Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Одеська академія холоду замерзає (ВІДЕО)

Студенти професійного училища Одеської державної академії холоду змушені вчитися в крижаних приміщеннях, при цьому немає опалення і в гуртожитках Студенти професійного училища Одеської державної академії холоду змушені вчитися в крижаних приміщеннях, при цьому немає опалення і в гуртожитках. Біля входу в общагу оголошення:

"Борг становить 437 тисяч 910 рублів", всередині - "прохання не включати електроприладів".

"Якщо дуйка не включати - дуже холодно в приміщенні, а якщо включаємо, то у нас постійно пробки вибиває", - розповів один зі студентів.
В іншій кімнаті, щоб хоч трохи потеплішало, вікна закрили ковдрою.

У холоді студенти живуть більше місяця. Минулого тижня керівництво училища запропонувало їм тимчасово перейти на навчання в інший заклад. Молодь впевнена: якщо погодиться, то сюди вже не повернеться. Мерзнуть студенти та в навчальних корпусах училища.

"Дуже холодно сидіти на занятті, навіть писати - руки замерзають. Обіцяли, що буде тепло, все нормально, а зараз нам кажуть, що переходимо взагалі в якесь інше училище, де будемо вчитися взагалі на другій зміні", - розповіла студентка Анна Іванова.

За словами керівника училища Сергія Сущенко, власником навчального закладу є Міністерство освіти і науки, і воно має право вирішувати, що робити зі студентами. Він зазначив, що цей навчальний заклад має унікальні майстерні, тому закрити його ніхто не дасть. Під час розмови з'ясувався ще один факт - не опалюється не через брак грошей, а через аварійність комунікацій.

Труби скоро пообіцяли замінити - кажуть, в кімнатах буде тепло через два тижні. А поки студенти виживають, як можуть.

Новини від od-news.com в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/odnews

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама