Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як класти плитку у ванній своїми руками: інструкція з відео

  1. Чому плитка?
  2. Підготовка поверхні підлоги до укладання
  3. Укладання плитки у ванній своїми руками
  4. процес укладання
  5. Затирка швів
  6. закінчення робіт

У цій статті ми детально розповімо про те, як класти плитку у ванній без залучення дорогих фахівців, тобто своїми руками. Процес укладання плитки, не дивлячись на складність, цілком здійсненне завдання для будь-якого захоплюється людини. Наша покрокова інструкція розповість про підготовку статі, процесі укладання та фінішних роботах. Стаття доповнена фото і відео матеріалами.

Зміст статті:

Ванна кімната, це таке сакральне місце в будь-якому будинку, де людина найчастіше знаходиться оголеним і наодинці з самим собою. Зрозуміло, що антураж приміщення, повинен відповідати внутрішньому стану. А яке воно? Стан чистоти, відкритості, вічності. З яким оздоблювальним матеріалом, можна провести аналогію? Та тільки з кахельною плиткою! Як покласти плитку у ванній ми детально розповімо нижче.

Як покласти плитку у ванній ми детально розповімо нижче

Чому плитка?

З усіх видів підлогових покриттів, самим довговічним, інертним і екологічно чистим є керамічна плитка. По суті, це сформована і обпалена глина з малюнком на лицьовій поверхні. Якщо подивитися на це містично, то глина найрідніша для людини мінерал. З неї створений і сама людина.

Як бюджетної альтернативи, можна ознайомитися з ПВХ плиткою , Яка виглядає не гірше, і має всі переваги водостійкого покриття.

А тепер залишимо містику в спокої, і розглянемо факти. Керамічна плитка:

  • Чи не схильна до впливу часу;
  • Чи не уражається мікроорганізмами (цвіль, бактерії);
  • Не горить, не реагують на побутову хімію і не руйнується під дією води;
  • 100% екологічно чистий матеріал.

Чи не схильна до впливу часу;   Чи не уражається мікроорганізмами (цвіль, бактерії);   Не горить, не реагують на побутову хімію і не руйнується під дією води;   100% екологічно чистий матеріал

Всі інші покриття для підлоги, як би не були хороші, але у ванній кімнаті вони будуть завжди десь далеко на другому місці.

Кому доручити роботу

Стандартна вартість роботи по обробці, дорівнює вартості матеріалу. Плюс надбавка за маленький обсяг (для санвузлів). Значить вартість робіт з укладання плитки у ванній кімнаті буде в районі 1000 р / м2. За умови, що підлога ідеально рівні, фахівець впорається з цією роботою за пару годин.

Найголовніше в цій роботі - не поспішати.

Ціна за метр також сильно варіюється в залежності від загальної кількості м2, що цілком логічно. Також розцінки можуть відрізнятися в різних містах і регіонах, ми ж привели середню суму.

Людина без спеціальної підготовки, Ви наприклад, викладе плитку на такий же підлогу і з такою ж якістю за один робочий день. Але при цьому, ви отримаєте цінний досвід і заощадите половину закладеного на ремонт бюджету. Ну а щоб зрозуміти, як покласти плитку у ванній, скористайтеся нашим сайтом, де ви завжди знайдете відповіді на свої питання.

Підготовка поверхні підлоги до укладання

Є дуже важлива умова, виконання якого на 90% забезпечить ідеальний результат - рівна поверхня підлог. Якщо підлоги на об'єкті будуть ідеально вирівняні, то сам процес укладання плитки буде нагадувати аплікацію, з мінімальною витратою клейової суміші. При цьому ви серйозно зменшите ціну ремонту. Адже якщо укладати плитку на нерівна підлога, то буде потрібно набагато більше клейового складу. А він дорожче, ніж самовиравнівающаяся стяжка. Іншими словами, вирівняти підлоги можна:

  1. Самовирівнюючої стяжкою - дешевше.
  2. Клеєм для плитки - дорожче.

Переконали? Тоді приступимо.

Апріорі, будемо вважати, що підлоги у ванній кімнаті бетонні. Тому для вирівнювання найкраще скористатися швидковисихаючої, самовирівнюється стяжкою. Середня витрата такої суміші 12 кг / м2, при товщині шару 10 мм. Для ванної кімнати, в звичайній квартирі, вистачить 2 мішків по 25 кг.

Ми рекомендуємо придбати бистросхвативающегося самовирівнюються стяжку. Спеціально створені суміші, набувають необхідну міцність при товщині заливки до 5 см. Всього за добу. При цьому висихання і набір міцності як правило відбувається не тільки на поверхневому шарі, а й по всій товщі розчину.

При цьому висихання і набір міцності як правило відбувається не тільки на поверхневому шарі, а й по всій товщі розчину

Для роботи знадобиться:

  • Відро.
  • Дриль з насадкою.
  • Валик з шипами

Підлоги треба ретельно підмести. Суміш розводиться звіряючись з інструкцією на упаковці. Заливайте її по всій площі ванної кімнати, починаючи з далекого кута. Роботу треба виконувати в швидкому темпі, щоб в результаті вийшло «цілісне полотно» з залитої суміші. Після заливки, потрібно пройтися по поверхні шипованним валиком для того, щоб позбутися від повітряних бульбашок.

Після закінчення роботи, залиште приміщення на добу.

Укладання плитки у ванній своїми руками

Основні моменти

Для роботи будуть потрібні наступні інструменти і матеріали:

  • Косинець будівельний.
  • Лазерний рівень.
  • Шпатель.
  • Ємність для клею.
  • Плиткорез.
  • Суха ганчірка.
  • Плитка керамічна.
  • Клейова суміш.
  • Грунтовка.
  • Хрестики.

Замість плиткореза, можна використовувати болгарку з відрізним диском. Але купуючи такий диск, вибирайте той, у якого є радіальні прорізи. А лазерний рівень, краще звичайного, водяного. І причина тут проста.

Включивши його, ви отримуєте постійну горизонтальну лінію, від якої можна визначати відстань не тільки до кожної плитки, але і до кожного кута плитки. Для цього, досить прикласти будівельний косинець до перевіряється кутку. Якщо на всіх чотирьох кутах числові дані на лінійці кутника збігаються, значить, плитка лежить ідеально рівно.

Якщо на всіх чотирьох кутах числові дані на лінійці кутника збігаються, значить, плитка лежить ідеально рівно

Як правильно класти плитку у ванній? - Потрібно обов'язково використовувати пластикові хрестики в роботі. Ці витратні матеріали необхідно підбирати в залежності від якості плитки. Якщо ви витратилися на хорошу і дорогу плитку, або, перевіривши кожну з них при покупці, переконалися в їхній якості, то обмежень на товщину хрестиків немає.

Якщо ж ви не впевнені в якості кахельної плитки, то необхідно купувати хрестики товстіший (3-5 мм). З їх допомогою, можна приховати дефекти плитки. Але врахуйте, що і шви між плитками будуть широкими.

Додатково, буде потрібно грунтовка. Її краще купувати, погодившись з рекомендаціями виробника плитки і клейової суміші.

І так, перед початком робіт підлоги у ванній кімнаті необхідно прогрунтувати. Досить одного шару грунтовки. Сохне вона 35-40 хвилин.

Читайте також: як класти плитку на підлогу - покрокова інструкція.

процес укладання

Розведіть трохи клейового складу, за інструкцією на упаковці. Великий обсяг не потрібен. Досить 3-4 літра суміші. Адже темп роботи у Вас нижче середнього. А суміш може схопитися. Краще розводити частіше, і потроху. Детальніше про вибір плиткового клею і основних марках читайте за посиланням.

Починати укладати плитку необхідно з самого видного кута. шпателем наносите плитковий клей на тильну сторону плитки.

Товщина клейового шару не може бути товщі самої плитки!

Якщо ви підготували підлоги по нашій інструкції, то наносити клей на підлогу не потрібно. Прикладаєте плитку в кут приміщення і трохи поворушіть її рукою в горизонтальній площині, з амплітудою 3-5 мм. Такий рух сприяє більш щільному прилягання. Між плиткою і стіною вставте хрестики. За два на кожну сторону. Потім перевірте кожен кут плитки за допомогою лазерного рівня і кутника. Якщо потрібно, трохи подровняйте і знову перевірте горизонтальність залягання.

Друга плитка укладається і перевіряється аналогічно. Але перед операцією з косинцем і рівнем, вставте між плитками два хрестика. По одному з кожного кута.

Решта плитки першого ряду укладаються аналогічним чином.

Решта плитки першого ряду укладаються аналогічним чином

Остання плитка в кожному ряду, в 99% кімнат, вимагає підгонки. Для цього, виміряйте косинцем залишився просвіт і відніміть від отриманого результат товщину хрестика. Заміряти необхідно з обох кінців. Потім відкладіть потрібний розмір на тильній стороні плитки і відріжте її наявними інструментом (плиткоріз або болгарка).

При роботі з болгаркою засоби захисту очей! Дрібні частинки кераміки можуть потрапити в очі, доставивши цим багато неприємностей.

Різати треба з тильного боку. Для зручності робіт, підкладіть під плитку шматок дошки. А для фіксації плитки, на дошку можна прикрутити кілька саморізів. Підготовлену плитку, покладіть на призначене місце так, щоб лінія відрізу була звернена до стіни.

Підготовлену плитку, покладіть на призначене місце так, щоб лінія відрізу була звернена до стіни

покласти плитку на другому і наступних рядах згідно вищевикладеної інструкції.

Обов'язково перевіряйте кожну плитку на горизонтальність з усіх чотирьох кутів!

Особливі умови роботи потрібні при укладанні останнього ряду плитки. В принципі, робота ні чим не відрізняється. Але кожну плитку треба підганяти за розмірами (див. Пункт 5). Останню плитку, у ванній кімнаті Ви будете підганяти з двох сторін. При цьому, щоб не допустити помилки, спочатку подровняйте її по ширині, а потім по довжині. Не прагніть підстригати плитку відразу по двох сторонах.

Не прагніть підстригати плитку відразу по двох сторонах

Закінчивши роботу по укладенню плитки, закрийте ванну кімнату і дайте час клейової суміші набрати міцність. Час для висихання вказується на упаковці.

Для вашої зручності, також наводимо відео інструкцію.

Затирка швів

Спочатку необхідно видалити всі хрестики і ретельно протерти плитку. Розведіть невелику кількість затирочной суміші і дайте їй постояти 6-8 хвилин. За цей час вона придбає еластичність.

Наберіть на шпатель трохи суміші, і нанесіть її на шов по периметру однієї плитки. При цьому, намагайтеся добитися максимального заповнення шва. Рухи повинні бути спрямовані спочатку поперек шва. І тільки заповнивши його можна вирівнювати суміш, рухаючи шпателем уздовж шва. Якщо кахельна плитка не має закруглений між фронтальною і торцевою площиною, то заповнювати шви необхідно урівень.

Якщо кахельна плитка не має закруглений між фронтальною і торцевою площиною, то заповнювати шви необхідно урівень

Заповнивши шов навколо одне плитки, виконайте ту ж роботу навколо двох - трьох плиток. Це оптимальний обсяг, для новачків.

Відразу ж після заповнення шва, сухою ганчіркою видаліть всі надлишки затирочної суміші.

Розлучений склад досить швидко схоплюється, тому намагайтеся не відволікатися, і виконуйте роботу в швидкому темпі.

Закінчивши затирати шви, ще раз уважно огляньте всі підлоги у ванній кімнаті, і видаліть затирочні суміш з плиток.

Надайте затирочной суміші набратися міцності на протязі доби.

Надайте затирочной суміші набратися міцності на протязі доби

закінчення робіт

Через пару днів, можна нанести завершальний штрих до обробки підлоги у ванній кімнаті. Для цього знадобиться прозора силіконова фарба і тонка пензлик.

Для того, щоб запобігти руйнівну дію побутової хімії на міжплиточних шви, ми рекомендуємо вам нанести на них тонкий шар силіконової фарби.

Крім гідроізолюючих властивостей, силіконова фарба після висихання утворює тонку і еластичну плівку. Вона здатна приховувати мікротріщини, до 2 мм шириною. Зрозуміло, що на міжплиткових швах таких щілин не буде, і це скоріше служить гарантією довгої служби підлогового покриття.

На всі роботи з укладання кахельної плитки у ванній кімнаті своїми руками, у непідготовленої людини йде максимум 3 дні. При цьому, в перший день готується основу, у другий день укладається плитка, а в третій день затираються шви.

Але ось набутий досвід залишиться з вами назавжди.

Корисна стаття? Додайте до себе в закладки!


Чому плитка?
А яке воно?
З яким оздоблювальним матеріалом, можна провести аналогію?
Чому плитка?
Переконали?
Як правильно класти плитку у ванній?
Корисна стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама