Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підрядники підвели Мінсільгосп Комі при будівництві інфраструктури в Усть-Цильме «БНК

За даними контрольно-рахункової палати Комі, регіональне аграрне відомство до кінця не встигне освоїти кошти на будівництво водопроводу в селі Трусова Усть-Цілемского району та облаштування майданчика під житлову забудову в самій Усть-Цильме. Федеральні гроші «витечуть» з об'єктів, якщо їх не здадуть вчасно. Як з'ясувалося, підвели підрядники. Тепер з ними ведуть претензійну роботу. За даними контрольно-рахункової палати Комі, регіональне аграрне відомство до кінця не встигне освоїти кошти на будівництво водопроводу в селі Трусова Усть-Цілемского району та облаштування майданчика під житлову забудову в самій Усть-Цильме

Фото Сергія Паршукова

Як випливає з доповіді КСП регіону на робочій нараді Держради Комі, за дев'ять місяців цього року аграрії «просіли» в освоєнні бюджетних грошей на будівництво різних об'єктів. До 1 жовтня через виділених 105-ти млн рублів витратили тільки 36 млн рублів.

Так, при будівництві водопроводу в селі Трусова з 27 млн ​​рублів освоїли лише 7 млн ​​рублів або 27% від плану. Однією з причин відставання від графіка стали неякісно виконані вишукувальні роботи. Підрядник - «Кіровпроект» помилився при проектуванні. Дослідника поки ніхто не оштрафував, але претензійна робота ведеться, тому облаштування пожежної водойми довелося перенести на 2019 рік.

Як запевнила перший заступник міністра сільського господарства Комі Наталія Колбасюк, в Трусова до кінця року освоять всі федеральні гроші, тобто республіка нічого не втратить. Наталя Колбасюк відзвітувала про завершення робіт - тільки пристрій пожежного водоймища і виділені на це гроші вирішено перенести на 2019 рік.

Нагадаємо, в кінці жовтня, жителі села, не відаючи про запевненнях заступник міністра, зняли «трилер» про дороги. автори «Дорожнього трилера» звинувачують у всьому будівельників, які почали прокладати водопровід в червні цього року. Пошкоджені будівництвом ділянки обіцяли відновити: зараз возять піщано-гравійну суміш, потім розрівняти. Найважчі відрізки дороги постараються зробити найближчим часом.

У містечку Семенов Холм в Усть-Цильме склалася схожа ситуація: тут з 56 млн бюджетних грошей освоїли тільки 14 млн. І нова підвів підрядник. ТОВ «Північ-Буд» відстає від графіка будівництва доріг до майданчика під житлову забудову через неякісну проектно-кошторисної документації.

Наталя Колбасюк заявила, що з цієї нагоди міністерство вже звернулося до глави Комі з проханням допомогти перенести федеральні гроші на наступний рік. Якщо не вийде, республіка втратить 2,5 млн рублів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама