Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від мокриць в квартирі

  1. Чим небезпечні мокриці, або навіщо позбавлятися
  2. Профілактика, або чому вони приходять
  3. Методи боротьби: виганяємо назавжди

Мокриці - вкрай неприємні сусіди, і це добре видно на фото. Багатьох лякає їх зовнішній вигляд: маленькі, плоскі, сірі, несподівано вибігають з сирого, темного місця, викликаючи огиду. Звичайно, такі «мешканці» нікому не потрібні, тому сьогодні ми розповімо, як позбутися від мокриць в квартирі, щоб більше вони ніколи не повернулися. Мокриці - вкрай неприємні сусіди, і це добре видно на фото

Чим небезпечні мокриці, або навіщо позбавлятися

Отже, мокриці в квартирі - чим небезпечне таке сусідство? Адже начебто ці ракоподібні (комаха) не кусаються, зараз не розносять, на їжу не претендують, тому що взагалі вважають за краще жити в сирої, темній ванній кімнаті і ніяк не на кухні. Давайте розберемося, нешкідливі вони, хоч і дуже неприємні зовні, або приносять істотну шкоду?

Все залежить від того, з якої точки зору ви будете дивитися. Мокриці не кусаються і на людей або тварин не нападають. Вони навіть можуть бути корисні: часто ці ракоподібні харчуються грибком, що розростається на вологих стінках ванної кімнати, туалету або коридору. Вони видаляють антисанітарний наліт з завидним апетитом, жодне засіб для чищення так добре не впорається. Але, звичайно ж, дозволити колонії цих непривабливих тварин розмножуватися і процвітати жоден господар не може, надто вже огидно таке сусідство. Все залежить від того, з якої точки зору ви будете дивитися

Крім того, вивести мокриць потрібно, тому що вони приносять відчутної шкоди. Хоч і не такий істотний, як багато інших домашні паразити:

  1. Якщо непоказні сусіди облюбують для свого перебування не ванну, а, наприклад, льох, з запасами можете розпрощатися. Ракоподібні швидко знищать овочі, які лежать у відкритому доступі. Навіть якщо і не з'їдять цілком, то добре обгризут. А якщо врахувати, що розмножуються вони неймовірними темпами, то шкода буде значним.
  2. Небезпечні мокриці для городників і квітникарів. Поселяясь на балконі, вони вибирають для житла зволожений грунт, порушуючи нормальне харчування рослин, зокрема - молодий розсади. Крім того, можуть погризти і самі саджанці, і їх корінці. З цієї ж причини мокриці небезпечні для будь-яких кімнатних квітів, особливо тих, які люблять постійно вологий грунт. У теплиці вони теж приносять багато шкоди.
  3. Тварини здатні швидко, активно розмножуватися, постійно збільшуючи колонію. Це призведе до того, що, зайшовши, наприклад, у ванну, в кутах і по вологих стінах ви побачите велике скупчення ракоподібних, дуже неприємне на вигляд. Погодьтеся, вже одного такого видовища достатньо, щоб задуматися про ефективне знищення домашніх шкідників.
  4. Ну і, нарешті, бактерії і грибки. Переміщаючись по вашому будинку, саме їх розносять на своїх лапках ці ракоподібні. Шкода не значний, тому що ареол проживання «мешканців» обмежується тільки сирими, темними приміщеннями, але все ж не варто його не враховувати. Тим більше, що, пробігши по посуді, вони обов'язково залишать на ній шкідливі мікроорганізми.

Тепер ви знаєте, чим небезпечні мокриці, і чому від такого сусідства потрібно швидко позбавлятися. У чому ж полягає боротьба з ними, особливо успішна, яка веде до повного знищення? Методів всього два: профілактика, що не допускає заселення такого сусіда, і винищення вже прийшов ворога. Поговоримо про кожного окремо.

Профілактика, або чому вони приходять

Мокриці - істоти, які люблять темні сирі приміщення з вологими стінами Мокриці - істоти, які люблять темні сирі приміщення з вологими стінами. Вони не живуть в сухих місцях. Саме тому, якщо у вашій оселі спостерігається висока вологість, ймовірність, що паразити прийдуть набагато збільшується. Перше найважливіше правило в боротьбі з напастю: забезпечити найменш прийнятні умови для проживання і розмноження мокриць, інакше вони все одно повернуться.

Другий фактор, що привертає шкідників, - наявність кімнатних рослин, грунт яким постійно потрібно зволожувати. Ракоподібні можуть жити і в землі, харчуючись органічними рештками квітів, а іноді не відмовляючись і від свіжої їжі. Регулярно оглядайте свою домашню оранжерею, щоб вчасно помітити і вивести мокриць з квартири.

Ще одна умова - теплота. Герої нашої розповіді дуже люблять високу температуру (близько 24 ° C) в поєднанні з вологістю і відсутністю провітрювання. Якщо ви будете стежити за описаними умовами, часто відкривати вікна, створювати більш сухий і прохолодний мікроклімат, умови для процвітання шкідника стануть нестерпними, і мокриці самі покинуть облюбоване житло.

Тепер пару слів про те, звідки вони беруться. Тікають з підвалів, по каналізаційних трубах, з сирих горищ і льохів. Іноді люди самі заносять паразитів в будинок, наприклад, на бульбах картоплі або з новим купленим квіткою в грунті. Але в такому випадку, шкідник може і не прижитися, якщо умови нового місця проживання йому не підійдуть.

Профілактика не завжди допомагає, і неприємні ракоподібні все ж можуть оселитися в безпосередній близькості з людиною. Зараз ми розповімо, як боротися з мокрицями в квартирі максимально ефективно і безпечно. Так, щоб небезпека зникла назавжди.

Методи боротьби: виганяємо назавжди

Знищення мокриць - завдання комплексне Знищення мокриць - завдання комплексне. Ви повинні не тільки вивести шкідника, а й створити умови, непридатні для його повернення. Адже таке сусідство неприємно для людини, а це значить, що необхідно не допустити повернення проблеми. Вище ми розповіли, в яких умовах шкідник жити не зможе. Тепер давайте поговоримо про його фізичне знищення.

Найпростіше - розчавити або зібрати і винести на вулицю. Метод досить ефективний, якщо колонія ракоподібних ще не розрослася і налічує всього кілька особин. Також можна скористатися спеціальними засобами, що продаються в магазинах. Обробивши ними все поверхні, на яких мешкають мокриці, ви позбудетеся від несимпатичних мешканців.

Але що робити, якщо дрібних тварин вже стало багато? Як вивести мокриць з квартири, коли колонія шкідників розрослася і процвітає? Знову ж таки, можна вдатися до побутової хімії і спеціально розробленим препаратів. Тільки зверніть увагу: ви маєте справу не з комахами, а з ракоподібними, тому звичайні інсектициди не завжди допомагають. Найбільш ефективними вважаються: універсальний дихлофос типу «Варан», кошти «Тетрікс», «Таракс», «Кріт». Але що робити, якщо дрібних тварин вже стало багато

Нарешті, допоможе і народний досвід. Адже мокриці ставляться до тих шкідників, які здавна співіснують поруч з людиною, тому методи боротьби з ними перевірені століттями:

  • Водний розчин борної кислоти. Дуже добре справляється з напастю. Обробіть їм заражені поверхні, і скоро шкідники зникнуть.
  • Концентрат кухонної солі. Його можна розпорошити по місцях скупчення мокриць. Якщо не хочете готувати розчин, тоді просто розсипте сіль там, де оселилися неприємні сусіди.
  • Сухий квас. Його слід розвести в окропі (100гр продукту на півлітра води) і розприскати в місцях проживання мокриць;
  • Звичайна хлорка, та ж «Білизна», наприклад. Її теж розводять разом з водою і обробляють отриманим складом заражені приміщення.

На фото паразити виглядають вельми непривабливо, але в житті вони ще гірше. Саме тому, як тільки побачили хоча б одного «розвідника», негайно знищіть його і перевірте, а чи немає ще непрошених гостей. А якщо все ж оселилися мокриці в квартирі, тепер ви знаєте, як позбутися від них швидко і назавжди.

Пам'ятайте, що в боротьбі з навалою саме цих шкідників, дуже важлива профілактика і дотримання непридатних для їх існування умов. Слідкуйте за вологістю і температурою в будинку, вчасно прибирайте сміття, знищуйте грибок на стінах і в кутах, провітрюйте - і ніколи не зіткнетеся з такою напастю, як мокриці в житловому приміщенні!

Давайте розберемося, нешкідливі вони, хоч і дуже неприємні зовні, або приносять істотну шкоду?
У чому ж полягає боротьба з ними, особливо успішна, яка веде до повного знищення?
Але що робити, якщо дрібних тварин вже стало багато?
Як вивести мокриць з квартири, коли колонія шкідників розрослася і процвітає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама