого неприємного запаху все ж буде присутня. Якщо ж є необхідність позбутися і від нього, то слід приступити до обладнання вентиляційної системи всередині кабінки.

Вентиляція в кабінці туалету своїми руками

Послідовність дій:

Послідовність дій:

Система витяжки та вентиляції в дачній кабіні туалету

  • зверху, по задній стінці туалету, робиться круглий отвір по діаметру приготовленої пластикової труби. Воно повинно бути максимально високо, але на відстані не менше 15 см від рівня даху. Отвір робиться за допомогою дриля або перфоратора;
  • в отриманий отвір встановлюється кутова труба;
  • щілини задуваються монтажною піною;
  • до кутового елементу кріпиться основна частина труби;
  • за допомогою хомутів і кріплень труба фіксується до зовнішньої стіни туалету;
  • зверху одягається парасольку або дефлектор;
  • всередині обрізається зайва частина труби і закривається декоративними вентиляційними ґратами.

На наступному етапі потрібно зробити отвір внизу для забезпечення притоку холодного повітря:

На наступному етапі потрібно зробити отвір внизу для забезпечення притоку холодного повітря:

Примусова витяжка з септика в дачному туалеті

  • за допомогою дриля або перфоратора сверлится отвір в нижній частині стіни, на відстані 20-30 см від підлоги. Краще вибирати протилежну стіну, тієї, в якій встановлена ​​труба;
  • встановлюються дві декоративні грати за допомогою саморізів або інших кріпильних елементів.

Це завершальний етап - вентиляція в дачному туалеті готова.

Якщо в холодну пору року буде сильно дути з нижнього отвору, то можна його закрити заслоном.

Реклама партнерів

Відео: Як доглядати за вуличним туалетом на дачі?

Магазини з продажу біотуалетів в Росії

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама