Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Міні септик своїми руками для будинку і дачі

  1. Міні септик своїми руками для будинку і дачі

Власникам заміських ділянок хочеться комфортного проведення часу на своїх наділах. Комфорт, має на увазі зручність і блага цивілізації міста в місцях віддалених від його меж. Дачники, більшість, уникають від організації автономної каналізації на ділянці, вважається що подібні роботи обходяться дорого, вимагають не тільки матеріальних вкладень, а й багато праці до і після прокладки каналізаційної системи.

Однозначно погодиться з подібними переконаннями не можна. Існує колосальний різноманіття форм, що відрізняються не тільки за ціною, технічних характеристиках. Для ділянок тимчасового перебування - дач, навіть без капітальних будов, у вигляді будинку, існує окремий вид - міні септики. Такий варіант підійде ділянках різних розмірів, забезпечить комфорт, позбавить від необхідності використовувати недостатньо гігієнічні, естетичні види заміських комунікацій.

Основні відмінності різновидів дачних комунікацій

Каналізація в тій мірі в якій вона представлена ​​погляду, ділиться на два види, що мають підвиди, групи:

  • вигрібні ями;
  • септики.

Вигрібна яма - найстаріша споруда людства Вигрібна яма - найстаріша споруда людства. Виглядає як малогабаритна кімната, з передбаченим отвором, часом без сидіння для здійснення скидання нечистот, відходів людської діяльності. Резервуар просто збирає стоки, не виробляє переробку, тому вивіз нечистот асенізатором стає постійною необхідністю, додатковими витратами.

Варіант вигрібної ями, дешевий тільки у виготовленні, так як всі роботи можна провести самостійно без особливої ​​кваліфікації. Готується котлован, існує кілька різних варіантів, але сенс залишається єдиний збирати стоки до моменту відкачки асенізаторської машиною.

Витік стоків з ями загрожує суттєвими проблемами для навколишнього середовища. Зараження грунтових вод призведе до загибелі не тільки плодоносних рослин, здоров'я людей буде під серйозною загрозою.

Септики - система, призначена для збору, переробки стоків. Продукт переробки настільки безпечний, що очищені води можна скидати в грунт. Переробка органічних речовин дає можливість набагато рідше використовувати асенізаторські послуги, економія коштів виходить значуща для сім'ї будь-якого достатку. При правильному плануванні відкачка проводиться приблизно один раз на рік.

У чому відмінність між звичайним септиком і міні

Зазвичай септик вибирається по необхідному обсягу, який на пряму залежить від кількості споживаної води певною кількістю людей, технікою. Баки септиків зазвичай великих розмірів.

Септик міні переробляє до 300 літрів стокової рідини за одну добу. Тому встановлюватися може в місцях з малим споживання рідини, не більше ніж на два людини. Такий варіант дуже зручний для дач, особливо якщо дача використовується тільки у вихідні дні, відпустку.

Вибирати краще готові полімерні моделі, в яких виробник передбачив все необхідну комплектацію.

Вибираємо міні септик для дачі і плануємо роботи

Прийнято вірне рішення по самостійній установці септика на ділянці, потрібно пройти етапи підготовки, вибрати відповідну модель. Оскільки септик, незалежно від конфігурації (міні, стандартний), роботи проробляються однакові, відрізняються тільки об'ємом земельних робіт, тому відразу потрібно вибрати місце і підготувати все до монтажу.

Моделей міні септиків багато, потрібно дотримуватися кількох правил, після чого експлуатація буде довгою, безпроблемною: Моделей міні септиків багато, потрібно дотримуватися кількох правил, після чого експлуатація буде довгою, безпроблемною:

  • матеріал корпусу повинен бути виготовлений з полімерних матеріалів, залізобетонних виробів, інших видів матеріалів, такі матеріали не схильні до корозії, іншим видам розпаду;
  • розрахувати обсяг, необхідний для перебування потрібної кількості людей;
  • жорсткості корпусу, визначить чи потрібні додаткові пристрої, що забезпечують стійкість до деформаційних процесів;
  • наявність приладів підвищують функціональність пристрою (повітроводи, аератори);
  • габарити пристрою, від яких залежить обсяг проведених земельних робіт.

Від моделі залежить дуже багато факторів. Аеробні моделі функціонують з протіканням обміну газів. Без кисню переробка ведеться анаеробними септиками. Якщо не брати до уваги вид переробки, процес відбувається ось таким чином:

  • стоки потрапляючи в перший резервуар септика - відстійник, діляться на фракції, це займає деякий час;
  • води позбувшись великих часток переходять в наступну ємність, де додатково відбувається відстоювання, переробляється бактеріями, після переходить в наступну ємність, там протікає процес доочистки;
  • звільнивши воду від домішок, скидається в грунт.

Осад - перероблена органіка, представлена ​​у вигляді мулу без запаху, періодично видаляється асенізатором.

Планувати розміщення слід за деякими будівельним нормам, допоможе уникнути непередбачених, шкідливих, катастрофічних проблем. Розташувати септик потрібно на відстані близько 8 метрів від основної будівлі, городу, на менше 15 метрів від джерела питної води, якщо це не свердловина. Забезпечити під'їзд машини асенізатора, для видалення скупчень.

На папері роблять проект - схему розташування, основних технічних вузлів. Після чого переходять до самих робіт, якщо все попередні організаційні роботи були зроблені, включаючи закупівлю і доставку матеріалу не місце проведення монтажу.

Проведення монтажу по установці септика

Насамперед проводять земельні роботи, риють котлован, траншеї для трубопроводу Насамперед проводять земельні роботи, риють котлован, траншеї для трубопроводу. Котлован повинен перевищувати на 50 см з усіх боків обсяг септика, дозволяє вільно проводить монтаж. Від матеріалу корпусу залежить підготовка котловану. Готові заводські моделі не потребують особливого котловані, досить утрамбувати дно, стіни, зробити фіксуючий бар'єр. Якщо корпус септика м'який потрібно додатково зробити ребра жорсткості, інакше деформація виведе з ладу пристрій септика. Глибина котловану повинна бути нижче лінії промерзання грунту, допоможе зберегти робочий стан септика в морозний період.

Земельні роботи краще проводити двом працівникам. Одній людині складно вивільняти котлован від землі на глибині.

Для септика з бетону потрібно залити бетонною сумішшю дно, на якій після висихання будуть встановлюватися кільця. Відстань між стінами засипається спеціальними сумішами з піску і щебеню, дешевший варіант - гравій. Суміші виступають захисним фільтруючим шаром, у випадках затоплення території стоками. Таку насип легко прибрати, замінити новим шаром.

У готовий котлован встановлюється септик, після чого переходять до складання каналізаційного трубопроводу. Траншеї для труб риють під ухилом, який забезпечує самоплив стоків по трубах до резервуару септика. Стіни і дно утрамбовують, роблять насип гравію з піском, розкладають ізоляційний матеріал для труб. Поверх тканини розкладають нарізані труби в потрібному порядку. Звіряють зі схемою, тільки якщо все в порядку, вистачає частин, довжини, ущільнювачів, інших комплектуючих переходить до складання. Збірка відбувається з герметиками, зазвичай силікон. Збирають труби в одному напрямку - до септика, це дозволить не накопичувати бруду в місцях з'єднання.

Після з'єднання труб з септиком роблять пробний слив чистою водою для виявлення течі, інших проблем у системі. Успішно пройдений випробування - гарантія правильного складання.

Особливо потрібно приділити увагу нахилу труб! Без нахилу засмічення стануть постійною проблемою!

У місці, де відбувається скидання води в грунт, потрібно створити фільтруючий колодязь, який робиться в такий спосіб: У місці, де відбувається скидання води в грунт, потрібно створити фільтруючий колодязь, який робиться в такий спосіб:

  • риється котлован, дно, стіни утрамбовувати непотрібно;
  • глибина колодязя повинна бути глибше котлован септика мінімум на 20 см, розрахунок робиться самостійно виходячи з власних даних;
  • перша робиться насип з чистого крупнозернистого піску, близько 30 см;
  • другий шар з суміші гравію і піску, 20-30 см за бажанням;
  • третій шар чистий гравій, близько 20 см.

Виводиться труба з'єднує септик і колодязь. Згодом на верхньому шарі утворюється плівка, шар потрібно буде замінити новим, через деякий час, для цього потрібно обладнати колодязь люком.

Колодязь доочистки проводить фінальну очищення води, де ступінь очищення досягає 98%, що робить таку воду не шкідливою для навколишнього середовища. Тільки в парі з колодязем септик отримує статус очисної споруди автономного використання.

Міні септик своїми руками для будинку і дачі

Установка септика з еврокуба

Установка септика з еврокуба

Монтаж септика за умови низького рівня грунтових вод

Монтаж септика за умови низького рівня грунтових вод

Септики для дачі без відкачування своїми руками

Септики для дачі без відкачування своїми руками

Облаштування септика на дачі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама