Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З яких матеріалів краще будувати будинок для постійного проживання

  1. Зруб або будинок з колоди
  2. Будинок з бруса
  3. Каркасний будинок
  4. Будинок з СИП панелей
  5. Читайте також:

Якщо ви збираєтеся побудувати будинок для постійного проживання, то одним їх етапів підготовки з будівництва буде вибір оптимального варіанту будівельного матеріалу для його спорудження Якщо ви збираєтеся побудувати будинок для постійного проживання, то одним їх етапів підготовки з будівництва буде вибір оптимального варіанту будівельного матеріалу для його спорудження. Тим більше, що в даний час на ринку досить великий їх вибір. Тому, для багатьох забудовників актуальним є питання: «З яких матеріалів краще будувати будинок для постійного проживання?». Щоб відповісти на нього, розглянемо основні види будівельних матеріалів, з яких можна спорудити такий будинок, їх переваги та недоліки, які можуть стати визначальними при виборі.

зміст:

> Основні види матеріалів для будинку

> Деревина

> Зруб або будинок з колод

> Будинок з бруса

> Каркасний будинок

> Будинок з СИП панелей

> Цегляний будинок

> Будинок з керамоблоков

> Газобетон і пеноблок

> Керамзитобетон і шлакоблок

> Незнімна опалубка з пінополістиролу

> Вапняк-черепашник

> Саман

> На закінчення

> Відео по темі

На відміну від будівель в яких проживають періодично (дача, садовий будиночок) і, як правило, в теплу пору року, будинок для постійного проживання висуває підвищені вимоги до комфорту, звуко- і теплоізоляції, екологічної безпеки. Одним з визначальних факторів, що забезпечують виконання цих вимог на належному рівні є вибір будівельного матеріалу .

З яких будівельних матеріалів взагалі можна будувати такий будинок? Основні з них такі:

  • Деревина та матеріали, виготовлені на її основі;
  • Цегла різних видів;
  • керамоблоки;
  • Блоки з пористого (пористого) бетону (піноблок, газобетон);
  • Блоки з керамзитобетону і шлакоблоки;
  • Природні камені;
  • Незнімна опалубка - пустотілі блоки з пінополістиролу, заповнені залізобетоном;
  • Саман.

Практично всі ці матеріали можна використовувати при будівництві будинку для постійного проживання. Але який з них краще? Щоб знайти відповідь на це питання, розглянемо їх позитивні сторони і недоліки.

Деревина є традиційним будівельним матеріалом при спорудженні будинків для постійного проживання, особливо в місцевостях багатих лісом. Цей матеріал випробуваний століттями і достатньо екологічний. В якості будівельного матеріалу для стін будинку деревина, найчастіше, використовується у вигляді колод, бруса, дощок або плит ОСП (OSB). Будинки з різних видів деревини відрізняються, як зовнішнім виглядом, так і особливостями технології спорудження. Розглянемо їх особливості докладніше.

Зруб або будинок з колоди

Зруб або будинок з колоди

Будинки з колод або зруби протягом століть використовувалися для постійного проживання, Та й зараз колоди є одним з найбільш поширених видів будівельних матеріалів в районах, багатих лісом. Такий матеріал володіє безперечними плюсами:

Для будівництва зрубу або дерев'яного будинку можуть використовуватися колоди оброблені вручну (так званий «дикий зруб») або висушені і оцилиндрованні в промислових умовах, повністю готові до укладання.

Здавалося б ось з чого найкраще побудувати будинок для постійного проживання: і екологічно, і недорого і тепло. Але не все так просто. Зруби, разом з перевагами мають і суттєві недоліки, які необхідно враховувати, вибираючи матеріал для свого будинку:

Якщо ж, незважаючи на всі перераховані мінуси, ви вважаєте, що колоди є оптимальним варіантом будівельного матеріалу для вашого будинку, то можете ознайомитися з особливостями споруди зрубів .

Будинок з бруса

Будинок з бруса

В принципі будинок з бруса має ті ж плюсами і мінусами, що і зруб і його будівництво відрізняється тільки тим, що брус має прямокутний перетин (іноді зовнішня грань може бути опуклою - «під колоду» або похилій) і тому монтаж стін виконувати зручніше. Брус може бути:

Перший варіант найбільш дешевий, але такий брус, як правило, не відрізняється ідеально рівними гранями і дає відчутну усадку, особливо в перебігу першого року, після спорудження будинку з нього.

Кращим варіантом, з точки зору зручності будівництва і практично відсутність усадки є добре висушений струганий і профільований брус. Стіни з нього збираються, як дитячий конструктор, але і вартість його набагато вище, ніж пиленого і не всім по кишені.

Унікальними властивостями, як матеріал для будівництва будинку для постійного проживання володіє клеєний брус. Правда, якщо в процесі виготовлення виробник строго дотримувався технології. Такий брус практично не дає усадку, як правило ідеально рівний, має підвищену міцність і найкращі теплоізоляційні властивості, але вартість такого будівельного матеріалу ще вище і не кожному по кишені. До того ж, необхідно відзначити, що в умовах нашого клімату, особливо в процесі нерівномірного нагрівання стін в опалювальний сезон і при зміні вологості повітря, навіть в такому матеріалі можуть з'являтися невеликі тріщини. Детальніше про будівництво будинку з бруса .

Каркасний будинок

Каркасний будинок

Такі будинки можна також віднести до дерев'яних, так як практично всі його елементи, за винятком шару утеплювача і покрівлі, виготовляються з деревини або матеріалів, виготовлених з її відходів: основа - каркас виготовляється, як правило, з дерев'яного бруса або дошки, зовнішня обшивка виконується ОSB-плитами, блок-хаусом або дошками, а внутрішня - вагонкою, ОSB-плитами, фанерою або гіпсокартоном.

Переваги такого будинку:

недоліки:

Детальніше про будівництво каркасного будинку .

Будинок з СИП панелей

Будинок з СИП панелей

СІП панелі являють собою своєрідний «сендвіч»: по краях плити ОSB (спресована і склеєна деревна стружка), а між ними шар утеплювача товщиною 150 мм, як правило, пінополістиролу (спеціального виду, який не горить). Така панель - це, по суті, вже готова частина стіни із зовнішньої і внутрішньої чорнової обшивкою. Панелі виготовляються промисловим способом, а на будмайданчику з них швидко збирають будівлю. При цьому на стиках панелей розміщуються дерев'яні бруси. Будинки з СІП-панелей будуються швидко, як картковий будиночок, це так звана "канадська технологія", так як широко поширена в Канаді і США.

Варто зауважити, що з таких СІП панелей виготовляються не тільки стіни, але і основу підлоги, і перекриття і дах такого будинку. Будинок виходить легкий, теплий, відносно недорогий, хоча і не скажеш, що дуже дешевий, так як вартість самих панелей, виготовлених промисловим способом досить висока (1200-1500 рублів за 1 м2). Крім того, екологічна безпека плит ОSB також викликає сумніви, хоча виробники і обіцяють, що сучасні плити такого типу безпечні. Ще одна особливість таких будинків, так як вони практично являють собою термос з пінопласту - необхідність в дуже хорошій вентиляції.

Цегла також є традиційним матеріалом для будинку, в якому проживають постійно. Тим більше, що в наш час у продажу можна знайти велику різноманітність видів цегли, які відрізняються матеріалом виготовлення, призначенням, формою, міцністю і іншими характеристиками. Найбільш поширеними його видами є:

Крім цих двох видів існують і інші, які використовуються, головним чином, для облицювання стін: клінкерна (з найвищими показниками міцності), «рваний камінь» (з фактурною поверхнею, виготовлений із суміші крихти природного каменю і цементу) та інші.

Плюси цегли, як будівельного матеріалу для будинку з постійним проживанням:

В принципі, можна було сказати, що саме з цегли найкраще будувати будинок для постійного проживання. Він буде міцним, надійним і прослужить довгі роки. Але і цей будівельний матеріал має свої недоліки:

Детальніше про будівництво цегельного будинку для постійного проживання.

Сучасною альтернативою цеглі може служити відносно новий будівельний матеріал - керамоблок. Він як і керамічна цегла виготовляється з глини, але відмінність у тому, що це не звичайна, а поризованих кераміка. При замісі в глину додають дрібну деревну стружку, при випалюванні вона згорає і утворюються мікропори, підвищуючи тим самим теплоізоляційні властивості матеріалу. Крім того, внутрішня будова керамоблоков є многощелевой структуру, що ще більше збільшує теплоізоляційні властивості. Блоки з поризованих кераміки виготовляють шириною 230-250 мм і довжиною 80-510 мм, що значно більше, ніж розміри цегли, що дозволяє значно зменшити трудовитрати на спорудження будинку з цього матеріалу. Так що керамоблок, практично, позбавлений всіх недоліків свого родича - керамічної цегли і здавалося б, саме з цього матеріалу і найкраще побудувати будинок для постійного проживання. Але виявляється і цей матеріал має свої недоліки:

Детальніше про будівництво будинку з керамоблоков .

Ще однією сучасною альтернативою цеглі або природного каменю є блоки з пористого бетону: піно-і газоблоки. Обидва ці матеріалу пористі, легкі, володіють хорошою міцністю (на стиск) і мають великі розміри, що дозволяє вести будівництво стін легко і швидко. Ніздрюватий бетон легко, при необхідності, можна розрізати, зробити в ньому штроби або отвори. Теплоізоляційна здатність таких блоків майже в 3 рази більше, ніж у цегли.

Газобетон і пінобетон відрізняються тим, що до складу першого входять пісок, цемент і вапно, а до складу другого - тільки пісок і цемент. Звідси і відмінності в характеристиках. Газобетон дуже гігроскопічний, сильно вбирає вологу, а якщо він сильно намокне, то висушити його дуже важко. Тому, при зберіганні і будівництві необхідно приділити велику увагу захисту газоблоків від атмосферної вологи.

Пінобетон менш гігроскопічний, але має кілька більшу питому вагу. Піноблоки, найчастіше, мають гладку бічну поверхню, так як їх найчастіше, виготовляють, заливаючи суміш у форми, тому на їх поверхні гірше тримається штукатурка. Газоблоки, зазвичай, мають шорстку поверхню, так як їх, найчастіше, вирізають з цілого масиву.

Ніздрюватий бетон може виготовлятися автоклавним і не автоклавним способами. У першому випадку суміш твердне при великому тиску і температурі, а в другому - в звичайних умовах. Характеристики автоклавного ніздрюватого бетону краще, але він і коштує дорожче.

Можна виділити ще один істотний недолік пористого бетону, незалежно від виду - низька міцність на вигин. При найменших рухах підстави він утворює тріщини. Тому, хоча цей матеріал і відрізняються малою питомою вагою, але фундамент під будинок з піно-або газоблоків повинен забезпечувати максимальну жорсткість і обов'язково містити армуючий пояс з арматури, незалежно від його виду. Крім того, саму кладку також, бажано, армувати сталевий або композитної арматурою: по першому ряду блоків, а потім через кожні 4-5 рядів і зверху по периметру готової стіни - залізобетонний пояс жорсткості.

Необхідно також відзначити що вироби з ніздрюватого бетону в своєму складі містять речовини-піноутворювачі, завдяки яким і утворюються осередки. Хоча виробники і стверджують, що вони нешкідливі і нейтралізуються в процесі виготовлення блоків, але наскільки це вірно стверджувати складно.

Якщо ви вирішили, що блоки з пористого бетону оптимальний варіант для вашого будинку, то можливо для вас буде корисною інформація про будівництво будинків з піноблоків або газобетону .

Якщо ви вирішили, що блоки з пористого бетону оптимальний варіант для вашого будинку, то можливо для вас буде корисною інформація про будівництво будинків з   піноблоків   або   газобетону

Блоки в яких в якості наповнювача використовується керамзит або шлак також можуть використовуватися при будівництві будинку для постійного проживання. Хоча шлакоблоки в наш час використовуються дуже рідко, так як вони досить важкі і мають поганою теплоізоляцією. А ось блоки з керамзитобетону цілком можуть розглядатися, як один з можливих варіантів для будівництва такого будинку. Їх виготовляють методом пресування із суміші піску, цемент, керамзиту і води. Керамзит - пористий матеріал, що виготовляється з глини, забезпечує їм досить хорошу теплоізоляційну здатність, а цемент - міцність. Такі блоки можуть бути як повнотілими, так і порожнистими, з пустотами прямокутного або круглого перетину.

Також, як і газобетон, блоки з керамзитобетону мають хорошу міцність на стиск, але недостатню на вигин, тому фундамент під будинок з них повинен мати достатню твердість, а сама кладка - армуватися.

Детальніше про кладці стін будинку з керамзитобетонних блоків .

Детальніше   про кладці стін будинку з керамзитобетонних блоків

Це ще один сучасний матеріал, з використанням якого можна побудувати будинок для постійного проживання. Незнімна опалубка являє собою пустотілі блоки з пінополістиролу, що мають на своїй верхній і нижній поверхні шипи і пази для з'єднання за принципом дитячого конструктора. Коли кілька рядів таких блоків встановлено по периметру будинку і по осях несучих стін, всередину встановлюється арматура каркаса і весь внутрішній простір заливається звичайним бетоном. Після чого «збирання конструктора» триває. Все дуже швидко і технологічно.

В результаті отримуємо стену- «сендвіч» зовні якої шар пінополістиролу, а всередині армований бетон. Будинок виходить теплим і міцним. Слід зазначити, що незнімну опалубку можна використовувати не тільки для мурування стін будинку, але і фундаменту.

Після закінчення будівництва будинку пінопласт із зовнішнього боку стіни покривається фасадної обробкою, наприклад, зовнішньої штукатуркою ( «короїд» або ін.), А зсередини - внутрішній, з використанням армуючої сітки.

Такий термодом по суті являє собою термос, що дозволяє зробити його максимально енергоефективності. Але в цьому є і зворотна сторона: так як бетон не відрізняється особливою повітропроникністю, необхідно обов'язково подбати про надійну систему вентиляції такого будинку. Детальніше про будівництво термодома з незнімної опалубки .

Природні камені також використовувалися впродовж століть при будівництві будинків для постійного проживання. Особливо це було характерно для місцевостей, де їх нескладно було добути: в горах або інших місцях, де пласти каменю виходили на денну поверхню.

Найчастіше це були вапняки різних видів, рідше піщаник, сланці або магматичні породи (граніт, базальт). В даний час природний камінь рідше використовується при будівництві будинків, особливо у вигляді буту. Їх все більше витісняють штучні камені: цегла, керамоблоки, блоки з пористого бетону. Природні ж камені, найчастіше, використовують для спорудження цоколя будинку або декоративних огорож.

Хоча один вид природного каменю - вапняк-черепашник ще досить популярний будівельний матеріал при будівництві будинку для постійного проживання. Правда, це більше характерно для районів, де є родовища цього природного каменю.

Правда, це більше характерно для районів, де є родовища цього природного каменю

Його популярність пояснюється його плюсами:

Існують у цього матеріалу також і недоліки:

Більш детально про будівництво будинку з черепашника .

Саман або суміш мокрої глини (або навіть чорнозему) з соломою використовувався для будівництва будинків для постійного проживання з давніх часів, особливо в місцевостях не надто багатих деревиною. При цьому були можливі два варіанти, коли стіна повністю складалася з саману блоків або ж по контуру майбутнього будинку робився дерев'яний каркас, внутрішній простір якого заповнювався саманом. Здавалося б саман - не самий міцний матеріал, але правильно побудовані будинки з нього можуть стояти сто і більше років. За прикладом мені не треба далеко ходити. Мій прадід ще на початку 20 століття побудував самановий будинок на дерев'яному каркасі і він стоїть і функціонує вже понад 110 років і напевно ще стільки простоїть. Головне, щоб дах не протікав і зовні стіни були захищені міцним шаром штукатурки або іншим оздоблювальним матеріалом.

Такий будівельний матеріал зажадає мінімум фінансових вкладень, але максимум праці, тому що купити готові блоки з саману навряд чи вдасться, хоча іноді такі пропозиції зустрічаються. Якщо немає бажання напружуватися самому, можна найняти працівників, благо особливої ​​кваліфікації для цього не потрібно. Все що для цього потрібно: купа глини або чистого грунту, вода і купа соломи. З дощок на рівній місцевості робиться опалубка, в яку засипається глина (грунт), поливається водою і робиться заміс (спочатку без соломи, а потім з поступовим її додаванням) до пружного стану. Отриманий в результаті вологий саман повинен бути пластичним, з рівномірним розподілом соломи.

Попередньо, за розміром майбутніх блоків, з дощок виготовляють форми. Їх заповнюють сирим пластичним саманом, з трамбуванням. Готові вологі блоки витягують і ставлять для просушування. Після того, як блоки підсохнуть, вони готові до кладки.

Для такого матеріалу необхідний високий цоколь і хороша його гідроізоляція.

Кладка стін з саману блоків виконується також, як і з будь-яких інших блоків, з перев'язкою швів, на глиняно-піщаному розчині.

Переваги матеріалу:

недоліки:

Підведемо підсумок. Ми розглянули основні матеріали з яких можна побудувати своє постійне житло, їх особливості, плюси і мінуси. Кожен з них в чомусь краще, а в чому то гірше. Але однозначну відповідь на питання: «З якого матеріалу краще побудувати будинок для постійного проживання?», Який би влаштував усіх, дати практично не можливо. Тут багато що залежить від того, які вимоги ви ставите до матеріалу, якими фінансовими можливостями володієте, в якій місцевості і в якому регіоні буде будуватися будинок. Для кого-то оптимальним варіантом буде міцний цегляний будинок, а для кого-то - традиційний зруб або термодом з незнімної опалубки. Читайте, думайте, аналізуйте, вважайте. Сподіваємося, що інформація, викладена в цій статті допоможе вам зробити свій вибір.

Відео по темі:

Читайте також:

Планування будинку і ділянки: кілька порад Планування будинку і ділянки: кілька порад

Проект будинку: вибір виду та складу документації Проект будинку: вибір виду та складу документації

Як не помилитися при виборі будівельної компанії Як не помилитися при виборі будівельної компанії

Як побудуваті будинок своїми руками дешево и красиво Як побудуваті будинок своїми руками дешево и красиво

Нові технології в будівництві приватних будинків Нові технології в будівництві приватних будинків

Тому, для багатьох забудовників актуальним є питання: «З яких матеріалів краще будувати будинок для постійного проживання?
З яких будівельних матеріалів взагалі можна будувати такий будинок?
Але який з них краще?
Але однозначну відповідь на питання: «З якого матеріалу краще побудувати будинок для постійного проживання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама